Szczerze jakbym miał bliżej do gór i mieszkał gdzieś gdzie moge uzasadnic taki rower to brałbym go od razu. Fajne kąty, poprawione zawieszenie i sensowne łożyska w końcu. Rower i na trasy z wyciągami i na dłuższe wyjazdy.

Tak bardzo jak mi traski w koninkach nie leżą trudno się nie zgodzić. Ogólnie na 90% polskich tras idealny, a patrzac, że w top30 na aline dh był rune nowy to i do parku się nada. Jakbym mieszkał w górach albo jak się zestarzeje to koniecznie coś takiego skłądam.ArthurGreen pisze:Na Koninki idealny!! Kolor genialny. Legend w tym kolorze też bosko wygląda
ArthurGreen pisze:Na Koninki idealny!!
Czy kiedykolwiek jeździliście na rowerze enduro coś więcej?Spaced pisze:Ogólnie na 90% polskich tras idealny, a patrzac, że w top30 na aline dh był rune nowy to i do parku się nada.
Rune v2 ma geometrie jak rowery zjazdowe jeszcze 3-4 lata temu.ablee pisze:geometria też nie ułatwia życia
Na polskich trasach? Pojedź za kimś szybkim np. na wishu. i zobaczysz ze nic mu nie brakuje. Szczerze mamy na prawde mało tras w pl uzasadniających pełną zjazdówke. A komentarz o "A line" w wisle jest dla mnie niezrozumiały. Trasa równa, wybicia bardzo krótkie (za krótkie) i uwazasz, ze rower zjazdowy lepszy? Zaczynam wierzyć w porady "zacznij od ht" jak widze takie komentarze.ablee pisze:Brakuje mi często skoku
Ściana też swoją rację...Spaced pisze:
ablee napisał(a):"geometria też nie ułatwia życia"
Rune v2 ma geometrie jak rowery zjazdowe jeszcze 3-4 lata temu.
ablee napisał(a):"Brakuje mi często skoku"
Na polskich trasach? Pojedź za kimś szybkim np. na wishu. i zobaczysz ze nic mu nie brakuje. Szczerze mamy na prawde mało tras w pl uzasadniających pełną zjazdówke. A komentarz o "A line" w wisle jest dla mnie niezrozumiały. Trasa równa, wybicia bardzo krótkie (za krótkie) i uwazasz, ze rower zjazdowy lepszy? Zaczynam wierzyć w porady "zacznij od ht" jak widze takie komentarze.
Pomijam już fakt, ze odnosisz się do komentarzu Artura do koninek gdzie lubic te trasy lub nie nie rozwija się wysokich prędkości.
Może masz po prostu rower ze słabą geometrią/zawieszeniem do jazdy w dół i nie ma to nic wspolnego z tym czy jest enduro czy dh![]()
Zebyś miał pewność, że mam doświadczenie nastepnym razem na dhz jak wsiąde na inny rower wrzuce 30 śłit fociek jak na fejsie. Swoja droga to zabawne, że potem własciwie się ze mną zgadzasz.freed pisze:Spaced zmień swoją turbo zjazdówkę na rower enduro to może w końcu podeprzesz teorię doświadczeniem.
Przynajmniej umie używać argumentów. Chłopie to że tobie nie ogarnia rower wszedzie nie znaczy, że każdemu nie ogarnie. Na prawde nie chce tego tematu w kolejną kłutnie zamieniać ale smieszą mnie ludzie czujący potrzebe roweru dh na każdej trasie w pl kiedy ani nie mamy wiele szybkich tras ani bardzo wyboistych. Nie na każda trase dh rower enduro ale nie każda trasa pod wyciągiem w pl to trasa dh.ablee pisze:Ściana też swoją rację...
Problem w tym, że on nie został zaprojektowany do podjeżdżania. Poczytaj forum banshee na mtbr czy bloga gdzie udzielaja sie konstruktorzy. To jest rower, który podjedzie ale przede wszystkim ma zjeżdzać dobrze. Zreszta jest to wyraźnie widoczne w geometrii, nie tylko w wpowiedziach Keitha.mysticar pisze:Kompletnie nie rozumiem argumentu, że rower tego typu, zaprojektowany jakby nie patrzeć także do podjeżdżania, miałby być lepszy "do zabawy" jak się nie ścigasz
Moim zdaniem na niektórych trasach zjazdówka wcale nie daje przewagi w pl.mysticar pisze: Skoro na normalnej zjazdówce można daną trasę (pewnie wszystkie znane polskie trasy dh) przejechać po prostu sprawniej, niekoniecznie cisnąć przy tym, to gdzie tu ten "fun" z posiadania takiego roweru enduro, jeśli ktoś TYLKO zjeżdża po tych polskich, płaskich quasi trasach dh?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość