Witam ma ktoś pomysł jak wyciągnąć zapieczony tłoczek z elixira.
Hamulec jest już rozłożony na poł jeden tłoczek wyszedł bezproblemowo a drugi jest cały schowany.
Wyciągnij dmuchając sprężarką czy pompką. Najprawdopodobniej po wyczyszczeniu wszystkiego i złożeniu zaczęło by działać. Jeśli wlejesz tam wd40 czy brunoxa uszczelka jest do wywalenia. Skorzystałem kiedyś z takiej rady naprawiając juicy 7 i potem musiałem wydać prawie 50zł na zestaw naprawczy.
Wokół zapieczonego tłoczka wpuść kilka kropel DOT-a i odczekaj chwilę. Potem wsadź jakiś płaskownik, aby ograniczyć ruch sprawnego tłoczka i delikatnie naciskaj na klamkę.
jak tloczek jest na smierc zapieczony to uszczelka tez bedzie najprawdopodobniej do wymiany.
a co do wypychania tloczka to fakt ze na zlozonym zacisku najlepiej.
Poradziłem sobie, złożyłem hamulec na nowo zalałem zablokowałem tłoczek który nie był zapieczony, automatycznie drugi tłoczek troszkę "wychylił" co umożliwiło złapanie go i wyciagniecie płaskimi kombinerkami
Tłoczek po ruszeniu wyszedł łatwo? Moim zdaniem po wyciąganiu go kombinerkami musisz się liczyć z rysami na jego powierzchni, przez które będzie pocił się płynem.