Ściema wszystkim wesołych świąt i %% sylwka a teraz do rzeczy.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad tylną oponą , ponieważ moja zmieniła się w slicki .Wcześniej jeździłem na Minionie DH R 42 a 2-PLY , oponka była cudna wgryzała się we wszytko i nie chciała puszczać lecz niestety przetrzymała zaledwie 3 miechy co zabolało mój portfel ponieważ wydałem na nią 150 zł ale kij z tym , nadszedł czas na nową oponkę . Jak myślicie zostać na tej samej oponce ale na twardszej mieszance (niby bardzo mocno zrywa się bieżnik ) czy może kupić Miniona F w mieszance 60 a i obrócić ją w przeciwną stronę rotacji lub wybrać całkowicie inną oponę , a jeżeli już tak to jaką oponka wykorzystywana będzie typowo do DH/FR
Wybór opony na tył
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Geax Dhea 2,3 (realny rozmiar, trochę węższa od maxxisowego 2,5).
W wersji rigid mieszanka 60a na środku, boki 50. Po roku jeżdżenia została większość bieżnika, brak pourywanych klocków jak w maxxisie (a nie oszczędzałem jej, bo 89zł to znowu nie majątek
). Jakość wykonania i wytrzymałość ścianek bocznych lepsze.
W wersji rigid mieszanka 60a na środku, boki 50. Po roku jeżdżenia została większość bieżnika, brak pourywanych klocków jak w maxxisie (a nie oszczędzałem jej, bo 89zł to znowu nie majątek

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!