Witam, jestem nowy. Jak w temacie, poszukuje roweru do 1500 zł. Chcę rozpocząć swoją przygodę z dh. Bardzo podoba mi się Kross Sign Ds, ale w sklepie mi powiedzieli, że już go nie kupie . Od razu mówię że nie kupię na Allegro. Prosze o inne propozycje pasujące do moich kryteriów, dodam, że mam 170 cm.
jeśli już musisz nówke to bierz signa bo w tej kasie nic lepszego i nowego raczej nie dostaniesz. Ja kupiłem signa używke za dużo mniejszą kase z hamulcami hydraulicznymi i z duro a zaoszczędzone pieniążki zainwestowałem w lepszy amor
Szczerze mówiąc to kupno nowego signa jest mało sensowne.
Jeśli boisz się kupować używki bo coś z nią będzie nie tak to pomyśl żeby coś złożyć samemu. Kupując każdą część oddzielnie masz większą pewność że wszystko będzie ok, a za te 1500zł złożysz napewno coś sporo lepszego niż ten kross.
Ja bym na twoim miejscu zrobił tak że, kupiłbym jakąś niedrogą rame, bitch/dragstar/core za 200-250zł powinieneś bitcha/core dostać, draga to nawet za 100 wyrwiesz. do tego jakiś amorek tak myślę że koło 600zł coś powinieneś dostać fajnego, nawet jakieś 66. Koło na przód, Kolega coolman1 chyba ma fajne kółko na qr20 za 80zł. Do tego jakieś korby shimano, używki deore czy coś takiego dostaniesz za 100-150zł.
I zostaje jeszcze troche pieniędzy na reszte osprzętu. Ja kupiłbym za to przerzutkę, koło na tył i może jakiś tani napinacz i hamulce, może jakieś bb5, też dostaniesz za 100-150, a resztę bym przełożył z innego roweru jak masz jakiś i tą resztę z czasem dokupisz
No to idź do serwisu który robi customowe rowery (nie wiem jak to się dokładnie nazywa ) w tedy dostaniesz kwity na wszystko, tylko troche za to możesz zapłacić
Galgan, Dangerous Mike DS 2.0 też raczej nie jest do dh.
A po drugie to nie widziałem roweru typowo do dh za 1500zł.
Street Style jest zajebistą sztywną ramą, miałem i polecam, rama lubi wyższe amory, wytrzymała jest.
Nie wiem jak reszta sprzętu ale jak nie ma tragedii to bym brał