Witam. Mam pytanie jaka sprężyna powinna być w DHX 4.0 w rowerze specialized demo 8 2010 pod moja wagę 110kg? Obecnie mam 550 2.8 i chyba jest zbyt miękko troszkę obawiam się o damper. Próbowałem wyliczać w jakimś programie ale czytałem ze to tez zależy od ramy jestem początkujący i nie bardzo się na tym znam.
I jeszcze pytanie gdzie dostane taka sprężynę? Znalazłem stronkę na forum ze sprężynami ale chyba sa całkiem inne wymiary bo nie widzę nic z oznaczeniem 2.8 to chyba skok dampera jak dobrze wyczytałem no i jaka długość sprężyny powinna być do tego FOXa. Bardzo proszę o pomoc w doborze odpowiedniej sprężyny pod moja wage. pozdrawiam
http://www.sklep.rowery.com.pl/index.ph ... rod_id=840
Sprężyna do DHX 4.0 pod 110kg
To tylko moje wrażenie bo strasznie się ugina w początkowej fazie a nigdy wcześniej nie miałem styczności z tego typu sprzętem. Wczoraj próbowałem troszkę polatać ze schodów około 1m damper nie dobił ani razu do końca ale nie wiem czy to jakiś wyznacznik odpowiedniej sprężyny. Dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam