Dartmoor Hornet - da się połamać?
Dartmoor Hornet - da się połamać?
Witam. Ramka już od jakiego czasu na rynku i stąd moje pytanie. Zastanawiam się nad kupnem. Wiadomo ,że wszystko da się połamać ale czy ktoś posiadał/widział/słyszał żeby komuś pękł lub złamał, a może skrzywił się Hornet? 2011 czy też 2012. Miał ktoś jakieś problemy z tą ramą czy też słyszał o problemach? Jakoś przewertowałem pobieżnie neta i nie znalazłem takich informacji. Nie wiem czy jest to spowodowane niezawodnością czy też tym ,że produkt jest na rynku dopiero z dwa lata.
-
- Kontakt:
Temat akurat tego nie dotyczył ale ustalmy jedno. Zalecany skok to 100-150mm. Kąt główki (skok 150mm): 67,5°. Geometria obliczona dla widelców typu RS Pike/Argyle: z 100mm skoku (wys. 491mm); z 150mm skoku (wys. 541mm). Ja przy Boxxerze starym 180mm skoku jestem w stanie zrobić wysokośc na półkach 540mm. Jak wszyscy wiemy liczy się wysokość amora a nie jego skok tak więc teoretycznie ta rama według producenta może łykać boxxery pod względem kątów i wysokości i z pewnością przyjdzie to łatwiej niż przy sporo wyższym 66. Jedyne co działa na niekorzyść boxxera to teoretycznie większa sztywność z uwagi na 2 półki. Ale jak już pisałem, to raczej poza tematem i poglądy w tym temacie wogóle mnie nie interesują.lollex pisze:Jak bedziesz jezdził jak worek ziemniakow, to co sie nie da. Zdaje się, że producent podaje ile najwiecej wsadzić. Sam wiecej niż 160mm nie pchałbym.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: