Nawet nie chodzi o cene ale jakby nie patrzeć na rynku dominuje u nas max 5 firm. Pozostałe to okazje sprowadzone zza granicy. Czemu ludzie myślą, że te są akurat dobre, a inne nie dobre?chillyzi pisze: frang - ze te ktore podrozaly (np. Spec i Trek) sprzedaja sie lepiej (i mozna bylo podniesc ich cene), ze wzgledu na to, ze kojarzone sa z wymiataczami pokroju Hilla czy Gwina, a te tansze tak samo dobre trudniej sprzedac, bo nikomu nie kojarza sie z podium itd![]()
Haters gonna hate ;) - Aaron Gwin w Specialized!
No wlasnie to jest śmieszna opinia.
W dystrybucji ramy dh w polsce ma:
1) Trek
2) Spec
3) Mondraker
4) Santa
5) Knolly
6) Banshee
7) Kona
Commencal
9) Cove
10) Nicolai
11) Canfield
12) Giant
13) Lapierre
14) GT
15) Morewood
16) Pivot
17) Rocky Mountain
18) Nuke Proof
19) Scott
20) Transition
21) Turner
22) Yeti
23) Mongoose
A pewnie jeszcze paru pominąłem. Wiec jakie 6?
W dystrybucji ramy dh w polsce ma:
1) Trek
2) Spec
3) Mondraker
4) Santa
5) Knolly
6) Banshee
7) Kona

9) Cove
10) Nicolai
11) Canfield
12) Giant
13) Lapierre
14) GT
15) Morewood
16) Pivot
17) Rocky Mountain
18) Nuke Proof
19) Scott
20) Transition
21) Turner
22) Yeti
23) Mongoose
A pewnie jeszcze paru pominąłem. Wiec jakie 6?
Re: Haters gonna hate ;) - Aaron Gwin w Specialized!
Teraz dystrybutorem na Polskę Banshee jest TWR a nie 7ANNA.
BMX National Champion
-
- Kontakt:
Tutaj raczej jest problemem,że wiele z tych firm nie ma gotowców ,bo nie każdego stać na ramkę za 10tyś. , do tego niektóre składaki mają takie ceny,że naprawdę dla szaraczka nie wiele zostaje
Plus powtarzanie ciągle tych samych ramek na forach,więc "wszyscy" biorą to samo
Patrząc po moim rowerze to pozytywnych recek jest multum w najważniejszych portalach - teraz choćby w 100ce Dirta ,a na forum padnie słowo Kona pęka i w ten sposób po roku są aż 2 sztuki z tego co wiem
Nasz rynek jest nudny jak cholera i wielu po prostu boi się kupić rower w ciemno.

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

Na pewno duża część riderów patrzy na sponsorwanych zawodników, ale... co z tego? Gdybym miał kasę to pewnie też bym wybierał ramę pod względem tego, jaki zawodnik na niej jeździ. Ot tak, dla frajdy, dziecięcej zajawki, dla świadomości tego, że ten konkretny model był zdolny wygrać puchar świata, że mój idol też na niej jeździ. Czy coś by mi to dało? Może i nie (chociaż myślę psychika też odgrywa dużą rolę w jeździe), ale jeśli ktoś będzie się czuć lepiej na takim rowerze, to co w tym złego - w końcu chodzi o fun.
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
Równie dobrze mogło być wszystko ustawione...
Spec oddał Hilla. I teraz zrobił taki myk z Gwinem.
Sam pozyskał bardzo dobrego i rozsławionego zawodnika, a Trek został z niczym. Jak nie znajdą nikogo sensownego to może być ciekawie.
Okaże się, że w czołówce co chwile będzie się pojawiał Spec, a Treka w ogóle nie będzie
Plusy dla Speca, wielkie traty dla Treka
Spec oddał Hilla. I teraz zrobił taki myk z Gwinem.
Sam pozyskał bardzo dobrego i rozsławionego zawodnika, a Trek został z niczym. Jak nie znajdą nikogo sensownego to może być ciekawie.
Okaże się, że w czołówce co chwile będzie się pojawiał Spec, a Treka w ogóle nie będzie

Plusy dla Speca, wielkie traty dla Treka
O odejsciu Hilla wiedzieli już w styczniu. To raczej odejscie Hilla spowodowało szukanie nowego zawodnika. Nie odwrotnie.Papas pisze:Nikt go nei usprawieldiwa .Moim skromnym zdaniem Spec kazal hillowi grzecznie sie usunac i tyle gwin przeszedl w jego miejsce . Bo normalnie jakby wymienili gwina na hilla to by to troche hu.. z ich strony wygaldalo i temu taka szopke odstawiaja.
Odnośnie Gwina to jest jeszcze jedna informacja.
Gwin od tego sezonu będzie jeździł dla w ciuchach/ochraniaczach firmy Troy Lee Desgins.
Gwin od tego sezonu będzie jeździł dla w ciuchach/ochraniaczach firmy Troy Lee Desgins.
BMX National Champion
polok03 pisze:Z twittera:
Brook Macdonald @Brook_Macdonald
Can't wait to have my new bike !! Can anyone guess??
Co z tym Brookiem w końcu - przechodzi gdzieś indziej ( najprędzej trek) czy mondraker nową ramę robi?lollex pisze:brook macdonald do treka

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.