Bałagan w dziale giełda
-
- Kontakt:
Tylko po co wklejać foty i cenę , skoro wiele osób chce dla bezpieczeństwa kupić towar przez Allegro ? Swego czasu miałem z 20 rzeczy na Allegro i wklejanie tego wszystkiego z kopiowaniem opisu z Allegro ( bo bez sensu robić kolejny inny) mija się z celem ,bo potem patrzę i po jednym dniu nie widzę swojego ogłoszenia na pierwszej zakładce ! Za to widzę kilkanaście ogłoszeń po kilka dni z ciągłym dodawaniem UP, UP, UP . Też tak robię a,le jak zmieniam ceny,czy coś,a nie,aby post był jako pierwszy.
Na innej giełdzie rozwiązano to w bardzo prosty sposób :
- "NIE PODBIJAMY SWOICH POSTÓW, zacznijcie czytać ogłoszenia jeśli czegoś szukacie, każdy powinien mieć takie samo prawo do sprzedaży, żadne też proszenie kolegów o komentowanie swoich postów też nie przejdzie"
- "Nie wrzucamy kilka razy tego samego ogłoszenia! Stare ogłoszenie PO TYGODNIU od opublikowania możemy USUNĄĆ i wrzucić od nowa."
Ten ostatni punkt rozwiązuje w mig ten problem - 7 dni i ogłoszenie robi wypad jeśli sprzedający się nim nie interesuje ( jeszcze mam nieodebrane wiadomości przez sprzedających przez kilka tygodni,bo wrzucają linka na Allegro i znikają z forum)
Na innej giełdzie rozwiązano to w bardzo prosty sposób :
- "NIE PODBIJAMY SWOICH POSTÓW, zacznijcie czytać ogłoszenia jeśli czegoś szukacie, każdy powinien mieć takie samo prawo do sprzedaży, żadne też proszenie kolegów o komentowanie swoich postów też nie przejdzie"
- "Nie wrzucamy kilka razy tego samego ogłoszenia! Stare ogłoszenie PO TYGODNIU od opublikowania możemy USUNĄĆ i wrzucić od nowa."
Ten ostatni punkt rozwiązuje w mig ten problem - 7 dni i ogłoszenie robi wypad jeśli sprzedający się nim nie interesuje ( jeszcze mam nieodebrane wiadomości przez sprzedających przez kilka tygodni,bo wrzucają linka na Allegro i znikają z forum)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

nopainnogame z tym akceptowaniem ogłoszenia przez modów dobry pomysł, skończy się bałagan. Co do kopiowania opisu z allegro. Po to jest ogłoszenie aby opisać sprzęt w nim. Link do allegro zawsze możesz wkleić na dole ogłoszenia lub też dopisać, że zawsze istnieje możliwośc wystawienia przedmiotu na allegro. Jeśli nie chce się Tobie tego robić, zrób opis tylko na allegro i tam pozostań.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
-
- Kontakt:
KubaLaPL różni się tym,że stare ogłoszenia będą znikały i nie będzie opcji pisania UP co 1-2dni ...

-
- Kontakt:
Nie bedzie taki sam.
Moim zdaniem przyszłość giełdy to zatwierdzenie postow przez moda+obowiazkowe fotki+opis wraz z ceną.
Moim zdaniem przyszłość giełdy to zatwierdzenie postow przez moda+obowiazkowe fotki+opis wraz z ceną.
+miliardKaKTuSSS pisze:Jeśli nie chce się Tobie tego robić, zrób opis tylko na allegro i tam pozostań.
https://www.facebook.com/disconnectedNa ... 8091127385 DISCONNECTED BAND
-
- Kontakt:
Poziomem! No i dodatkowo ilością wyprodukowanego szumu informacyjnego.
-
- Kontakt:
Nie rozumiesz,że posty będą się zmieniać,a nie jak teraz,że niektóre są non toper na pierwszej stronie,bo są podbijane co 1-2dni. Znikną wszystkie nieaktualne. Akceptacja ogłoszenia nic nie daje poza tym,że treść będzie odpowiednia.

elton29 nie jestem tak restrykcyjny, a może powinienem być. Zawsze zanim usunę post bez ceny proszę o uzupełnienie braków. Wiele osób się burzy o to.
Co do zatwierdzania ogłoszeń to taki proceder ma miejsce na wielu forach, ja często korzystam z giełdy na light-bike.com i muszę przyznać że jest tam niesamowita kultura. Wszystko jest jasne i przejrzyste i nie ma żadnego gadania.
Co do zatwierdzania ogłoszeń to taki proceder ma miejsce na wielu forach, ja często korzystam z giełdy na light-bike.com i muszę przyznać że jest tam niesamowita kultura. Wszystko jest jasne i przejrzyste i nie ma żadnego gadania.
-
- Kontakt:
Spoko, skoro poziom postów na giełdzie to jest nic to moze najlepiej wrocmy do poprzedniego jej ksztaltu? Niech sobie wszyscy spamują dalej. Tego forum zmienić się nie da. KAZDE ogloszenie powinno byc zatwierdzane, a do jego zatwierdzenia niezbedne powinny byc fotki przedmiotu, cena i opis. Inaczej to jest typowy internetowy spam, zwykłe śmieci danych nikomou do zycia niepotrzebne. A na pewno juz takie ogłoszenie nie zachęca.
Sam osobiście odrzucilem wiele ofert, bo nie miałem czasu na żulenie od sprzedawcy-łaskawcy zdjęć i opisu przedmiotu. Nie na tym to polega. A same linki z allegro są o kant rzyci. Ogłoszenia usuwać bez żadnych ostrzeżeń aż się nauczą. Po 3 takich samych ogłoszeniach ban 7 dni na konto. Do przemyślenia sprawy.
Sam osobiście odrzucilem wiele ofert, bo nie miałem czasu na żulenie od sprzedawcy-łaskawcy zdjęć i opisu przedmiotu. Nie na tym to polega. A same linki z allegro są o kant rzyci. Ogłoszenia usuwać bez żadnych ostrzeżeń aż się nauczą. Po 3 takich samych ogłoszeniach ban 7 dni na konto. Do przemyślenia sprawy.
-
- Kontakt:
Na moje dodatkowy bajzel powoduje to, że części nie są grupowane. Mostki do mostków, korby do korb i byłby porządek. Z tym zatwierdzaniem pomysł dobry. Pracochłonny dla modów ale dobry. A ludzie są coraz bardziej leniwi i niedługo dojdzie do tego, że na giełdzie znajdą się tematy typu "manetka", "hamulec" i ch*j wie czy chce sprzedać czy kupić i wgl jaki.
Zatwierdzenie ogłoszenia to mniej roboty dla mnie niż przeglądanie całej giełdy w poszukiwaniu nowo dodanych ogłoszeń i sprawdzeniu czy aby wszystko w nim jest. Poza tym jak ogłoszenie będzie podlegało akceptacji to będzie to do zrobienia przez jedną osobę. Teraz kilku modów przegląda te same tematy w poszukiwaniu błędów/braków. Szkoda naszej pracy i czasu.