Składanie roweru,czy kupno całego

Six Six One
Kontakt:

Składanie roweru,czy kupno całego

Post autor: Six Six One »

Witam nie długo będę składał rower albo kupie gotowy,(prosze o radę), zastanawiam się czy złożyć rower na nowych częsci czy kupić nowy rower i to co mi nie bedzie się podobało to sprzedać i kupić inne częsci.
Napewno w nowym rowerku będę chciał mieć foxa 40 i tu moje pytanie czy myslicie ze ten fox 40 rad pojawi się w 2014 roku czy raczej odpuśćić temat RAD i kupić tą konstrukcje co jest obecnie na rynku.

A co do ram to raczej 2 ramy tylko biorę pod uwagę.
1 - Mondraker - Summum Pro Team 2012 zielona
2 - Commencal Supreme DH V3

Dlaczego te 2 ramy albo rowery bo mam dosyć patrzenia i wiszących pancerzy na ramie a te 2 ramy maja wprowadzanie w główce a więc idealnie tak jak chce ja tego.
Jestem w teamie KONA FACTORY TEAM !!!
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

Lapierre od 2011 w górę weź pod uwagę. One też maja chowane pancerze.
Six Six One
Kontakt:

Tak ale cena ramy np spora bo summum teraz 7k a lapierre z 10k , a ktoś takie paten robił ze kupił ramę i wywiercił cobie 2 dziury i wpuśćił pancerz, czy to bezpieczne , czy przy powiedzmy takiemu patentowi dużo się traci na ramie przy sprzedaży .
karopl2
Kontakt:

Post autor: karopl2 »

W komplecie zawsze taniej, na same wysyłki czesci policz ile ci kasy pójdzie :D no i jeszcze trzeba sie bawic z tym, ale niektórzy czerpią z tego przyjemnosc ;P
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Twoim głównym kryterium są przewody w ramie ...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Six Six One
Kontakt:

nopainnogame pisze:woim głównym kryterium są przewody w ramie
Tak jak mam teraz zmienić rower to tylko na ramę z tym właśnie puszczeniem pancerzy.

Tam myślę ze chyba składał bym raczej , bo np seryjny summum pro team kosztuje 20k a ja złoże coś koło 16 k, bo np niepotrzebne mi są kola EASTON HAVOC które kosztują ponad 2 k ,mi myśle stykną koła do 1k itd.
Irokez
Kontakt:

Post autor: Irokez »

Ja bylbym za skladaniem roweru,przede wszystkim wiesz na czym jezdzisz,pozatym tak jak mowisz mozesz troche przyoszczedzic wlasnie na czesciach ktore sa ci zbedne..pozatym kupowanie calosci i pozniejsze odsprzedawanie czesci jest tez troche problematyczne i jest co robic..
new_one
Kontakt:

Post autor: new_one »

Jakbyś poszukiwał części to zobacz dobrerowery.pl mają fajną ofertę. Co do rowerów gotowych- mają tam cale spektrum :P
ODPOWIEDZ