Antidote LifeLine
-
- Kontakt:
boogiel pisze:Jak dla mnie piasty 142 to debilny wymysł, straaasznie. A tłumaczenie tego jest jak dla mnie jeszcze głupsze :P
Ogólne założenie rozstawu 142 i teraz już 157 nie jest takie złe. Bardzo ułatwia montaż koła ,coś jak w przypadku przedniego z np.z amorami RS . Wkładasz koło na haki a dopiero pożniej przekładasz oś , która zawsze równo przejdzie przez piaste, nie ma problemu ''celowania'' osią .
Ten sam efekt można uzyskać w ramie ze zwykłym rozstawem ale widać że producenci lubią wprowadzać kosztowne zamieszanie

Hej.
Mam okazję mieć Antidota, starszą wersję z koszykiem i troszke większym (czyt. bardziej pionowym) kątem główki (z tego forum, kto wie o którego chodzi to dobrze, kto nie-trudno). Tak się zastanawiam, czy rama z linkami do wersji Nano (165 czy 170mm skoku, bo różnie piszą?), powietrznym zawieszeniem nada się do enduro? Zastanawia mnie przede wszystkim wysokość i stosunkowo dziwny kąt rury podsiodlowej - czy da się na tej ramie (w wersji Nano, choć to nie zmienia i tak faktu podsiodłówki) wysunąć mocno sztycę i wygodnie podróżować (o czym pisze producent na swojej stronie) bez oddalenia siodła od kierownicy o kilometr i przedziwnego wyglądu roweru? Chodzi mi o wygodną jazdę "po płaskim", niekoniecznie pod górę (oczywiście nie tylko, bo wtedy to sztywniaka bym kupił). Mam 178cm, potrzebuję mieć możliwość wysunąć sztycę na odległość środek suportu-pręty siodła na ok 68cm, a z tego co widzę, to podsiodłówka ma ~40cm wysokości, czyli jest stosunkowo krótka.
Mam wrażenie, że rama nadaje się tylko do DH i "mini dh" i głównie ten kąt podsiodłówki dyskwalifikuje ją do wygodnej jazdy, ale zastanawiam się nad nią ze względu na jakość wykonania
Proszę o sensowne odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Mam okazję mieć Antidota, starszą wersję z koszykiem i troszke większym (czyt. bardziej pionowym) kątem główki (z tego forum, kto wie o którego chodzi to dobrze, kto nie-trudno). Tak się zastanawiam, czy rama z linkami do wersji Nano (165 czy 170mm skoku, bo różnie piszą?), powietrznym zawieszeniem nada się do enduro? Zastanawia mnie przede wszystkim wysokość i stosunkowo dziwny kąt rury podsiodlowej - czy da się na tej ramie (w wersji Nano, choć to nie zmienia i tak faktu podsiodłówki) wysunąć mocno sztycę i wygodnie podróżować (o czym pisze producent na swojej stronie) bez oddalenia siodła od kierownicy o kilometr i przedziwnego wyglądu roweru? Chodzi mi o wygodną jazdę "po płaskim", niekoniecznie pod górę (oczywiście nie tylko, bo wtedy to sztywniaka bym kupił). Mam 178cm, potrzebuję mieć możliwość wysunąć sztycę na odległość środek suportu-pręty siodła na ok 68cm, a z tego co widzę, to podsiodłówka ma ~40cm wysokości, czyli jest stosunkowo krótka.
Mam wrażenie, że rama nadaje się tylko do DH i "mini dh" i głównie ten kąt podsiodłówki dyskwalifikuje ją do wygodnej jazdy, ale zastanawiam się nad nią ze względu na jakość wykonania

Proszę o sensowne odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Hej hej.
Napisz do chłopaków na:
info@antidotebikes.com
Znają już temat ale nie mają z Tobą kontaktu mailowego.
Pozdro!
Napisz do chłopaków na:
info@antidotebikes.com
Pozdro!
GBN CREW
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Re:
dzwoniłem w poniedziałek, ważniejszą sprawą było czy wejdzie amor ze sterówką tapered, co jest niestety niemożliwe ze względu na stery zintegrowane (w pełni), więc dalsza rozkmina na temat czy się nada czy nie nie ma sensu. A w sumie szkoda.Czlenson pisze:Hej hej.
Napisz do chłopaków na:
info@antidotebikes.com
Pozdro!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: