Znizka na amortyzator

Reto
Kontakt:

Znizka na amortyzator

Post autor: Reto »

Siemka!
W najblizszym czasie mam zamiar kupic 66 rc3 2010 na rowerowym.com,oto link:
http://rowerowy.com/czesci/amortyzatory/marzocchi_rc3
Bylby ktos z was tak mily i zamowil go dla mnie ze znizka?
O ile dobrze wiem to moge dostac na niego max 13% znizki??
Z gory dziekuje za pomoc.
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Max mozesz mieć 12% zniżki, ja mam 10% i mogę ci zamówić jak chcesz.
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

Cena promocyjna, nie uznają zniżek
Reto
Kontakt:

nie napisali,ze od tej ceny nie obowiazuja znizki
CAPEF
Kontakt:

To sie domysl, zeszli z ceny ponad 2 tysiace, uwazasz ze jeszcze odejma ci iles tam procent ?
Wredny
Kontakt:

Post autor: Wredny »

nie wypowiadam sie ... ale mi od obniżonej ceny ... rabacik uznali .. moze przez ich błąd może nie wiem .. ale "wilk syty ... "
\m/
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

CAPEF pisze:zeszli z ceny ponad 2 tysiace, uwazasz ze jeszcze odejma ci iles tam procent ?
Byś się zdziwił ;)
Przy okazji kupowania przecenionych Five Ten-ów wysłałem do nich maila żeby się upewnić czy będę mógł jeszcze liczyć na 12% rabat.
W odpowiedzi odpisali, że jeśli tylko w opisie danego przedmiotu nie jest wyraźnie zaznaczone, że stałe rabaty nie obowiązują (bądź są ograniczone np. do 5%) to sprzedają normalnie ze zniżką.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Wredny pisze: nie wypowiadam sie ... ale mi od obniżonej ceny ... rabacik uznali .. moze przez ich błąd może nie wiem .. ale "wilk syty ... "

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielokropek

Podstawówka się kłania.
CAPEF
Kontakt:

To zwracam honor
pietro123
Kontakt:

Post autor: pietro123 »

I to pokazuje jak sklepy nas w dópe jadą na ich marżach. Spuścili z ceny 50% a mimo to nadal opłaca im sie to sprzedac... nawet nie chce wiedziec jaka ta Marża musi byc :?
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

pietro123 pisze:I to pokazuje jak sklepy nas w dópe jadą na ich marżach. Spuścili z ceny 50% a mimo to nadal opłaca im sie to sprzedac... nawet nie chce wiedziec jaka ta Marża musi byc :?
A nie wpadles juz na to, ze czesto sprzedaje sie cos ponizej kosztow zakupu, zeby tylko odzyskac czesc kasy, ktora w przeciwnym razie lezalaby zamrozona, w postaci ciagle tracacego na wartosci towaru w sklepie ?

Inna sprawa, ze maja prawo narzucac marze taka, jaka chca.
Kup sobie 50-100 amortyzatorow i zaryzykuj te 100 - 150 tysiecy zlotych - tez dostaniesz ogromna znizke. A teraz to sprzedaj... chcialbys za takie ryzyko dostac spowrotem 10 000? Czy uznalbys, ze dla 10k nie warto ryzykowac 100k?
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

ja mam 12 to tez moge pomoc ;p mi rowniez uznawali zawsze rabat 12% na przecenione produkty.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
pietro123
Kontakt:

quake pisze:A nie wpadles juz na to, ze czesto sprzedaje sie cos ponizej kosztow zakupu, zeby tylko odzyskac czesc kasy, ktora w przeciwnym razie lezalaby zamrozona, w postaci ciagle tracacego na wartosci towaru w sklepie ?Inna sprawa, ze maja prawo narzucac marze taka, jaka chca.Kup sobie 50-100 amortyzatorow i zaryzykuj te 100 - 150 tysiecy zlotych - tez dostaniesz ogromna znizke. A teraz to sprzedaj... chcialbys za takie ryzyko dostac spowrotem 10 000? Czy uznalbys, ze dla 10k nie warto ryzykowac 100k?

A nie wpadles na to ze gdyby od poczatku cena byla odpowiednio nizsza (marża w miare normalna a nie 100% o.0) to nie byloby zalegających po magazynach produktów?
I prosze nie rozsmieszaj mnie, ze jakis sklep sprzedaje cos ponizej kosztow zakupu...
Reto
Kontakt:

W zwiazku z wyjazem na narty amorrtyzator bedzie zamawiany dopiero pod koniec przyszlego tygodnia.
Bylby ktos tak mily i sprawdzil jaka moge uzyskac max znizke na owy amortyzator?
http://www.sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZO ... O-2011/951
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

pietro123 pisze: A nie wpadles na to ze gdyby od poczatku cena byla odpowiednio nizsza (marża w miare normalna a nie 100% o.0) to nie byloby zalegających po magazynach produktów?
Popatrz sobie na katalogowy poziom cen dystrybutora marzo.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

pietro123 pisze: (marża w miare normalna a nie 100% o.0)
Marżę 100% to chyba tylko na dobrach luksusowych masz... Marża to stosunek zysku do ceny sprzedaży. śmiem twierdzić że oscyluje w granicach 10% albo i mniej przy takich cenach jakie ma rowerowy i zniżkach dla stałych klientów.

A że cena kupna u dystrybutora zwykle jest 40-50% niższa niż sklepowa na półce to inna sprawa. Załóż sobie jakiś sklep i sam zobacz, a nie tak bez sensu pieprzysz...
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

pietro123 pisze:A nie wpadles na to ze gdyby od poczatku cena byla odpowiednio nizsza (marża w miare normalna a nie 100% o.0) to nie byloby zalegających po magazynach produktów?
I prosze nie rozsmieszaj mnie, ze jakis sklep sprzedaje cos ponizej kosztow zakupu...
Nie bede Ci wyjasnial tego jaki jest rynek i jak on dziala, bo widze, ze z przedsiebiorczoscia masz bardzo malo wspolnego, co przeklada sie na nikle zrozumienie i wiedze o biznesie.

Powiem Ci tylko tyle, ze gdyby cena byla nizsza, to wcale by sie ludzie na to na wieksza skale nie rzucili, bo rynek DH w polsce jest niewielki.
Towar wciaz by lezal, a ten, ktory by sie sprzedal nie dalby sklepom wystarczajacych pieniedzy, zeby sie utrzymac.
Zysk z dodatkowo sprzedanego sprzetu (dzieki nizszym cenom) nie pokrywalby "strat" wynikajacych z obnizenia ww. cen.

Tak jak napisal pietryna, zaloz sobie firme to sam zobaczysz jakie glupoty pleciesz.

Zysk ze sprzedazy musi wystarczyc na: podatki, oplacenie pracownikow, oplacenie czynszu, prad, telefony, utrzymanie strony internetowej, czesc kasy MUSI pojsc w zapasy, na rozwoj firmy, reklame, marketing, bla bla bla.

Zysk netto sklepu, to tylko drobna czesc tej Twojej "wielkiej" marzy.

Co do Twojego "nie rozsmieszaj mnie" to tylko udowadniasz swoj brak wiedzy. Slyszales o cięciu strat kiedykolwiek?

W ogole jakies doswiadczenie biznesowe masz, czy masz 16 lat i uwazasz, ze sklepy rowerowe zarabiaja miliony? :mrgreen:
pietro123
Kontakt:

Tak sie sklada koleżko, ze mam pojecie o tym o czym mowie. Pracuje w firmie rodzicow i wiem naprawde duzo na temat finansow itp. W firmie nie ma sytuacji ze cos sie ,,nie sprzeda'' bo ceny sa atrakcyjne. Wolimy sprzedac 1000 sztuk produktu za nizsza cene i miec pewnosc, ze towar ,,sie sprzeda'' niz sprzedac 100 sztuk po wyzszej cenie i martwic sie czy reszta towaru zejdzie.

Prosze kolego nie zabieraj glosu jak nie masz nic MĄDREGO do powiedzenia.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

pietro123 pisze: Pracuje w firmie rodzicow
na jakim stanowisku?glownego ksiegowego?to ze pomagasz rodzicom w prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej wcale nie oznacza z automatu,ze wiesz cos na temat "zaplecza" tegoz.a nawet jesli to musze Cie zmartwic bo ta czesc branzy rowerowej ktora nas interesuje jest dosc mocno specyficzna i doswiadczenie z przyslowiowej fabryki guzikow nic tu nie da.

5lat przepracowalem w tej branzy,poczynajac od serwisu,przez sklep,firme dystrybucyjna a na koniec producenta,wiec zdaje sie ze wiem troche lepiej o czy mowa.
wiec cytujac Ciebie samego:
pietro123 pisze:Prosze kolego nie zabieraj glosu jak nie masz nic MĄDREGO do powiedzenia.
szczegolnie,ze najwyrazniej nie masz pojecia o wolumenie sprzedazy tego typu towarow.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ