Wysyłka roweru kurierem - jakie firmy polecacie?

xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

dhl w PL
za granicą mam swojego Kuriera

co do DHL to mega polecam, naprawdę porządna firma, siódemka , czy ups(miałem przypadek że nie odebrałem paczki, a gościu mi mówi, masz to odebrać i chu** mnie to obchodzi) więc tymi dwoma kurierami nigdy nie wyśle i nie zamówię paczki
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

diskordia pisze:
za to DPD jest super tani w porównaniu do konkurencji.
za wysyłkę 2 ram - zapłaciłem 24pln. też były następnego dnia.
Jest tani bo jest gówniany. Potrafili tydzien z Warszawy do mnie się zbierac czy dzwonic do mnie o 15 w pracy i mówic mi, ze za godzine mam byc w domu. Nic nie zgubili ale wolałbym urodzic jeża niz z nimi pracowac.
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Dużo zależy od kuriera jako osoby, a nie firmy. W sumie to z GLSem nigdy się dogadać nie mogłem. UPS i DHL zawsze bezproblemowo - szybko i zawsze spoko kurierzy. Z siódemki miało mi przyjść na piątek, nie przyszło, ale w zamian dostałem w sobotę, bez dodatkowych kosztów, a to jest za jakąś tam dopłatą.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

SPACED - za każe niedotrzymanie terminu dostawy.
( ilość godzin od max15.00 w dniu nadania-do max 21.00 dnia następnego).
przysługuje ci prawo reklamacji- a w rzeczywistości jest tak,żę daną opóżnioną przesyłkę masz gratis + jeszcze jedną w tym samym gabarycie.

każda firma ma wpadki- poczytać można rownież od dhl i ups.
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Ostatnio kupiłem sobie rękawiczki, no i jak zwykle miały przyjść pocztą polską, listem poleconym, po sześci dniach od nadania, zdenerwowałem się i dzwonie na swoją pocztę gdzie jest list, pani z poczty doszła do wniosku że za 30 minut oddzwoni. Minęły 2 godziny, tłumaczy mi się że szukała paczki, okazało się że musiałem jechać na pocztę, bo kurier miał urlop.
A co do siódemki to paczki nie są traktowene delikatne, dochodzą niekiedy uszkodzone.
19wojslo96
Kontakt:

Post autor: 19wojslo96 »

Ile +/- kosztuje wysyłka roweru?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

http://www.ups.com/content/pl/pl/index.jsx -> wysyłanie -> obliczanie czasu i kosztu przesyłki.

Myślę że w innych firmach podobnie masz cennik na stronie...
damianksiazek9
Kontakt:

Post autor: damianksiazek9 »

Ja wysyłałem UPS'em. Polecam tą strone: www.kurjerzy.pl
bialas11
Kontakt:

Post autor: bialas11 »

dhl może i szybko ale jak sam chciałem wysłać rower to pani z paznokciami (3-4cm ;p) tak mi zmierzyła paczkę że musiał bym zapłacić za rower ponad 200zł
kiedy mi wyszło nie całe 100...
w siódemce zapłaciłem chyba 80zł za tą samą paczkę

a z pocztą polską miałem już kilka problemów i więcej tam paczki nie wyśle chyba że ktoś o to poprosi.

dpd jest w miarę dobre

a do ups nie mam zaufania ze względu na to że pracuje tam mój znajomy któremu nie bardzo można ufać :p

z innych chyba nie korzystałem
Dałnhiller
Kontakt:

Re: Wysyłka roweru kurierem - jakie firmy polecacie?

Post autor: Dałnhiller »

Wydaje mi się że to jak przychodzi paczka jest zależne od miejsca w którym mieszkamy,ja mieszkam w malym miasteczku gdzie dhl przychodzi po 5 dniach...natomiast ups i siódemka na drugi dzień. To chyba jest tak ze jeden kurier ma przypisany dany teren i w sumie od niego zależy nasza opinia na temat danej firmy. Być może to przypadek ale z każdej z powyżej wymienionych firm przyjeżdżają do mnie ci sami ludzie ;) Dla mnie góruje ups kiedyś nie miałem czasu dopakować paczki a byłem umówiony z kurierem ten przyjechał i nie dość że pomógł mi z paczka to jeszcze użyczył taśmy ;d

EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

DHL mi raz wałka zrobił, wpisał że odebrane a nie zadzwonił do mnie nawet, dzień później przyniósł normalnie... Poczta w tej chwili rządzi dla mnie.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

odradzam TNT kupiłem coś na zara.com , w systemie kurier zaznaczył, że nikogo nie zastał a nawet nie podjechał bo był piątek jak zadzwoniłem to wrócili go i do sklepu na loda miał czas zajechać
ja wysyłam UPS
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Z mojej strony najgorsza firma której nikomu nie polecę to GLS, radze unikać jak ognia - nie było ani jednej przesyłki bez nieprzyjemnych przejść!
SiekaSS
Kontakt:

Post autor: SiekaSS »

Ostatnio wysyłałem amortyzator za pośrednictwem Pan Paczka :D za 23zł z informacją na sms od otrzymaniu przesyłki i ubezpieczeniu. 8-)
Jak najbardziej polecam. Realizowane jest przez firmę kurierską K-Ex :D
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Ostatnio miałem styczność z przesyłką realizowaną przez K-Ex i powiem, że tak szybkiej realizacji to nigdzie i nigdy nie uświadczyłem.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Moherek993
Kontakt:

Post autor: Moherek993 »

TNT nie polecam, kurier stwierdził, że nie może podjechać 5 km i zapytał mnie, czy ma zwrócić przesyłkę do magazynu. Porażka jakaś, musiałem osobiście odebrać amortyzator od niego, zamiast on dowieźć do mnie.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

najbardziej wkurwia..ace jest ,jak przesylki zostawiają u sąsiadów.
żadko to stosuja-ale prawie każda firma ma taki zapis w regulaminie.

wpadam do domu bo ma być kurier,czekam czekam i nic.
na necie piszą że odebrana. - a jak nastepnego dnia idę wyrzucić śmiecie-to sąsiadka woła że u niej paczka leży. zaznaczam że mieszkam w bloku, i numet tel jest aktualny.
to dopiero porażka
damianksiazek9
Kontakt:

Post autor: damianksiazek9 »

U mnie prawie zawsze dzwonią, a jak nie ma nikogo w domu to każe zostawić paczkę pod drzwiami :) Nigdy nie miałem problemu czy to DHL czy UPS.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Ja już omijam wszelkich kurierów szerokim łukiem - tutaj mój temat o dhl http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=61766, aktualnie czekam na 1200zł za pobranie wysłane firmą OPEK, czas ozcekiwania do 14 dni roboczych, co w praktyce oznacza do 18 dni na wysłanie przelewu a czekać mogę na niego nawet i 22. Przesyłka wysłana 13 lutego i od tego dnia jestem bez środków do życia czekając na łaskę opeka aż nacieszą się moimi marnymi pieniędzmi.

Za to wysłałem w ciągu 2 lat około 300-400 przesyłek pocztą polską i NIGDY nei było najmniejszego problemu - z Lublina do Gdańska w jeden dzień, pobranie max 3 dni po odebraniu przesyłki jest na moim koncie, oferują tracking, ubezpieczenie, nie ma problemu z odbiorem przesyłki, jakieś umawianie się itp. Kawał dobrej firmy, złego słowa nie powiem. Panie na poczcie w okienkach ogarnięte, wiedzą jak pomóc, o co się je pyta itp.
ODPOWIEDZ