Wysyłka roweru kurierem - jakie firmy polecacie?
-
- Kontakt:
dhl w PL
za granicą mam swojego Kuriera
co do DHL to mega polecam, naprawdę porządna firma, siódemka , czy ups(miałem przypadek że nie odebrałem paczki, a gościu mi mówi, masz to odebrać i chu** mnie to obchodzi) więc tymi dwoma kurierami nigdy nie wyśle i nie zamówię paczki
za granicą mam swojego Kuriera
co do DHL to mega polecam, naprawdę porządna firma, siódemka , czy ups(miałem przypadek że nie odebrałem paczki, a gościu mi mówi, masz to odebrać i chu** mnie to obchodzi) więc tymi dwoma kurierami nigdy nie wyśle i nie zamówię paczki
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

Jest tani bo jest gówniany. Potrafili tydzien z Warszawy do mnie się zbierac czy dzwonic do mnie o 15 w pracy i mówic mi, ze za godzine mam byc w domu. Nic nie zgubili ale wolałbym urodzic jeża niz z nimi pracowac.diskordia pisze:
za to DPD jest super tani w porównaniu do konkurencji.
za wysyłkę 2 ram - zapłaciłem 24pln. też były następnego dnia.
Dużo zależy od kuriera jako osoby, a nie firmy. W sumie to z GLSem nigdy się dogadać nie mogłem. UPS i DHL zawsze bezproblemowo - szybko i zawsze spoko kurierzy. Z siódemki miało mi przyjść na piątek, nie przyszło, ale w zamian dostałem w sobotę, bez dodatkowych kosztów, a to jest za jakąś tam dopłatą.
SPACED - za każe niedotrzymanie terminu dostawy.
( ilość godzin od max15.00 w dniu nadania-do max 21.00 dnia następnego).
przysługuje ci prawo reklamacji- a w rzeczywistości jest tak,żę daną opóżnioną przesyłkę masz gratis + jeszcze jedną w tym samym gabarycie.
każda firma ma wpadki- poczytać można rownież od dhl i ups.
( ilość godzin od max15.00 w dniu nadania-do max 21.00 dnia następnego).
przysługuje ci prawo reklamacji- a w rzeczywistości jest tak,żę daną opóżnioną przesyłkę masz gratis + jeszcze jedną w tym samym gabarycie.
każda firma ma wpadki- poczytać można rownież od dhl i ups.
Ostatnio kupiłem sobie rękawiczki, no i jak zwykle miały przyjść pocztą polską, listem poleconym, po sześci dniach od nadania, zdenerwowałem się i dzwonie na swoją pocztę gdzie jest list, pani z poczty doszła do wniosku że za 30 minut oddzwoni. Minęły 2 godziny, tłumaczy mi się że szukała paczki, okazało się że musiałem jechać na pocztę, bo kurier miał urlop.
A co do siódemki to paczki nie są traktowene delikatne, dochodzą niekiedy uszkodzone.
A co do siódemki to paczki nie są traktowene delikatne, dochodzą niekiedy uszkodzone.
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
http://www.ups.com/content/pl/pl/index.jsx -> wysyłanie -> obliczanie czasu i kosztu przesyłki.
Myślę że w innych firmach podobnie masz cennik na stronie...
Myślę że w innych firmach podobnie masz cennik na stronie...
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Ja wysyłałem UPS'em. Polecam tą strone: www.kurjerzy.pl
Specialized BIGHIT III +888RCV
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=72997
dhl może i szybko ale jak sam chciałem wysłać rower to pani z paznokciami (3-4cm ;p) tak mi zmierzyła paczkę że musiał bym zapłacić za rower ponad 200zł
kiedy mi wyszło nie całe 100...
w siódemce zapłaciłem chyba 80zł za tą samą paczkę
a z pocztą polską miałem już kilka problemów i więcej tam paczki nie wyśle chyba że ktoś o to poprosi.
dpd jest w miarę dobre
a do ups nie mam zaufania ze względu na to że pracuje tam mój znajomy któremu nie bardzo można ufać :p
z innych chyba nie korzystałem
kiedy mi wyszło nie całe 100...
w siódemce zapłaciłem chyba 80zł za tą samą paczkę
a z pocztą polską miałem już kilka problemów i więcej tam paczki nie wyśle chyba że ktoś o to poprosi.
dpd jest w miarę dobre
a do ups nie mam zaufania ze względu na to że pracuje tam mój znajomy któremu nie bardzo można ufać :p
z innych chyba nie korzystałem
-
- Kontakt:
Re: Wysyłka roweru kurierem - jakie firmy polecacie?
Wydaje mi się że to jak przychodzi paczka jest zależne od miejsca w którym mieszkamy,ja mieszkam w malym miasteczku gdzie dhl przychodzi po 5 dniach...natomiast ups i siódemka na drugi dzień. To chyba jest tak ze jeden kurier ma przypisany dany teren i w sumie od niego zależy nasza opinia na temat danej firmy. Być może to przypadek ale z każdej z powyżej wymienionych firm przyjeżdżają do mnie ci sami ludzie
Dla mnie góruje ups kiedyś nie miałem czasu dopakować paczki a byłem umówiony z kurierem ten przyjechał i nie dość że pomógł mi z paczka to jeszcze użyczył taśmy ;d

-
- Kontakt:
najbardziej wkurwia..ace jest ,jak przesylki zostawiają u sąsiadów.
żadko to stosuja-ale prawie każda firma ma taki zapis w regulaminie.
wpadam do domu bo ma być kurier,czekam czekam i nic.
na necie piszą że odebrana. - a jak nastepnego dnia idę wyrzucić śmiecie-to sąsiadka woła że u niej paczka leży. zaznaczam że mieszkam w bloku, i numet tel jest aktualny.
to dopiero porażka
żadko to stosuja-ale prawie każda firma ma taki zapis w regulaminie.
wpadam do domu bo ma być kurier,czekam czekam i nic.
na necie piszą że odebrana. - a jak nastepnego dnia idę wyrzucić śmiecie-to sąsiadka woła że u niej paczka leży. zaznaczam że mieszkam w bloku, i numet tel jest aktualny.
to dopiero porażka
-
- Kontakt:
U mnie prawie zawsze dzwonią, a jak nie ma nikogo w domu to każe zostawić paczkę pod drzwiami
Nigdy nie miałem problemu czy to DHL czy UPS.

Specialized BIGHIT III +888RCV
Ja już omijam wszelkich kurierów szerokim łukiem - tutaj mój temat o dhl http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=61766, aktualnie czekam na 1200zł za pobranie wysłane firmą OPEK, czas ozcekiwania do 14 dni roboczych, co w praktyce oznacza do 18 dni na wysłanie przelewu a czekać mogę na niego nawet i 22. Przesyłka wysłana 13 lutego i od tego dnia jestem bez środków do życia czekając na łaskę opeka aż nacieszą się moimi marnymi pieniędzmi.
Za to wysłałem w ciągu 2 lat około 300-400 przesyłek pocztą polską i NIGDY nei było najmniejszego problemu - z Lublina do Gdańska w jeden dzień, pobranie max 3 dni po odebraniu przesyłki jest na moim koncie, oferują tracking, ubezpieczenie, nie ma problemu z odbiorem przesyłki, jakieś umawianie się itp. Kawał dobrej firmy, złego słowa nie powiem. Panie na poczcie w okienkach ogarnięte, wiedzą jak pomóc, o co się je pyta itp.
Za to wysłałem w ciągu 2 lat około 300-400 przesyłek pocztą polską i NIGDY nei było najmniejszego problemu - z Lublina do Gdańska w jeden dzień, pobranie max 3 dni po odebraniu przesyłki jest na moim koncie, oferują tracking, ubezpieczenie, nie ma problemu z odbiorem przesyłki, jakieś umawianie się itp. Kawał dobrej firmy, złego słowa nie powiem. Panie na poczcie w okienkach ogarnięte, wiedzą jak pomóc, o co się je pyta itp.