Protone Air Kit Boxxer
-
- Kontakt:
To moze i ja sie wypowiem, tak sie sklada ze mam aktualnie w domu 2 Boxxery Team, jeden z protone drugi bez protone. Oba przeszly serwis w tym samym czasie (2 dni temu).
Widelec na protone dziala znacznie plynniej, a kolejna ciekawosta jest ze procz protone ma zalozone uszczelki Enduro. Na prawde roznica jest odczuwalna. Z ustawieniem go bylo troche zabawy (5min) ale dziala teraz jak maselko, jest progresywny (nie jak solo miekka zapadajaca sie kupa).
Wiem ze moj post obala wasze "teorie" o ciasnych uszczelkach i gownianym protone ale takie po prostu mam spostrzeżenia, moze to jakis wyjatek ale nie wydaje mi sie.
Dodam ze Team na TI srubkach z Protone wazy 2624 gramy.
Pozdrawiam!
Widelec na protone dziala znacznie plynniej, a kolejna ciekawosta jest ze procz protone ma zalozone uszczelki Enduro. Na prawde roznica jest odczuwalna. Z ustawieniem go bylo troche zabawy (5min) ale dziala teraz jak maselko, jest progresywny (nie jak solo miekka zapadajaca sie kupa).
Wiem ze moj post obala wasze "teorie" o ciasnych uszczelkach i gownianym protone ale takie po prostu mam spostrzeżenia, moze to jakis wyjatek ale nie wydaje mi sie.
Dodam ze Team na TI srubkach z Protone wazy 2624 gramy.
Pozdrawiam!
Twoje typowe mam na sprzedaż wiec jest dobre a inne to zło. Solo jak nie jest w stanie agonalnym dziala dobrze i sie nie zapada. Uszczelki enduro miałem w boxxerze i nigdy wiecej. Po tygodniu wywaliłem. Boxxera nie sprzedaje wiec nie mam interesu w chwaleniuBikerJG pisze:Widelec na protone dziala znacznie plynniej, a kolejna ciekawosta jest ze procz protone ma zalozone uszczelki Enduro. Na prawde roznica jest odczuwalna. Z ustawieniem go bylo troche zabawy (5min) ale dziala teraz jak maselko, jest progresywny (nie jak solo miekka zapadajaca sie kupa).

Zaczyna mnie powaznie irytowac Twoje zachowanie, boxxer nie jest na sprzedaz, to amor kumpla? Czlowieku pomysl zanim cos napiszesz i raz w zyciu zamiast odpowiadac na KAZDY POST NA FORUM idz z jakas dziewczyna na kawe.Dylski_ pisze:Twoje typowe mam na sprzedaż wiec jest dobre a inne to zło.
Solo zapada sie, kiepska sprezyna, zero progresji ale jak kto lubi, do lekkiej jazdy 4 fun jest spoko..Spaced pisze:Solo jak nie jest w stanie agonalnym dziala dobrze i sie nie zapada.
Napisalem ze posiadam TI spring? (aczkolwiek sa ti do boxxera), mam tylko ti srubki, zreszta ciezko bylo by miec Protone i Ti spring..Dylski_ pisze:A wogole jest coś takiego jak ti spring do boxxera ?

Szkoda mi czasu na dalsza polemike, zaobserwowalem to co napisalem wyzej, kto chce wezmie to pod uwage.
Trzeba nie kupować zajechanych używek. Ja mojego boxxera kupiłem od goscia po serwisie w sramie holenderskim i zapadania się praktycznie nie było, nie był też nadmiernie progresywny. Oba przypadki, o ktorych mówisz wynikaja z zasyfienia sprężyny powietrznej i złego ustawienia (była seria ze źle nadrukowanymi markerami sagu wiec moze dlatego wydawał Ci się za miekki)BikerJG pisze:Solo zapada sie, najgorsza sprezyna z jaka mialem doczynienia, zero progresji ale jak kto lubi, do lekkiej jazdy 4 fun jest spoko..
-
- Kontakt:
to i ja się wypowiem, używam protone air kit już od roku ponad, w 3 boxxerach go miałem, nie powiem trzeba sie nieźle pobawić z ustawianiem pod siebie, mi idealne ustawienie potrzebne były 3x wypady na trase 
Co do samego działania, powiem że działa podobnie jak boxxer WC (2012r), podobnie tzn działa minimalnie lepiej ponieważ po odpowiednim ustawieniu nie zapada się, no i oczywiście + wagowy ponieważ boxxer bez MC( działa tak samo a MC jest mi po prostu nie potrzebne) waży 2449g
PS na filmiku w liku używam protone i jakoś nie odczułem gorszej pracy na takiej trasie
jazda może nie jest jakaś mega no ale ręce nie bolały tak bardzo
http://youtu.be/UolHcysKDPE

Co do samego działania, powiem że działa podobnie jak boxxer WC (2012r), podobnie tzn działa minimalnie lepiej ponieważ po odpowiednim ustawieniu nie zapada się, no i oczywiście + wagowy ponieważ boxxer bez MC( działa tak samo a MC jest mi po prostu nie potrzebne) waży 2449g

PS na filmiku w liku używam protone i jakoś nie odczułem gorszej pracy na takiej trasie

http://youtu.be/UolHcysKDPE
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525