Sztuki Walki.

barTiq
Kontakt:

Post autor: barTiq »

GORZ GDZIE W LODZI JEST KRAV MAGA?
barTiq
Kontakt:

DOBRA JUZ WIEM GDZIE JEST..

a czy w krav madze nie ma jakis ograniczen wiekowych?
barTiq
Kontakt:

achaaaa i przede wszystkim... ile to kosztuje :)
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

no przydało by sie chodzić na jakiś taki kurs krav magi, w mniej więcej jakich cena sa takie zajęcia miesięcznie ? wie ktoś kto chodzi ?
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

z tego co wiemto na kravke trzeba miec ukończone 18 lat ;)
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
MaCiEK_FrOmTG
Kontakt:

Post autor: MaCiEK_FrOmTG »

HEHE...................... jak masz mniej niz 18 lat i 60 kg wagi to lepiej nie ic na kravmage.... !!! bo zozwyczaj tam chodza takie byki ze kur... h.. mnie szczela z mysla ze mam z takim czyms cwiczyc... A PUKI MLODY JESTES TAK JAK JA LEPIEJ MIEC JESZCZE NORMALNA TWARZ... :]] a nie chodzic co trening pobity :)

PS Mikel nie trzeba trzeba miec zgode rodzicow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiem bo chodzilem :P
jak narazie giant ricon ale na 2005 NS'X :]]
gg 2109933
MaCiEK_FrOmTG
Kontakt:

Post autor: MaCiEK_FrOmTG »

ps ceny dla poczatkujacych to 60 zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ADI !! :] puzniej w miare postepow rosna :) do tego sa wyjazdy dosyc drogie :)
jak narazie giant ricon ale na 2005 NS'X :]]
gg 2109933
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

Heeeeej wale tudo to nie box tajski :P
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

A ja wam powiem ze KungFu jest bardzo sympatyczne... jak i agresywne;] jt. Tradycyjna sztuka walki... ktora jak się żetelnie ćwiczy może owocować niezłym reflexem i kondycją, ja trenuję od 6 lat i poki co nie narzekam... noi KF jest bardzo dynamiczne - to jest wazna sprawa;]
A takie sztuki jak ThaiBoxing... tez agresywne... ale nie uczą myśleć w walce tylko sie napierdalać do śmierci... wsumie t0o dla takich typkow co chca sie popisac przed panienką jak komus wbiją szczęnkę w potylicę;]
A kravmaga... przyznam ze z tego co widzialem w tv to bardzo skuteczne w samoobronie koniecznej... ale Kravmaga nie daje mozliwosci sparingowania z partnerem np. w pointsystemie, semi-kontakcie czy full-kontakcie... tu sie po prostu uczy technik ktore w praktycznym zastosowaniu sa skuteczne na ulicy... ale w walkach na ringu... qpa;/
Ja jestem za KungFu... ale nie znaczy to, że inne sztuki uważam za gorsze;] Poprostu kazdy lubi to co lubi;]
www.feel-free.pl
Anubis
Kontakt:

Post autor: Anubis »

KRAV MAGA
Jak dla mnie najbardziej uniwersalna(nie wiem jak jest na vale tudo), skuteczna i prosta(na pewno latwiejsza niz combat). Prez dwa lata chodzilem na kung fu ving czun(nie pamietam jak to sie pisze) a na Krav madze nauczylem sie wiecej przez 3 miesiace (chodzilem 15 mies). Na poczatku uczylem sie wyjsc z duszen itp, potem walki w parterze i miedzyczasie uderzen (wyprowadzania tez, a nie tylko gdze nalezyy trafic). po jakis 8-10 mies idzie sie do grupy zaawansowanej i tam sa zajebiste sparingi i japy ci nie obija bo walczy sie w rekawicach i kaskach z krata na twarz. poza tym masz jeszcze treningi jak sie zachowac w tlumie i jak klepac sie z kilkoma przeciwnikami na raz.
Inne sztuki walki tez sa ok ale dluzej trzeba pracowac na efekty.
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

a ja powiem że zwykly kick boxing i capuera rzadza !!!!!!!!
a w dzisiejszych czasach chyba najlepsze sa techniki ktore ucza jak obronić sie na ulicy a nie na ringu :/

poesssssssdro
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
Brzoza
Kontakt:

Post autor: Brzoza »

Widze , ze nikt nie wspomniał o judo .... trenowałem prawie 10 lat i sądze , ze to lepszy sport od kick boxingu , karate itp itd ..... nie uczysz sie lać po mordzie tyle ile wlezie ale uczysz sie takiej dyscypliny i zręczności , ze nie uzywając nóg i kija rozpierdzielisz kazdego byka....
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

KravMaga TaeKwonDo sa najlepsze i tyle w tae kwon do bedziesz machal nogami jak patykami tyle ze 10x szybciej i mocniej w kravmadze nie dasz sie dotknac a jak co to polamiesz rece jednoczesnie rozp... staw kolanowy i skrecajac kark :]
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
Brynów Team
Kontakt:

Post autor: Brynów Team »

ja chodzę na aikido juz piaty rok i jest calkiem spoko. Dużo się można nauczyć
Xprot

Post autor: Xprot »

capoeria jest spoko nie dosc ze jak robisz takie ruchy jak te kolesie to nikt do ciebie nie podejdzie bo dostanie a pozatym fajnie wyglada i fajne uczucie jak sie to robi...:P
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

=========>vale tudo<=========== lepsze od krav magi... bo w krav mage ucza cie eliminacji... a w vale tudo radzenia sobie z hardcorowymi przeciwnikami... vale tudo = ju jitsu+tajski box... umiejetnosc obrony w parterze + korzystanie z nog i piesci, cuz chciec wiecej?

ludzie ktorzy naprawde powaznie cwicza sztuki walki i maja pojecie o tym twierdza, ze krav maga to dodatek... jak ktos sie uczy np. kick boxingu to juz bedac dobrym zaczyna cwiczyc krav mage... to tak samo jak z klasowka z matmy, wpierw trzeba zrobic 5zadan podstawowych na piatke by moc zrobic 6ste na 6stke... TAK TO WYGLADA.
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

brzoza cos ci powiem: judo trenuje od poczatku studiow, z czego 4 lata na prawde intensywnie. rok temu zaczalem kickboxing i szybko stwierdzielm, ze jesli nie udalo by mi sie na samym poczatku polozyc goscia na glebe to nie mial bym zadnych szans. niestety, ale w judo na prawde trzeba byc dobrym, zeby dac rade sredniodobremu koloesiowi w np. kickboxingu. co z tego, ze jesli bym jzu goscia zlapal to bym zmiazdzyl, skoro takiego ***** nie zlapiesz bo zaraz beziesz mial jego stope w zebach? z drugiej strony kickboxing raczej nie jest sportem dla mnie a judo sie raczej nie sprawdzi w walce ulicznej z dwoma typami. nie moge sobie piec minut dusic goscia podczas gdy jego kumpel bedzie mnie trepowal po glowie. dlatego tez chce zaczac ternowac cos bardziej praktycznego, od jakiegos czasu mysle wlasnie o krav-madze.
Brzoza
Kontakt:

Post autor: Brzoza »

Nie musisz go dusić zeby go unieszkodliwić.....jeżeli go rzucisz na pełne plecy ( na betonie ) to gwarantowane , ze jezeli nie umie padów itp to go zatka i sie zesra , ja trenowałem prawie 10 lat z czego 5 to maxymalny zajazd i poradziłem sobie nieraz z więkrzmi ( oczywiście rówieśnikami albo ciut starszymi )

P.s tez myśle o krav-madze ale na ursynowie nie ma nigdzie chyba ....jak znasz jakieś miejsce gdzie jest owy sport to daj znać na 2144770
Gdzie trenowałeś judo ?
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

" jezeli nie umie padów itp to go zatka i sie zesra"
- a to akurat prawda, mimo ze ja umiem, to jak raz zaliczylem (nie na beto,na mate) to malo nie zszedlem z tego swiata, moje ostatnie slowa brzmialy by "o kurrwa" ;)

a trenowalem na politechnice w moim akademiku, rok u michalowskiego a pozniej u niedomagaly (koles trenowal min. buzka, kwasniewskiego )
tu maszo nich info:
http://www.judo.waw.pl/onas.html

wlasnie sam nie wiem gdzie to zaczac, w waie jest w **** szkolek tego typu, ale ja bym chcial taka na prawde porzadna a nie gdzie trenerem jest koels ktory jest duzy, glupi a kravmagi "nauczyl sie" mordujac kolegow na podworku. podobno dobre miejsce jest na legii, ale ja szulkalbym czego blizej stegien, ewentualnie kokotow,ursynow
ODPOWIEDZ