Jakie opony enduro/freeride/miasto.

Linux210
Kontakt:

Post autor: Linux210 »

Space86 co do k-radów to sam się wypowiem bo jeździłem na nich trochę. Ogólnie zależy do czego. Miasto + niezbyt luźna nawierzchnia wg. mnie będą OK, jednak dość szybko się zużywają.

Poszukałem troszkę i proszę o opinie o Kendzie Nevegal, Shwalbe Black Jack, Rubena Triton XFR, RUBENA CHARYBDIS :D
Może coś z tych opon będzie odpowiednie, ponieważ ceny są dość zachęcające.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Space86 pisze:A ja się jesio podłącze do tematu przy okazji a co sadzicie o oponkach Kenda K-Rad i Kenda Nevegal ??
K-rad - tylko w miasto.
Nevegal - jeździłem na przodzie i całkiem ogarniała, kumpel jeździł na komplecie i był zadowolony nawet. Szału nie ma ale całkiem w porządku opona
Linux210
Kontakt:

Troszkę odkopię, ale kupiłem jakiś już czas temu opony Schwalbe Black Jack 2,25 (akurat były w rowerowym i mi się spodobały). Trochę już na nich zrobiłem, wiec mogę coś napisać. Jestem póki co (odpukać) zadowolony. Trzymanie, jak dla mnie satysfakcjonujące. Opory na asfalcie są spore, ale nie ma też tragedii. Z piachem, ściółką radzą sobie zadowalająco, jak za tą cenę. Jedynie na mokrym trochę niepewnie się czują (i ja przy okazji też). Chyba największym minusem jest waga i sposób samoczyszczenia - błoto jest wszędzie ! :P
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Linux210 - polecam Ci wziąć Maxxisy Ardenty 2.25 60a. Opona ma bieżnik dużo bardziej 'terenowy' od przedstawionych powyżej, świetnie trzyma właściwie na wszystkim (na błocie nie testowałem), a mimo wszystko opory toczenia ma jak Smart Sam. K-Rad i SBE przy takich zastosowaniach wrzuciłbym do jednego worka i żadnej z nich nie polecam na przód, bo na piachu na mieście się zbyt łatwo uślizgują. Przedziurawiałem te opony jedna za drugą. Na piachu poza miastem Ardenty dodatkowo mniej się zapadają. Bardzo wolno się zużywają. Moim zdaniem nie istnieje na rynku lepsza opona do miasta, lasu i fr jednocześnie.
marcin0011
Kontakt:

Re:

Post autor: marcin0011 »

miał ktoś może do czynienia z Vee Rubberami? Nigdzie nie mogę ich zmacać, a robią duże balony Chodzi mi bardziej o jazdę z pogranicza XC/Enduro
wojtasu
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: wojtasu »

marcin0011 pisze:miał ktoś może do czynienia z Vee Rubberami?
A po co Ci takie balony ?!
Soulforged
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Soulforged »

marcin0011 pisze:miał ktoś może do czynienia z Vee Rubberami? Nigdzie nie mogę ich zmacać, a robią duże balony Chodzi mi bardziej o jazdę z pogranicza XC/Enduro
Świat się kończy - ludzie szukają Vee Rubber-ów do XC, to zasługuje żeby trafić do perełek:D
Linux210
Kontakt:

Przy następnych oponach pomyślę o nich :)
ODPOWIEDZ