Witajcie mam takie pytanie bo kupiłem sobie ciuchy prywatne na sklepie internetowym i płacone było 1 raz i dostałem przesyłkę za zapłacony towar , po kilku dniach dostałem 2 przesyłkę z takim samym towarem i też dostałem na zamówienie fakturę i na 1 zamówienie tez jest faktura , czy muszę odesłać to darmowe zamówienie na które się pomylili czy nie mam obowiązku takiego to nie moja wina czy coś mi mogę zrobić jak mam faktury na zamówienia , czy raczej nie i tylko są stratni oni.Bo raczej jestem skłonny zostawić sobie te ciuchy , po prostu jestem szczęśliwy ze mam 2 towar za free.Co radzicie ...a jeszcze pro po ile mam dać sobie czasu że jeżeli sklep się nie odezwie w sprawie towaru a na przykład najdzie mnie ochota żeby to sprzedać np . czy po prostu olać to i tak mi nic nie zrobią
bo mam kwity na to i tyle.pozdrawiam
1 Zamówienie 2 przesyłki
1 Zamówienie 2 przesyłki
sell: Leatt Brace GPX Club III , SHIFT FACTION CAMO nowy 100%
-
- moderator
- Kontakt:
Po pierwsze, zachowujesz sie jak zwykly, pospolity oszust i zlodziej.O'neal pisze:Witajcie mam takie pytanie bo kupiłem sobie ciuchy prywatne na sklepie internetowym i płacone było 1 raz i dostałem przesyłkę za zapłacony towar , po kilku dniach dostałem 2 przesyłkę z takim samym towarem i też dostałem na zamówienie fakturę i na 1 zamówienie tez jest faktura , czy muszę odesłać to darmowe zamówienie na które się pomylili czy nie mam obowiązku takiego to nie moja wina czy coś mi mogę zrobić jak mam faktury na zamówienia , czy raczej nie i tylko są stratni oni.Bo raczej jestem skłonny zostawić sobie te ciuchy , po prostu jestem szczęśliwy ze mam 2 towar za free.Co radzicie ...a jeszcze pro po ile mam dać sobie czasu że jeżeli sklep się nie odezwie w sprawie towaru a na przykład najdzie mnie ochota żeby to sprzedać np . czy po prostu olać to i tak mi nic nie zrobią
bo mam kwity na to i tyle.pozdrawiam
Takie cwaniaczki i kretacze jak ty psuja obraz naszego sportu i powinni byc publicznie napietnowani, i wykreslani z grona rowerzystow.
W moich oczach niczym nie roznisz sie od dresiarza wchodzacego do sklepu rowerowego i kradnacego czesci. Jak Twoi koledzy zostawia u Ciebie rekawiczki albo kask to tez pewnie biegniesz to sprzedac...
Po drugie, reguluja to przepisy o bezpodstawnym wzbogaceniu i masz obowiazek oddac otrzymany towar. Jesli go sprzedasz, masz obowiazek oddac jego rownowartosc.
Aha, takie sprawy przedawniaja sie po 10 latach.
no tak ale to nie moja wina ten sklep też nie był w porządku co do mnie bo czekałem na towar 1 miesiąc a powinienem max czekać 4 dni. No tak ale mam na 2 zamówienia faktury zakupu to co mi mogą zrobić raczej nic bo dowód mam bo jak bym na to 2 zamówienie nie miał żadnego papieru to co innego ale mam i tyle.
sell: Leatt Brace GPX Club III , SHIFT FACTION CAMO nowy 100%
-
- moderator
- Kontakt:
Rzeczywiscie, madre rozwiazanie. Oni sie spozniaja z przesylka, to ja ich okradne.O'neal pisze:no tak ale to nie moja wina ten sklep też nie był w porządku co do mnie bo czekałem na towar 1 miesiąc a powinienem max czekać 4 dni.
W przypadku opoznien z dostawa powinienes napisac do sklepu i anulowac zamowienie, ewentualnie domagac sie rabatu.
Faktury nic Ci nie daja, a dodatkowym dowodem jest Twoj wpis tutaj, na forum. Nie mowiac juz o tym, ze oni bez problemu udowodnia swoj blad.