REWOLUCJA NA RYNKU AMORTYZATORÓW

shinobi
Kontakt:

Post autor: shinobi »

A jeszce Korean_Boy nie nikt nie twierdzi że 461 jest świetne ,ale w swoich czasach to był sprzęt klasy dzisiejszego juniora( którego również uważam za jeden dobrych prodóktów marcoka(no tylko gdzyby nie monolityczne golenie)a jednoczesnie symbol upadku tej firmy poprzez wlasnie odchedzenie od sprawdzonych rozwiązan na rzecz jakichs 66!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

aaa pytanie techniczne, nie wiem czy ktos je zadal

jaka grubosc SCIANKI tych goleni jest?? bo moze z tego sie bierze niska waga i beda od tego padac :P?
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

pozyjemy zobaczymy, narazie nikt tego nie mial w rekach a juz co niektorzy p**** jakie to te nowe RST nie sa, rzygac sie chce...Mysle, ze RST ma szanse zawojowac rynek ale nie tak predko, ten nowe amorki na pewno nie dorownaja marcokowi(bynajmniej nie od razu). Robia shit a nagle wypusciliby amorki na miare marcoka?Cos tu smierdzi.....
Miodożer.
Majsturbator
Kontakt:

Post autor: Majsturbator »

ludzią sie nie da niczego wytlumaczyc...jestescie niewierni niczym Judasz!!!!jeszcze pochłoną was ognie piekielne!!!!bedziecie sie smazyc z waszymi kochanymi marcokami......Cszyvy a moze jezdzilem juz na nowych rst....moze mam dojscia bezposrednio do importrow rst na swiat...czemu chcesz wszystko podwazac na siłe....
śmierc pozerom i komercji
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

Hehe ale sie zrobiło halo z tym tematem , Rst w koncu zrobi amory zaprojektowane do tego do czego 90% userów tego forum ich użya . Może śkończą sie płacze kolesi łamiących tanie amorki do turystyki/xc .
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a nawet jesli to jak ciagle zaslaniasz sie "nie moge powiedziec skad to wiem blabla"

to jak nie masz argumentow poza "ja swoje wiem" to moze lepiej zachowaj dla siebie? skoro masy i tak wiedza swoje i nie dadza sobie wytlumaczyc. ja nie mowie ze te rst to gowno, ale zakladanie z gory ze beda lepsze od mz... zoabczymy za sezon, dwa :) i wtedy pogadamy

jeszcze raz, wie ktos cos o grubosci scianki gornych goleni??
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Majsturbator
Kontakt:

Post autor: Majsturbator »

okej Cszyvy ale zauwaz tendencje marcokow co sie znimi dzieje nierozumiesz ze nadszedl czas apokalipsy dla tej wloskiej firmy w bibli to juz dawno zostalo zapisane.........
śmierc pozerom i komercji
shinobi
Kontakt:

Post autor: shinobi »

He, he drogi Majsturbatorze to co okreslasz mianem biblijnego czasu apokalipsy jest niczym innym po prostu jak naturalnym procesem wypierania swiatowej gospodarki przez azje (chiny), nie wiem czy wszyscy zdajecie sobie z tego sprawe ale azja masowo wykupuje teraz patenty , a na do tej pory rolniczych terenach powstają tysiącei ogromncyh fabryk(dosłownie tysiące), jest to ofensywa gospodarcza jakiej swiat jescze nie widział, więc czy się to komuś podoba czy nie marzocchi upadnie pod naporem tanszego RST które już zaczyna prewyższac go technologicznie, podobnie zresztą jak azja doprowadzi do upadku całą reszte naszej godspodarki przemysłowej, czasy gdy produkty made in china kojarzyły się z tanimi bublami możemy już zapisać na oddzielnej karcie historii ,teraz własnie tam powstają najbardziej zaawansowane technicznie produkty swiata, a apropos tych fabryk które teraz powstają masowo - fala ich produkcji zaleje nas do 10 lat i to już będzie koniec, US przestanie byc swiatowym potentatem i potęga na 1 miejscu będa stać Chiny, otoczone kordonem prężnie się rozwijających azjatyckich tygrysów, i to by było na tyle tej mrocznej wizji, w nieciekawych czasach żyjemy, i jestesmy skazani na to cholerne RST czy tego chcemy czy nie, a zapewniam was że jeszcze 2 sezony i jakość prodóktów tej firmy będzie biła na głowe dotychczsowych 3 potentatów tej dziedziny...
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

Cszyvy ma racje - ogol uwaza ze RST to shit bo sprzedaje jakies Omegi za 300-400zl albo jakies Gile/Capa za 190-200zl ktore sa przeznaczone do lajtowego XC a ludzie uzywaja ich do dirtu, streetu i sie dziwia ze to jest gowno.

A ja sie dziwie ich glupocie skoro moga kupic duro za 390zl ktore bedzie napewno lepsze do tych celow za ta cene ;)

Ogolnie rzecz biorac jak ktos bedzie mial okazje sie przejechac na starszych modelach RST(Sigma, Hi5, Delta XL/HL, Mozo 3,5") a sie przekona ze nie sa to zle amory - wiadomo marzocchi to nie jest ale w tamtych czasach gdy byly produkowane byly b.dobre a marzocchi ktory mial 80mm skoku byl 2-2,5x drozszy.

Majsturbator w Velo powiadasz? ;) moze zalatw jakies znizki :P :D
HCR
Kontakt:

ahh shinobi czesciowo sie zgadzam ale z tym ze US nie bedzie potentatem to bym polemizowal :) wez pod uwage ze wiekszosc fabryk na tajwanie(zbuntowanej prowincji chin) jest wlasnoscia zagranicznych inwestorow glownie z ameryki :) to ameryka (glownie) inwestuje we wschodnie(tanie) fabryki i czerpie z tego zyski tak wiec z tym bym sie niezgodzil a reszta tego co napisales w duzej mierze to fakt
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Nawet nie odpowiedziales mi na zadne z moich pytan.
I kto tutaj mowi o jakimkolwiek poziomie.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Wogole wkurza mnie jak ludzie mowia ze stary monster ciezki...

On wazy dokladnie 4.2kg. TO jest 600g wiecej niz 888... wystarczy sie dobrze zesrac i mamy ta roznice nadrobiona...

Jesli dla kogos pol kilo to taka kosmiczna roznica to spierdalac na maratony qrwa...

Ale mnie takie pierdolenie denerwuje.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
MeMeK
Kontakt:

Post autor: MeMeK »

Polski konsument byl zawsze dziwny...
Gonilismy za wolnoscia, a kiedy dostajemy wybór zaczyna sie jeczenie:)
Ciezko powiedziec jaka jakosc zaproponuje RST, ale juz teraz powinnismy sie cieszyc, ze jako klienci bedziemy miec mozliwosc wyboru miedzy kilkoma producentami.
Patrzac na nazwy produktow i materialy uzyte do produkcji, latwo zauwazyc do jakich grup klientow probuje dotrzec RST...
czy to zle?

peace to all mutha-bikers
HCR
Kontakt:

Max roznica kosmiczna nie jest, ja np. jezdzilem na singlu troszke zanim zakupilem przezutke i powiem ze nawet mozna odczuc wage przezutki + ciut dluzszego lancucha ;) - no ale cos za cos :]

no ale jak ktos jezdzi DH i mu zalezy na malej wadze to chyba pomylil dyscypliny niska waga to w XC i szosie sie liczy, no i ewentualnie w 4x tez lepiej na niezbyt krowiastym i ciezkim
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

No ja osobiscie wole unikac tego tematu, gdyz "jestem tylko narybkiem" i jestem glupi jak but... Ale skoro mowa, ze RST jest do XC to chyba ktos tutaj pomylil forum. To jest forum dh-zone. Majsturbatorze skoro sie tak bardzo na tym znasz i jestes wszechwiedzacy to chyba powinienes wiedziec, ze dh to jest skrot od downhill, tak rozumiesz juz? Nie chcialem byc niegrzeczny gdyz szanuje ludzi, ktorzy sie znaja na tym sporcie i sa razem z nim od poczatku tego ekstremalnego sportu w Polsce. Poza tym jezeli juz mowa o pekajacych RST i placzacych uzytkownikach tych amorkow, to musze przyznac, ze sam mialem chujowa Gile t4 i sprzedalem ja tylko dlatego, iż miala luzy, ale na szczescie nigdy nie pekla mimo ostrej jazdy (wtedy wazylem 70kg). Osobiscie znam kilkanascie osob, ktorejezdza 4X i lekkie dh (amatorsko) i DJ na jakichs RST-kowskich wynalazkach typu gila t5 i sie z nimi nic nie dzieje.
Teraz kilka slow do MAXA:
Ja calkowicie popieram Twoje zdanie co do monstera i osobiscie zawsze to bylo moje marzenie, ale niestety taka jest prawda, ze teraz ludzie wola uniwersalne amortyzatory i najleiej, zeby mialy 300skoku i jedna polke i zeby yly ultralekkie i mialy powszechne mocowanie na 1 i 1/8". Ludzie biora "*******" 66 bo chca miec 1 polke i o te kilkaset gramow lzejszy rower, a czemu *******? bo 66 to to samo co 888 tylko krotsze golenie gorne i jedna polka. Sam osobiscie wole raczej 4X, ale lubie poskakac uskoki i jakies hopki, tak wiec przydaje sie jedna polka i do uskokow duzy skok amorka. sztywnosc boczna 66 jest na prawde duze, aczkolwiek nie wie czy ta druga sztywnosci jest duzabo nie mialem poteznego zderzenia z drzewem. Do tego wszystkiego 66RC 170 wazy 2800g co jest waga taka w sam raz (przynajmniej dla mnie). niestety nie da sie miec wytrzymalosci monstera w takim widelcu jak 66 bo po prostu budowa tego widelca jest inna, a i zastosowanie tez.
Ogolnie proponuje przestac sie klocic. Sam jestem ciekawy co wypusci RST i jezeli bedzie to fajna praca polaczona z fajna cena to na pewno kiedys RST wyprze Marzocchi...
W sumie ten temat mnie wkurza
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
HCR
Kontakt:

a jednak ktos tu wkoncu madrze gada :) btw: strasznie dziwne geo. masz teraz w tym agangu z tym 66 ;] tak jakos wysoko support i troszke czoperowo :)
komornik
Kontakt:

Post autor: komornik »

MaxDamageDA pisze:Ja bym szczerze wolal zaryzykowac w nieznane rst niz w 888 ktore juz z gory wiekm ze jest ****** pod kazdym wzgledem. Sad bu ttrue, prezkonali sie juz o tym niektorzy wlasciciele, reszta tez sie w koncu przekona.

Oczywisice JA kupilbym sobie monsterka 2002 i siedzial caly happy ;] Ale wielu ludzi nadal nie rozumie ze to jeden z najlepszych amorow w przystepnej cenie.
:) Niedawno pisałeś że 888 które jest w testach BA jest całkiem spoko :/ no to chłopie zdecyduje sie w końcu
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

HCR- to jest stare zdjecie i wyglada na prawde dziwnie, ale za 2 dni beda nowe to wtedy zobaczysz jaka jest wyrabista geometria. Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
mod
Kontakt:

Post autor: mod »

a mi się 66 podoba. tylko wersja 150mm skoku. chwilowo nie znam innego amorka z goleniami 35mm o 150 skoku w jednej pólce... czekam na travisa...

ale sie ******* z tematu zrobiła...

Swistak dobrze gadasz :) pozdro
ODPOWIEDZ