Yeti 303 vs. Intense Socom
-
- Kontakt:
Steel2 juz nie przesadzaj. Uwierzyles w marketing ale rama z katem głowki 66.5 stopnia nie jest rama do dh. Tak jest reklamowana ale geometria jest bardzo zblizony socom do drivera 8, który santa reklamuje jako rower FR.
slawkow68 nie ma czegos takiego. Wszystko zalezy od preferencji. Jak lubisz miekkie zawieszenie to socom. Trek wg. recenzji niesamowicie pedałuje i hamuje.
slawkow68 nie ma czegos takiego. Wszystko zalezy od preferencji. Jak lubisz miekkie zawieszenie to socom. Trek wg. recenzji niesamowicie pedałuje i hamuje.
Kąt główki jak sam wiesz można ustawiać np 2 półką. Mało kto by wyczuł różnicę i dobrze o tym wiesz. I nie mów mi o marketingu, bo 2 lata temu kąt był jak najbardziej do DH i co nagle się zepsuło ? Sposób jazdy się drastycznie zmienił ? Nie po prostu gonisz za nowościami i pogubiłeś się już w tej gonitwie.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
No właśnie, mnie również ciekawi ta cała pogoń za małym kątem. Aktualnie mam kąt 68* i jest OK. Nie jeżdżę wprawdzie typowego zjazdu, bardziej FR i choć nie nazywałbym tego aż tak drastycznie to nie widzę problemu w używaniu bika który ma 66,5* i można mu 2-półką w pewnym zakresie ten kąt powiększyć.Steel2 pisze:I nie mów mi o marketingu, bo 2 lata temu kąt był jak najbardziej do DH i co nagle się zepsuło ? Sposób jazdy się drastycznie zmienił ? Nie po prostu gonisz za nowościami i pogubiłeś się już w tej gonitwie.
Steel sam mi jojczysz o tym ile wazniejszy kat głowki od suportu i ze 0.5 stopnia robi ci róznice, a teraz mówisz, ze 1.5 stopnia to nie róznica bo to w intense. Wez przestan. Swoja droga 2 lata temu dalej to nie był kat do dh. Takie katy miały rowery po 4-5lat temu kiedy poza intensem, sunnem i paroma innymi firmami geometria w bikach była baaardzo losowa.
Kąt główki jak sam wiesz można ustawiać np 2 półką. Mało kto by wyczuł różnicę i dobrze o tym wiesz. I nie mów mi o marketingu, bo 2 lata temu kąt był jak najbardziej do DH i co nagle się zepsuło ? Sposób jazdy się drastycznie zmienił ? Nie po prostu gonisz za nowościami i pogubiłeś się już w tej gonitwie.
I tak kat mozna zmienic 2 półka ale równie dobrze mozna udawac ze mozna to zrobic w biku który ma 68 albo wiecej...
Swoja droga jakbys przestał wszystko porownywac wszystko do swojego stylu jazdy to bys wiedział o czym mówie. Mam regulacje kąta głowki u siebie i róznica 1 stopnia jest BARDZO wyczuwalna. Przy 66 stopniach rower robi sie nerwowy i niestabilny na stromszych (acz nie bardzo stromych trasach). Np. na trasie z contestu w myslenicach jezdziło mi sie bardzo zle. A mój rower jest znacznie dłuzszy od socoma wiec i tak w teorii powinien byc stabilniejszy.