Bike Park w Chorzowie (WPKiW)

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

wojtasu na pewno masz starszych kumpli, w ostateczności rodziców.. Ciekawi mnie jak by taki dobry tata co dziecko wziął na sanki rozmawiał z kimś na swoim poziomie wiekowym.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

GgG pisze:Tylko lepiej mieć kartę rowerową ze sobą, żeby być takim full legalnym rowerzystą
Taaa, a do tego lampkę przednią i tylną, tylny odblask i dzwonek (ustawa Prawo o Ruchu Drogowym)...

wojtasu, jak wygląda tor 4X? Dużo śniegu, lodu? Ubity? Da się jeździć?
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Wooyek pisze:jak wygląda tor 4X? Dużo śniegu, lodu? Ubity? Da się jeździć?
Snieg lezy ale raczej nie gruba warstwa..da sie jezdzić co do lodu to na wszystkich zakretach jest mały lód wiec radze Ci trzymaj kiere :mrgreen:
i próbowałem przelecieć dzisiaj tę duzą chope po tym zjezdzie mały niedolocik był z powodu śniegu poniewaz strasznie rzucało na tym zjedzie ale Ty masz jesli sie nie myle Full-a wiec nie powinienes tego odczuć :D

Ale stan toru jak na dzien dzisiejsz daje mu ocene 6/10 poniewaz na ht mnie rzucało na wszystkie strony.

A tak swoją drogą To dlaczego ja Cie nie znam , a mieszkamy w tym samym miescie :mrgreen:
Znam jednego wujka ale tamten jezdzi w street/ dirt
Wooyek
Kontakt:

wojtasu pisze:A tak swoją drogą To dlaczego ja Cie nie znam , a mieszkamy w tym samym miescie
Znam jednego wujka ale tamten jezdzi w street/ dirt
Pewnie dlatego, że po Katowicach to ja głównie kulam się XC jak mi się nudzi :P Właściwa jazda to wypady w góry (głównie Szczyrk, Żar, czasem gdzieś dalej, a czasem jakieś enduro po Beskidach).

No ale tak myślę, żeby może trochę się podszkolić technicznie na tym 4-crossie... Zawsze to ciekawsze, niż XC ciągle po tych samych lasach. A klasyczne hopy itp. mnie nie ciągną.
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

WooyekGdzie dokładnie mieszkasz?:D Jak będzie ciepło wbijaj na park pojeździć z ekipą :mrgreen:
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
wojtasu
Kontakt:

Siema odświeżam temat :) :!:

Temat odswiezam z powodu róznych incydentów które dzieją sie w naszym Parku gdzie się znajduje BikePArk :wink: mianowicie:

*na tzw. Stolikach a własciwie przed została położona Dykta z nabitymi gwozdzami w które wjechałem :x

Teraz najgorsze na trasce dh ( znanej tylko miejscowym i bardziej obeznanym bajkerom) została rozwieszony sznurek pomiędzy drzewami na wysokosci barków :|

Sprawa została zgłoszona w urzedzie Parku. Gdzie potraktowano mnie i kolege jako intruzów. Kobieta która nas "obsługiwała" powiedziała nam , że w zime je mamy tam co szuakć , ponieważ w regulaminie pisze: " Zabrania się użytkowania elementów gdy są ośnieżone lub oblodzone"

Więc teraz apel do wszystkich mejscowych Rajderów:
Zawsze idzcie od dołu trasy aby zobaczyć czy przypadkiem na Was nie czyhają "Zasadzki".

Ja na szczescie zauważyłem tę drtawe rozwieszoną pomiedzy drzewami ponieważ zawiesiła się na niej jakaś siatka :| Ale na moje nie szczęście wjechałem w gwożdzie i o mało co nie zaliczyłem Faceplanta :wink:

POZDRO
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

wojtasu daj jakiś namiar na dyrekcje tego ....., to wyślę im fax jakie paragrafy naruszają?
Kontakt:

Roman_MaxxFaxu może nie ma, ale jest numer http://www.wpkiw.com.pl/adres.htm
wojtasu
Kontakt:

Teraz mi się przypomniało , że Pani która nas obsługiwała powiedziała nam , że są tam kontrole raz w tygodniu.... moim zdaniem te kontrole to BYŁY ale w wakacje , ponieważ jak byłem zawsze w parku to codziennie kolesia widywałem :wink:

Kumpel który śmiga po parku na czerwonym SC (chyba bulit) z totemem jeśli dobrze kminie to on cos kiedys mówił , że pracuje gdzież w zarządzie...ale niestety nie mam na niego namiarów :|
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

wojtasiu trzeba im do tego zarządu z widłami wpaść bo inaczej nic z tego ;/// ten cały zarząd to banda ***** i milera przelote nam rozjechali ławe wyniesli :twisted: czekac tylko co będzie następne....... frutis by musiał tez wpaść i poustawiac ich tam bo jak narazie to ciemno to widze...... za rok - dwa 4x juz nie będzie .... nic nie dbają .... zrobili rynienke na dojeździe ktara nic nie daje i myślą ze są zajebiści ;//// nic jutro cus jeszcze napisze bo dzisiaj mnie jakos nie bierze ;P pzodro
KROM@
Kontakt:

Albo wyłożyć im kawe na ławe. Wybudowali coś o co nie dbają, nie spełnia to norm i stwarza zagrożenie.
Przedewszystkim potrzebujemy os. pełnoletniej do załatwiania spraw zwiazanymi z elementami "BikeSZITU" a nie BikeParku
wojtasu
Kontakt:

Frutis co zrobił to miał zrobić i zostawmy go w spokoju. :)

Jestem za tym aby w NASZYM Parku zrobić/utworzyć Stwarzyszenie zajmujące sie:

*Dbaniem o tzw. Lasek (NS-y drewniane aby szlak ich szybko nie trafił) , 4x oraz traskę FR :wink:

Stowarzyszenie miało by na celu Legalne "dbanie" o miejscówki jak i o zlegalizowanie innych tras w Parku :)

LUDZIE to jest jeden z najwiekszych Parków Krajobrazowych i nizynnych w Europie..mozliwosci do budowania są Tutaj baaardzo duże, tylko szkoda ,że władze WPKIW (Wojewódzki PArk Kultury i Wypoczynku) nie zezwala na jakiekolwiek przeróbki :|

Musimy utworzyć własne Stowarzyszenie/Team Który bedzie dbał o miejscówki w PARKU :!:

Musimy nad tym powaznie pomyslec w nadchodzącym duzymi krokami sezonie :!:

Trza działać nie moze tak byc , że dzieci smigają sankami po lasku i stolikach i quady smigające po 4x jak i dzieci na dupolotach na torze jak i gwożdzie :|

Pamietacie Kradzieże jakie były na 4x zadziałalismy i od tej pory nie słychac zeby sie cos tam zlego działo ... :)

POZDRO
wojtasu
Kontakt:

Odświeżam Topic

Ostatnimi czasy przy wjeżdzie do PArku od strony Wesołego Miasteczka i osiedla Dąb stoja drechy i kradną rowery... Ostatnio było ich siedmiu i chcieli pod%^#$%olić jednemu z naszych rower :roll:

Drechy się skapły , że w parku się kręcą rowery i coraz częsciej ich widać ...
Ostatni przypadek miał ponad miesiąc temu jak jednemu ziomkowi ukradli signa :wink:

Więc panowie przyjeżdżający do Parku pojedynczo proponuje wjeżdzać od strony os. Tysiąclecia lub zostaiwać auto pod Carefurem lub też się ustawić :wink:

btw. Ostatnio na stolikach ktoś rozwalił szkło i postawił belki na najeżdzie wiec uważajcie ..w tym parku cuda się dzieją :)

Jakby co mamy lokalne forum http://www.wpkiwriders.dbv.pl jest tez ono w moim podpisie :P

POZDRO :!:
grabaa
Kontakt:

Post autor: grabaa »

muszę się wreszcie wybrać do WPKiW na dirty
wojtasu
Kontakt:

grabaa zapraszamy :D
grabaa
Kontakt:

Post autor: grabaa »

w niedzielę jade z ojcem ale on to tylko patrzy
wojtasu
Kontakt:

Siemanko. Odświeżam topic ze względu na odnowienie jak i zbudowanie nowych miejscówek rowerowych w parku.

Jeśli chciałbyś coś zmienić lub czegoś Ci brakuje w naszym parku to zarejestruj się na naszą stronę i wyraź swoje zdanie na temat nowych miejscówek w naszym Bike-Parku.

Lind do tematu na Forum http://wpkiwriders.dbv.pl/forum/viewthr ... read_id=55

Wszystkich zainteresowanych bajkerów z Parku jak i okolic zapraszam do wspólnego działania na forum , ponieważ chcemy "uatrakcyjnić" nasz Bike-Park.
http://wpkiwriders.dbv.pl

By żyło się lepiej . :wink:
Wooyek
Kontakt:

A można prosić o jakiś skrócony opis nowości i poprawek? :)
wojtasu
Kontakt:

Wooyek duzo sie tam zmienia...
Łatwiej będzie mi mówić kiedy ostatni raz tam byłeś ... :)
ODPOWIEDZ