To co ty wypisujesz tutaj to jest własnie polski fenomen. Ktos ma z czegos kase/ ja nie mam z tego kasy to sram na to jak tylko moge. W US/Kanadzie czy paru innych cywilizowanych krajach do budowy tras przychodza lokalni ludzie pomóc, czesto nawet nie zwiazani z MTB i nikt nie widzi w tym problemu bo fajnie komuś pomóc, fajnie jak cos powstaje. U nas wszyscy pierdolą farmazony, ze ktos trzepie na tym kase to trzeba sie po polsku zachowac, pozazdroscic i obgac. Dlatego wlasnie u nas sie tras nie buduje tyle bo gdzie indziej ludzie przyjada pomóc nawet jesli to jest "czyjeś", a u nas jest tylko MOJE i NA MOJE, a jak sąsiadowi pomóc to niech wypieprza. Nie bedzie pomocy przy budowie tras tylko takie pierdolenie to nie bedzie tras. A co do wielkiej komerchy calego wydarzenia to nie rób sobie jaj bo wątpie zeby w to szła jakaś atomowa kasa bo jakby szła to inaczej by to wyglądało.ravfr pisze:Otóż to , polski fenomen - "Chcecie jezdzić to sobie wybudujcie a my kase na was trzepać będziem."
Z jakiej paki ma sie zebrać 50 osób i w czynie społecznym(sic!) wysmażyć trasę , która jest przedsięwzięciem czysto komercyjnym?!
La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...
Nie rozumiem o co się oburzacie. Wszytko było by ok, gdyby nie abstrakcyjne zapowiedzi.
Najpierw się myśli i ocenia możliwości a nie zapowiada gruszki na wierzbie. Zmuszał ktoś do takich zapowiedzi ? Kazał bzdury ogłaszać ? Nie. Po prostu komuś zabrakło wiedzy i fantazja poniosła. A teraz wściekle "koledzy" bronią. Naprawdę tak trudno zastanowić się i ocenić REALNE możliwości ?
Tak porównując do branży budowlanej, to zapowiedziano budowę osiedla a rozbito namiot i to mały. Reala są takie, że "KTOŚ" PO PROSTU KŁAMIE WAM W ŻYWE OCZY a Wy to łykacie i jeszcze macie pretensje do osób, które widzą, że to ściema i nie ma szans powodzenia.
Schodek - Użytkowników, którzy mają płacić za jazdę to nie interesuje. Jak kupujesz ramę, to też zagłębiasz się w koszty i problemy budowy linii produkcyjnych ? Czy oceniasz produkt i go kupujesz ? A społecznie to możesz sobie ... .
Spaced - domy też pomagasz deweloperowi stawiać ? Ktoś chce na tym zarabiać to nikt mu nie broni. Inwestujesz i zarabiasz. W czym problem ? Nie masz kasy na inwestycję ? TO SIĘ ZA NIĄ NIE ZABIERASZ. Sąsiadowi pomogę, jak ma problem ale jak znajoma firma ma problem to już niech za pomoc płaci ( mogę mniejsze stawki zaproponować niż standardowe ). Widzisz różnicę ?
Problem tkwi w zapowiedziach. Po prostu wystarczyło nie kłamać i było by ok.
Więc może czas napisać prawdę i zacząć trzeźwo i realnie ocenić tą "inwestycję" ? I skończyć z bzdurną obroną kłamstw z zapowiedzi ?
Najpierw się myśli i ocenia możliwości a nie zapowiada gruszki na wierzbie. Zmuszał ktoś do takich zapowiedzi ? Kazał bzdury ogłaszać ? Nie. Po prostu komuś zabrakło wiedzy i fantazja poniosła. A teraz wściekle "koledzy" bronią. Naprawdę tak trudno zastanowić się i ocenić REALNE możliwości ?
Tak porównując do branży budowlanej, to zapowiedziano budowę osiedla a rozbito namiot i to mały. Reala są takie, że "KTOŚ" PO PROSTU KŁAMIE WAM W ŻYWE OCZY a Wy to łykacie i jeszcze macie pretensje do osób, które widzą, że to ściema i nie ma szans powodzenia.
Schodek - Użytkowników, którzy mają płacić za jazdę to nie interesuje. Jak kupujesz ramę, to też zagłębiasz się w koszty i problemy budowy linii produkcyjnych ? Czy oceniasz produkt i go kupujesz ? A społecznie to możesz sobie ... .
Spaced - domy też pomagasz deweloperowi stawiać ? Ktoś chce na tym zarabiać to nikt mu nie broni. Inwestujesz i zarabiasz. W czym problem ? Nie masz kasy na inwestycję ? TO SIĘ ZA NIĄ NIE ZABIERASZ. Sąsiadowi pomogę, jak ma problem ale jak znajoma firma ma problem to już niech za pomoc płaci ( mogę mniejsze stawki zaproponować niż standardowe ). Widzisz różnicę ?
Problem tkwi w zapowiedziach. Po prostu wystarczyło nie kłamać i było by ok.
Więc może czas napisać prawdę i zacząć trzeźwo i realnie ocenić tą "inwestycję" ? I skończyć z bzdurną obroną kłamstw z zapowiedzi ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 tez nie wierzylem w wielkie plany dot. miejscówki ale to nie zmienia faktu, ze wy zyjecie w jakiejs chorej rzeczywistosci. Mnie po prostu irytuje, ze pierdolenie o hajsie juz tyle akcji w polsce blokuje. A, ze ktos chce kase na budowe trasy, a ze ktos dostał to lepiej mu nie pomagac.
Swoja droga porównanie do duzego biznesu jest o tyle bezsensu ze w naszym dzikim kraju sukcesem w ogole jest, ze jakas miejscówka powstaje i powinnismy wspierac takie wszystkie akcje bo zwyczajnie nie bedzie gdzie jezdzic, a mysle ze domów nam nie brakuje obecnie na rynku.
Swoja droga porównanie do duzego biznesu jest o tyle bezsensu ze w naszym dzikim kraju sukcesem w ogole jest, ze jakas miejscówka powstaje i powinnismy wspierac takie wszystkie akcje bo zwyczajnie nie bedzie gdzie jezdzic, a mysle ze domów nam nie brakuje obecnie na rynku.
Tanich mieszkań brakuje, więc może pomagaj by i biedniejsi mieli gdzie mieszkać 
Nie widzę w tym nic chorego, że jak ktoś coś zapowiada to oczekuję realizacji tego co zapowiedział ( tym bardziej jeśli mam za to płacić ). Bawi mnie, że ktoś się zagłębia w problemy inwestora ( to jego problemy, niech sobie z nimi radzi ).

Nie widzę w tym nic chorego, że jak ktoś coś zapowiada to oczekuję realizacji tego co zapowiedział ( tym bardziej jeśli mam za to płacić ). Bawi mnie, że ktoś się zagłębia w problemy inwestora ( to jego problemy, niech sobie z nimi radzi ).
Steel2 nim powstanie mieszkanie wplacasz kasiore deweloperowi a za 2 lata moze je dostaniesz...tak masz racje ze na papierze to wyglada z rozmachem, nie podoba sie to zostan w 3c i ogarniaj okolice - tylko na legalu bo wkraczanie do lasu bez zezwolenia grozi grzywna 
Wiesz jesli interesuje mnie produkt to zaglebiam sie solidnie w to jak powstal, Ty zaglebiasz sie bez powodu i dodatkowo jeszcze szukasz dziur w calym...tak masz racje projekt zostal z.****** bo ktos chce go robic mimo braku wsparcia sponsorow, k.urncza jakie to zle i nieludzkie miec takie podejscie aby robic cos dla innych !! Hym...
nie robisz nic dla innych to sie nie odzywaj...masz wiedze zdobyta doswiadczeniem to sie podziel z innymi ale przestan byc takim malkontentem bez wlasnego zaplecza i zdobytego doswiadczenia w temacie prac ziemnych w lesie, w gorach...w dupie !!
jak masz pojecie to wklej kilka fotek tego co sam wykopales( jesli wiesz jak trzymac lopate), chcetnie ocenie tak jak Ty oceniasz innych..powaga wklej cos chlopaku !! nie musi to byc bike park...wystarczy jakies ..kilka elementow, takich wlasnorecznie zrobionych, prosze wklej cos swojego

Wiesz jesli interesuje mnie produkt to zaglebiam sie solidnie w to jak powstal, Ty zaglebiasz sie bez powodu i dodatkowo jeszcze szukasz dziur w calym...tak masz racje projekt zostal z.****** bo ktos chce go robic mimo braku wsparcia sponsorow, k.urncza jakie to zle i nieludzkie miec takie podejscie aby robic cos dla innych !! Hym...
nie masz pojecia to sie nie udzielajSteel2 pisze:W czym problem ? Nie masz kasy na inwestycję ? TO SIĘ ZA NIĄ NIE ZABIERASZ.

jak masz pojecie to wklej kilka fotek tego co sam wykopales( jesli wiesz jak trzymac lopate), chcetnie ocenie tak jak Ty oceniasz innych..powaga wklej cos chlopaku !! nie musi to byc bike park...wystarczy jakies ..kilka elementow, takich wlasnorecznie zrobionych, prosze wklej cos swojego

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Oczywiście wszystko wiesz lepiej. Spoko przeprosisz za 2 lata o ile się przyznasz, że się myliłeś.
Nie ucz mnie nic o inwestycjach ( zapewniam Cię, że mam dużo większa wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie ).
Chcesz mnie sprawdzać czy umiem kopać ? Nie rozśmieszaj mnie.
I nie mów mi gdzie mam jeździć. Radzę sobie z tym sam, porady nie potrzebuję ( a jak potrzebuję, to umiem sam poprosić ).
I powiem Ci na koniec, że jeśli pomagasz komuś w inwestycji, po to by jemu się udało i by móc mu płacić za korzystanie z tego co wybudowałeś ( pomogłeś wybudować ) to ... skończony frajer jesteś.
No ale oczywiście ja nie mam o niczym pojęcia.
ps. W lesie wolno jeździć, są nawet wyznaczone szlaki, no ale Ty wiesz pewnie lepiej, że nie wolno.
ps.2. Doczytaj dokładnie znaczenie słowa: inwestycja.
ps.3. Taki niby inteligentny i super zorientowany a nawet wielkich liter nie umiesz zastosować ( o interpunkcji nawet nie wspomnę ). Taka prosta spawa a już Cie przerosła, to gdzie Ty się za trudniejsze i bardziej skomplikowane zagadnienia zabierasz. Heh. Kolejne mentalne dziecko, któremu się wydaje, że jak umie wbić łopatę to już wie wszystko.
Nie ucz mnie nic o inwestycjach ( zapewniam Cię, że mam dużo większa wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie ).
Chcesz mnie sprawdzać czy umiem kopać ? Nie rozśmieszaj mnie.
I nie mów mi gdzie mam jeździć. Radzę sobie z tym sam, porady nie potrzebuję ( a jak potrzebuję, to umiem sam poprosić ).
I powiem Ci na koniec, że jeśli pomagasz komuś w inwestycji, po to by jemu się udało i by móc mu płacić za korzystanie z tego co wybudowałeś ( pomogłeś wybudować ) to ... skończony frajer jesteś.
No ale oczywiście ja nie mam o niczym pojęcia.
ps. W lesie wolno jeździć, są nawet wyznaczone szlaki, no ale Ty wiesz pewnie lepiej, że nie wolno.
ps.2. Doczytaj dokładnie znaczenie słowa: inwestycja.
ps.3. Taki niby inteligentny i super zorientowany a nawet wielkich liter nie umiesz zastosować ( o interpunkcji nawet nie wspomnę ). Taka prosta spawa a już Cie przerosła, to gdzie Ty się za trudniejsze i bardziej skomplikowane zagadnienia zabierasz. Heh. Kolejne mentalne dziecko, któremu się wydaje, że jak umie wbić łopatę to już wie wszystko.
Steel2 skupilbys sie wiecej na jezdzie, a mniej na tym zeby pokazac innym kto wie lepiej i nie jest frajerem to lepiej bys na tym wyszedł. Nie lezy mi tez, ze zeby trase zrobic w pl to zawsze znajdzie sie ktos kto chce hajsu ale moze jak cos z tego wyjdzie to okaze sie ze było warto. Nawet jak mam gdzies nie jezdzic mega czesto to zawsze lepiej miec dodatkowe miejscówki w kraju gdzie z wyciagu nie gonia (A wiele takich nie mamy)
Steel2
pomoglem komus aby samemu miec gdzie smigac - hym....faktycznie frajerskie podejscie, lepiej pi.erdolic przed monitorem jakie to wsystko z dupy w kraju niz samemu cos zrobic dla siebie lub innych...tak masz racje - wsystko pod siebie a drugiemu szyby powybijac po zlosci
strasznie cierpisz Steel2 i nawet nie masz o tym pojecia, czepianie sie literek pokazuje tylko jak malostkowy jestes

nie sprawdzam Cie bo to wiem ze nie masz pojecia o kopaniu tras rowerowych moze chcialem dac Ci szanse pochwalenia sie dokonaniami i zebranymi doswiadczeniami..ale widze ze nie masz nic do pokazania wiec dajmy na luz z kopaniem.
inwestycja- moze to byc kupno telewizora jak i postawienie fabryki telewizorow
Nie kumasz bazy,chłopaku
no i mozemy tak odbijac nastepne 20 kartek...
gdy ja przyjade na Laworte to przybije piatki z ziomkami,wypije zimne piwko,poslucham dobrej muzyki i pobardasze w lesie na rowerze a Ty wtedy nadal klikajac bedziesz odbijal sie w monitorze utyskujac ze wsystko jest z dupy...
tak jak Spaced napisal -
wiem ze masz zdecydowanie wiekszy repertuar zwrotow niz takie prostackie, potraktuje to jako epizod bez konsekwencj i wplywu na nasza wirtualna znajomosc., mam nadzieje ze przetrwasz te trudne chwile w swoim zyciu i czasem nastapi porawa Twojego stanu, jesli chodzi o mental - małostkowy malkontencie .
pozdro
straszne zostalem zlapany, ide spac bo swita...z czasem zrozumiesz czego nie rozumiesz..
Steel2 pisze:I powiem Ci na koniec, że jeśli pomagasz komuś w inwestycji, po to by jemu się udało i by móc mu płacić za korzystanie z tego co wybudowałeś ( pomogłeś wybudować ) to ... skończony frajer jesteś.
No ale oczywiście ja nie mam o niczym pojęcia
pomoglem komus aby samemu miec gdzie smigac - hym....faktycznie frajerskie podejscie, lepiej pi.erdolic przed monitorem jakie to wsystko z dupy w kraju niz samemu cos zrobic dla siebie lub innych...tak masz racje - wsystko pod siebie a drugiemu szyby powybijac po zlosci
strasznie cierpisz Steel2 i nawet nie masz o tym pojecia, czepianie sie literek pokazuje tylko jak malostkowy jestes
po wyznaczonych szlakach - sam nie wiesz co piszeszSteel2 pisze: W lesie wolno jeździć, są nawet wyznaczone szlaki, no ale Ty wiesz pewnie lepiej, że nie wolno.
eszSteel2 pisze:Chcesz mnie sprawdzać czy umiem kopać ?

nie sprawdzam Cie bo to wiem ze nie masz pojecia o kopaniu tras rowerowych moze chcialem dac Ci szanse pochwalenia sie dokonaniami i zebranymi doswiadczeniami..ale widze ze nie masz nic do pokazania wiec dajmy na luz z kopaniem.
inwestycja- moze to byc kupno telewizora jak i postawienie fabryki telewizorow
pamietaj ze to co dla jednego jest trudne inny robi na luzie..ja robie na luzie takie rzeczy o jakich Ty nie masz pojecia...ja jestem w stanie zrozumiec Ciebie ale Ty nie kumasz podstaw...widzisz tylko male literkiSteel2 pisze:Taki niby inteligentny i super zorientowany a nawet wielkich liter nie umiesz zastosować ( o interpunkcji nawet nie wspomnę ). Taka prosta spawa a już Cie przerosła, to gdzie Ty się za trudniejsze i bardziej skomplikowane zagadnienia zabierasz.
Nie kumasz bazy,chłopaku

no i mozemy tak odbijac nastepne 20 kartek...
gdy ja przyjade na Laworte to przybije piatki z ziomkami,wypije zimne piwko,poslucham dobrej muzyki i pobardasze w lesie na rowerze a Ty wtedy nadal klikajac bedziesz odbijal sie w monitorze utyskujac ze wsystko jest z dupy...
tak jak Spaced napisal -
i nie mow do mnie wiecej frajerze bo nie jest to godne slownictwo tak wykrztalconej jednostki jak Ty, nie jest to rowniez bezpieczna forma nawiazywania znajomosci bo w pewnych kregach odbiera sie takie zwroty dosyc bezposrednio, co moze prowadzic do bolesnych zmian w uformowaniu ciala - kumasz ??Spaced pisze:Steel2 skupilbys sie wiecej na jezdzie, a mniej na tym zeby pokazac innym kto wie lepiej i nie jest frajerem to lepiej bys na tym wyszedł.
wiem ze masz zdecydowanie wiekszy repertuar zwrotow niz takie prostackie, potraktuje to jako epizod bez konsekwencj i wplywu na nasza wirtualna znajomosc., mam nadzieje ze przetrwasz te trudne chwile w swoim zyciu i czasem nastapi porawa Twojego stanu, jesli chodzi o mental - małostkowy malkontencie .
pozdro
straszne zostalem zlapany, ide spac bo swita...z czasem zrozumiesz czego nie rozumiesz..
Jedno wielkie LOL. 0 sensu, 0 logiki i brak nawet poprawnej formy. Zajmij Ty się już swoimi "zeczami".
ps. kiedyś pisałeś znacznie lepiej i to nie tylko pod względem formy. Dziwne takie cofanie się w rozwoju ale podobno to każdego czeka na starość. Ale czy aby u Ciebie nie za wcześnie ?
ps. kiedyś pisałeś znacznie lepiej i to nie tylko pod względem formy. Dziwne takie cofanie się w rozwoju ale podobno to każdego czeka na starość. Ale czy aby u Ciebie nie za wcześnie ?
Steel2 pisze:ps. kiedyś pisałeś znacznie lepiej i to nie tylko pod względem formy. Dziwne takie cofanie się w rozwoju ale podobno to każdego czeka na starość. Ale czy aby u Ciebie nie za wcześnie ?
wchodzisz miedzy wrony kraczesz jak i one...
rownanie do ogolnego poziomu nie jest niczym nadzwyczajnym jesli starasz sie dotrzec do rozmowcy na jego poziomie..
Ty widze jestes juz na takim etapie ze nie kumasz co piszesz jak i nie kumasz co czytasz
bodzio2k dawno Cie nie widzialem i nie czytalem

bodzio2k żony i psa nie ma, a za dużo czasu na pisanie, dwie zakładki redtube i dh zone są jego zabiciem czasu.
Jedno mnie tu wkurza, szum i znowu nic.
http://vimeo.com/6063736
Tym się posłużę jako przykładem. Był szum? Powstało i jest. Kolejny w Lublinie, trochę szumu, a też jest. Sprawa kasy: budowaliśmy BP Odolanów za darmo, dostaliśmy fundusze tylko. Kasy też na tym nie trzepiemy. "Od kolegów dla kolegów".
Właściciel wyciągu odpalić gotówkę musi. Innej opcji nie widzę, pomijając lokalesów którzy pomoc mogą mieć zrekompensowaną darmowym wjazdem. Kosztorys i przedstawienie realnych zysków powinno być pierwszym krokiem ( tu by się przydała wiedza stalowego zioma), a potem załatwić co trzeba.
Stalowy ziomie, masz wiedzę, masz doświadczenie? Przedstaw innym jak to wg. Ciebie powinno się odbyć. Polska mentalność? Sam ją posiadasz ciągły narzekaczu z pól argumentami bez konkretów.
Jedno mnie tu wkurza, szum i znowu nic.
http://vimeo.com/6063736
Tym się posłużę jako przykładem. Był szum? Powstało i jest. Kolejny w Lublinie, trochę szumu, a też jest. Sprawa kasy: budowaliśmy BP Odolanów za darmo, dostaliśmy fundusze tylko. Kasy też na tym nie trzepiemy. "Od kolegów dla kolegów".
Właściciel wyciągu odpalić gotówkę musi. Innej opcji nie widzę, pomijając lokalesów którzy pomoc mogą mieć zrekompensowaną darmowym wjazdem. Kosztorys i przedstawienie realnych zysków powinno być pierwszym krokiem ( tu by się przydała wiedza stalowego zioma), a potem załatwić co trzeba.
Stalowy ziomie, masz wiedzę, masz doświadczenie? Przedstaw innym jak to wg. Ciebie powinno się odbyć. Polska mentalność? Sam ją posiadasz ciągły narzekaczu z pól argumentami bez konkretów.
I tu się mylisz. Obniżanie poziomu nigdy nie jest sensownym kierunkiem. Moim zdaniem szkoda ale to Twój wybór i Twoja sprawa.Schodek pisze:wchodzisz miedzy wrony kraczesz jak i one...
rownanie do ogolnego poziomu nie jest niczym nadzwyczajnym jesli starasz sie dotrzec do rozmowcy na jego poziomie..