2 problemy z rama

Qbicz
Kontakt:

Post autor: Qbicz »

ja juz to kupilem, wyslalem do naprawy i za 150 zl wzmocnili mi elegancko glowke i nagwintowali mufe!!!!!!
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

apropos napinacz, jest kilka sposobów - możesz ztuningować napinacz tak zeby pasował, albo, jeśli napnacz jes mocowany do środka suportu, możesz pomiędzy napinacz a mufę włożyć podkładkę - dystans, dzięki czemu odsuniesz go od śróby wachacza, kóra przeszkadza, i wtedy już nie będzie przeszkadzała...
apropos starów, to nie dziwne że nie działa skor zakłądasz do misek fsa jakiś szajs - sam użyłeś tego słowa :P poza tym obawiam się że z dostaniem odpowiednich łożysk będzie problem - z tego co wiem (sam mam stery fsa) to we wszystkich modelach sterów tej firmy dolne łożyska nie są kulkowe, tylko wałeczkowe - różni sie to tym że zamoiast kuleczek w wainku, są wałeczk w czymś a'la wianek... (obcięte stożki dokłądnie mówiąc) i bieżnia jest płaska a nie półokrągła... oprócz tego, nawet jakbyś zdobył odpowiedznie łożyska, to dalej bedzie brakowało elementów blokujących w górnej części sterów - drugiej częci bieżni i "klina" blokującego cały układ... polecam zakup nowych sterów, ewentualnie założenie starego "szajsu" ale całego kompletu....
życze powodzenia,
pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
Qbicz
Kontakt:

Post autor: Qbicz »

no w koncu jedna konkretna odpowiedz! dzieki wielkie!
w napinaczu pewnie bede wiercil dziury a stery ida do wymiany!
ODPOWIEDZ