HAYES HFX 9 czy GRIMECA S-12 ??

drozdzowa
Kontakt:

Post autor: drozdzowa »

jezeli bedziesz jezdził tylko streeta to kupuj mechanika Hayesa (mx2) albo Avida nawet z małą tarczą. Mam Mx2 i dział zajebiście nawet lepiej jak niektóre hydrauliki. MX2 w połączeniu z klamką SH LX lub DX. Ja używam tylko jednego palucha do zatrzymania się. Pewnie w górach to by nie dalo rady bo by sie klocki sfajczyły ale do miasta to wystarcza w zupełności i nie masz żadnych problemów z olejami, zapowietrzaniem i zalanem tarczy.
A jeśli sie już uparłeś na HYDRULIKE to raczej hayes, jakiś taki bardziej trwały jest.
TYLE
maliny się kończą
www.drozdzowafr.republika.pl
www.funbike.webd.pl
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Orange popatrz jakie to zajebiste oceny mają Hayes'y
http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_system/

Masz ch*jowe zdanie...
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

bierz hayesa , mialem sys8 - polamalem klamke a po paru wypadach w ogole uszczelki w zbiorniczkach wyrownawczych padly :/
a co do hayesa to sam jezdze i nie narzekam mam model 2004 z tarczami 203 mm. to co mi sie najbardziej podoba to prostota obslugi odpowietrzania wymiany kloskow etc.

jakbys chcial kupic hayesa to za tydzien bede mial do sprzedania nowy(zdjety z nowego roweru) za ok 420 zl do przodu z tarcza 203 model 2004 .
strah
Kontakt:

Post autor: strah »

a to co mnie wkurza w hayesah to śrubka do regulacji klamki :/ ciągle sie rozregulowuje
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Jestem miło zaskoczony, że tak dobre opinie zbiera S-12. Tam ktoś fajny argument podał, że Hayesa mają zawodowcy, oni mają co im da sponsor. Hayes jest świetnym hamulcem, ale mi chodzi o argumentację. Grimeci są w NICOLAI oraz w wielu wypasionych markach, kilak razy zdziwiłem się gdy oglądałem strony z amerykańskich manufaktrek i tam były S-12. Co do klamek, łamią się każde Hayes`a też, tak samo w motocrosie. Grimeca jak coś to ma wadę w postaci przewodów. Ja polecam S-12 z płaskim zbiorniczkiem.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

aha wada polega na tym, że jak przewód pęknie nic z tym nie zrobisz czeka wymiana, ale Jag Wire na to pomoże. Grimeca jest tańsza, i tak samo są do neij tańsze części.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

[b]strah[/b] posmaruja sobie ta srubke loctitem, lakierem do paznokci, silikonem...
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
ODPOWIEDZ