jezeli bedziesz jezdził tylko streeta to kupuj mechanika Hayesa (mx2) albo Avida nawet z małą tarczą. Mam Mx2 i dział zajebiście nawet lepiej jak niektóre hydrauliki. MX2 w połączeniu z klamką SH LX lub DX. Ja używam tylko jednego palucha do zatrzymania się. Pewnie w górach to by nie dalo rady bo by sie klocki sfajczyły ale do miasta to wystarcza w zupełności i nie masz żadnych problemów z olejami, zapowietrzaniem i zalanem tarczy.
A jeśli sie już uparłeś na HYDRULIKE to raczej hayes, jakiś taki bardziej trwały jest.
TYLE
HAYES HFX 9 czy GRIMECA S-12 ??
Orange popatrz jakie to zajebiste oceny mają Hayes'y
http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_system/
Masz ch*jowe zdanie...
http://www.mtbr.com/reviews/disc_brake_system/
Masz ch*jowe zdanie...
-
- Kontakt:
bierz hayesa , mialem sys8 - polamalem klamke a po paru wypadach w ogole uszczelki w zbiorniczkach wyrownawczych padly :/
a co do hayesa to sam jezdze i nie narzekam mam model 2004 z tarczami 203 mm. to co mi sie najbardziej podoba to prostota obslugi odpowietrzania wymiany kloskow etc.
jakbys chcial kupic hayesa to za tydzien bede mial do sprzedania nowy(zdjety z nowego roweru) za ok 420 zl do przodu z tarcza 203 model 2004 .
a co do hayesa to sam jezdze i nie narzekam mam model 2004 z tarczami 203 mm. to co mi sie najbardziej podoba to prostota obslugi odpowietrzania wymiany kloskow etc.
jakbys chcial kupic hayesa to za tydzien bede mial do sprzedania nowy(zdjety z nowego roweru) za ok 420 zl do przodu z tarcza 203 model 2004 .
Jestem miło zaskoczony, że tak dobre opinie zbiera S-12. Tam ktoś fajny argument podał, że Hayesa mają zawodowcy, oni mają co im da sponsor. Hayes jest świetnym hamulcem, ale mi chodzi o argumentację. Grimeci są w NICOLAI oraz w wielu wypasionych markach, kilak razy zdziwiłem się gdy oglądałem strony z amerykańskich manufaktrek i tam były S-12. Co do klamek, łamią się każde Hayes`a też, tak samo w motocrosie. Grimeca jak coś to ma wadę w postaci przewodów. Ja polecam S-12 z płaskim zbiorniczkiem.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze