Free run - bawi się w to ktoś?
-
- Kontakt:
NIE BIORE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA TO CO TUTAJ NAPISZE, JEŻELI SIĘ POŁAMIECIE ALBO SKRĘCICIA KARK, TO NIE MIEJCE DO MNIE PRETENSJI!!!!!
5m gapa prawie nie czuje żadnego strzału, a już tłumacze jak ląduje....
oczywiście na początku sie wybijam :P przy lądowaniu ustawiasz nogi tak aby były lekko zgięte i palcami do dołu, gdy uderzysz w ziemie zginasz je na chama tak aby były miękkie ale nie znowu jak flak :P a gdy dupą dolatujesz do ziemi z rękoma robisz tak samo jak z nogami tzn. uginasz je amortyzując upadek.
I jak już ręce i nogi prawie "dobijają", to robisz przewrót przez bark.
Roll (tzn. przewrót) jest bardzo ważny, z rollem moge skoczyć z 6m, bez praiw żadnego odczuwalnego strzału, a bez niego w sumie też moge skoczyć z takiej wysokości, ale upadek bez wytłumienia go rękoma i rollem nie należy do najprzyjemniejszych. W sumie jak nauczyłem się tej techniki tłumienia uderzenia, to skacze z większych wysokości niż mógłbym sobie wcześniej wyobrażać. :P i jeszcze raz powtarzam jak się połamiecie to nie miejcie do mnie pretensji.
5m gapa prawie nie czuje żadnego strzału, a już tłumacze jak ląduje....
oczywiście na początku sie wybijam :P przy lądowaniu ustawiasz nogi tak aby były lekko zgięte i palcami do dołu, gdy uderzysz w ziemie zginasz je na chama tak aby były miękkie ale nie znowu jak flak :P a gdy dupą dolatujesz do ziemi z rękoma robisz tak samo jak z nogami tzn. uginasz je amortyzując upadek.
I jak już ręce i nogi prawie "dobijają", to robisz przewrót przez bark.
Roll (tzn. przewrót) jest bardzo ważny, z rollem moge skoczyć z 6m, bez praiw żadnego odczuwalnego strzału, a bez niego w sumie też moge skoczyć z takiej wysokości, ale upadek bez wytłumienia go rękoma i rollem nie należy do najprzyjemniejszych. W sumie jak nauczyłem się tej techniki tłumienia uderzenia, to skacze z większych wysokości niż mógłbym sobie wcześniej wyobrażać. :P i jeszcze raz powtarzam jak się połamiecie to nie miejcie do mnie pretensji.
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
już mi się udało ;) w sumie to banalnie było, tylko troche się bałem, bo na końcu garaży jest ok 30cm podwyższenie pokryte blachą.
I bałem się, że się na niej poślizne i zlece na dół :)
A tak wogóle to jakiś koleś mnie wczoraj o 23.00 zobaczył jak biegam po garażach i śledził mnie przez 10min (chyba chciał sprawdzić gdzie mieszkam), ale głupi nie byłem i nie szedłem do domu tylko szwędałem się w kółko żeby koleś ocipiał ;) w końcu się wkurzył i powiedział, że mnie w dupe kopnie :D :D :D
I bałem się, że się na niej poślizne i zlece na dół :)
A tak wogóle to jakiś koleś mnie wczoraj o 23.00 zobaczył jak biegam po garażach i śledził mnie przez 10min (chyba chciał sprawdzić gdzie mieszkam), ale głupi nie byłem i nie szedłem do domu tylko szwędałem się w kółko żeby koleś ocipiał ;) w końcu się wkurzył i powiedział, że mnie w dupe kopnie :D :D :D
kubasiedlce, chyba Ty nie rozumiesz :P Ale może zielony wafel wytłumaczy :Pzielony wafel pisze:Roll (tzn. przewrót) jest bardzo ważny, z rollem moge skoczyć z 6m, bez praiw żadnego odczuwalnego strzału, a bez niego w sumie też moge skoczyć z takiej wysokości, ale upadek bez wytłumienia go rękoma i rollem nie należy do najprzyjemniejszych.
http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych
http://www.pajacyk.pl/
http://www.pajacyk.pl/
-
- Kontakt:
tutaj jeszcze chciałem wspomnieć, że "bez prawie żadnego odczuwalnego strzału" miałem na myśli to, że ląduje i nie leże potem cały sztywny na ziemi i nie dre się z bólu ;)zielony wafel pisze: bez praiwe żadnego odczuwalnego strzału
bo nie wyobrażam sobie upadku z 5 czy 6 m i nic nie poczuć uderzając w ziemie.
Ale po długotrwałym i intensywnym treningu np. rok, jest w PEWNYM stopniu osiągalne.
-
- Kontakt:
ale 6 metrów to w sumie nie jest wiele.
można to sobie zobrazować, stawiając w myślach trzech 2m kolesi na sobie.
najgorszy moment jak się stoi przy prawędzi, wtedy 2m wyglądają jak 4m, a 5m jak 10.
Gdy skaczesz, to tą granice 5m pokonujesz bardziej w psychice niż fizycznie, bo upaść na ziemie to jest nic w porówaniu z tym co sobie myślisz przy wybiciu i w trakcie lotu.
I tak jak już mówiłem ta wysokość którą widzisz z góry, nie ma nic wspólnego z rzeczywistą.
Tylko mi nie skaczcie zaraz z okien :P
można to sobie zobrazować, stawiając w myślach trzech 2m kolesi na sobie.
najgorszy moment jak się stoi przy prawędzi, wtedy 2m wyglądają jak 4m, a 5m jak 10.
Gdy skaczesz, to tą granice 5m pokonujesz bardziej w psychice niż fizycznie, bo upaść na ziemie to jest nic w porówaniu z tym co sobie myślisz przy wybiciu i w trakcie lotu.
I tak jak już mówiłem ta wysokość którą widzisz z góry, nie ma nic wspólnego z rzeczywistą.
Tylko mi nie skaczcie zaraz z okien :P
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://www.freeonlinegames.com/play/2202.html fajna gierka tego "sportu" dotyczaca :D
ehh... to ja mam 13 lat i wiem o tym troche wiecej. to wszystko nazywa sie Yamaskaki i zostało wymyslone przez kilku francuzów -__-". mój największy wyczyn to przeskoczenie 1,5m murku a za murkiem bylo 3.5m w dół i begne dalej z bolącą kostką bo żle wylądowałem, lae również np. umiem wiśieć dogóry nogami 6m nad ziemia trzymajac sie tylko nogami :P
<=\/\/_e_s_s_6=>
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: