cross country za mikro kase POMOCY bo ja nie mam pomysłu!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kupilem ostatnio uzywke meride kalahari od kumpla powymienialem pare rzeczy i powstal taki oto setup:
rama: merida kalahari 530(alu)
amor: gila tl
stery:accent
osprzet: caly stx rc
korba: altus
Kola: obrecze vuelta airline + piasty pointa opony michelin wildgripper
mostek: zoom
kiera: bontrager+ rogi
siodlo: mcselle
rower wyniosl mnie w sumie ok 750 zl caly rower kupilem od kumpla za 400zl wymienilem amor stery mostek siodlo i kiere teraz jest w stanie idealnym sluzy mi i czasem mojemu staremu do jakischs wycieczek jest dosyc lekki
oczywiscie do jakiegos zaawansowanego xc nie da sie zlozyc roweru za ta cene ale do amatorskiego jak najbardziej zreszta widzicie na powyzszym przykladzie
rama: merida kalahari 530(alu)
amor: gila tl
stery:accent
osprzet: caly stx rc
korba: altus
Kola: obrecze vuelta airline + piasty pointa opony michelin wildgripper
mostek: zoom
kiera: bontrager+ rogi
siodlo: mcselle
rower wyniosl mnie w sumie ok 750 zl caly rower kupilem od kumpla za 400zl wymienilem amor stery mostek siodlo i kiere teraz jest w stanie idealnym sluzy mi i czasem mojemu staremu do jakischs wycieczek jest dosyc lekki
oczywiscie do jakiegos zaawansowanego xc nie da sie zlozyc roweru za ta cene ale do amatorskiego jak najbardziej zreszta widzicie na powyzszym przykladzie
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
ja Ci poweim że mój kolega sam składał rower i tak kombinował że wysszedł mu sprzet średniej klasy z porządną ramą za 700zł!!!! kupował z allegro po od znajomych kupował np. coś miało jakiś uszczerbek a on to napraiwiał i śmigał na niej przezz kilka miesięcy - teraz przsiad sięna dirt i DH:)
pozr 720v
pozr 720v
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
no za tą kase ciezko dostac nowy "w miare" sprzet.
Ja ma do sprzedania rowerek na ramie Mongoose Rockadile lx na amorze fabrycznym, korba alivio, tylna felga alexrims DM 18 piasta alivio, hamulce V'brake alivio,sprzeedam za 900-1000
jak co to 9458690 albo markysz@o2.pl
Ja ma do sprzedania rowerek na ramie Mongoose Rockadile lx na amorze fabrycznym, korba alivio, tylna felga alexrims DM 18 piasta alivio, hamulce V'brake alivio,sprzeedam za 900-1000
jak co to 9458690 albo markysz@o2.pl
Live to RIDE - RIDE to Live
eh widze ze wiekszosc ma pojecie typu za 1000zl to juz na pewno super xc bedzie
sprzety do xc sa tak samo drogie jak do fr/dh,
amorki na przod po 4tys - takie juz pro
ramy srednio 1500 do 5tys za carbon
tarcze to wiadomo, obrecze - kolo 200zl zeby byly w miare lekkie
piasty - tutaj do 1500zl za tyl
cos co jezdzi i jest firmowe - giant merida mozna wyrwac kolo 700zl
taki poczatkujacy xc jakies 1500zl
taki juz niski model do scigania - lx,niezla ramka - 3500zl
to takie przyklady ale moze niektorych uswiadomi ze uphillowcy nie maja latwiej w kwestii finansowej
sprzety do xc sa tak samo drogie jak do fr/dh,
amorki na przod po 4tys - takie juz pro
ramy srednio 1500 do 5tys za carbon
tarcze to wiadomo, obrecze - kolo 200zl zeby byly w miare lekkie
piasty - tutaj do 1500zl za tyl
cos co jezdzi i jest firmowe - giant merida mozna wyrwac kolo 700zl
taki poczatkujacy xc jakies 1500zl
taki juz niski model do scigania - lx,niezla ramka - 3500zl
to takie przyklady ale moze niektorych uswiadomi ze uphillowcy nie maja latwiej w kwestii finansowej
Sprzedalem Norco Shore ,zostala 'tylko' crossowka :)
to masz z hayesami czy hopami
czy to virtualny rower
whatever
ja tez cos tam mam i nie narzekam
tylko troche mnie dziwia takie teksty :
crossiarzy o szosowcach - ze nic nie trzeba potrafic zeby byc dobrym
fr/dh o crossiarzach - ze to takie pierdu pierdu i nie ma mowy o ekstremie
i takie tam
kazdy jezdzi na czym lubi,placi tyle ile chce/ma a ktore kolarstwo jest lepsze/drozsze to bez sensu gadanie
btw rama santy v10 kosztuje calkiem niezle to skad jeszcze osprzet i to za 7k?
chyba ze nie mowisz o nowce albo ja skombinowales .......komus z piwnicy :)
czy to virtualny rower
whatever
ja tez cos tam mam i nie narzekam
tylko troche mnie dziwia takie teksty :
crossiarzy o szosowcach - ze nic nie trzeba potrafic zeby byc dobrym
fr/dh o crossiarzach - ze to takie pierdu pierdu i nie ma mowy o ekstremie
i takie tam
kazdy jezdzi na czym lubi,placi tyle ile chce/ma a ktore kolarstwo jest lepsze/drozsze to bez sensu gadanie
btw rama santy v10 kosztuje calkiem niezle to skad jeszcze osprzet i to za 7k?
chyba ze nie mowisz o nowce albo ja skombinowales .......komus z piwnicy :)
Sprzedalem Norco Shore ,zostala 'tylko' crossowka :)
Author solution, za 1100 dostaniesz ( po sezonie za 1000 moze bedzie). Po jakimś czasie niech se zmieni amor bo RST Capa to lekko ****** jest, ale na początek i za ok.1100 zł to sie bałdzo opłaca. Kellysy sa dobre ale dopiero takie za 1500 i wzwyz bo te tansze to hujow.y mają osprzet :P a authorek solution jest spoX. Pozdr
Pozytyw. :. zią .:.
http://tnij.org/torro
http://tnij.org/torro
Uzywke mozna wyrwac czasem ludzie cos sprzedaja bo sie im nie spodobalo ostatnio ktos sprzedawal z moich znajomych rower caly na deore obrecze mavica amor judy tt za 1000 zl wiec nie jest zle. Nowego sie nie da nic kupic do xc za 1000 bo tyle to kosztowal moj amor a nie jest wypasiony. Rowery do xc pro ksoztuja 15-k jak np sabotage 5 na ktorym jezdzi moj dobry znajomy i tam same ola kosztuja 4k (jesli ktos wi ze wogole sa obrecze XTR) a za nastepny przykald to pewien model cannondale 35 k ;] Wiec rowery do xc sa ta ksamo drogie jak te do dh i szosowki;] Tylko ze o czym my rozmawiamy ;]
Ssij pento