Rozmiar ramy??
Sranie w banie, idz do sklepu usiadz sobie na kilku rowerach o roznych rozmiarach i tyle. Takie doradzanie jest gowno warte. Poza tym jesli pytasz sie innych o takie rzeczy to swiadczy ze dopiero bedziesz zaczynal przygode ze streetem. Nie sluchaj kolesi ktorzy jezdza na 12 czy 13 majac 170 w kapeluszu i doradzaja ci taka sama bo to sie mija z celem. Wazne zeby byla wygodna i zebys sobie krzywdy nie zrobil. Jazda ma byc przyjemnoscia a nie katowaniem siebie. Przy 190 i 13" ramie jakbys nie ustawil siodelka to bedziesz napierdzielal w kierownice bo zazwyczaj geo wymusza ze te ramy sa krotkie. Jesli chcesz jakas dluzsza to strzel sobie da bomba cr8 15" mysle ze bedzie jak znalazl szczegolnie ze jest bardzo dluga. Ja gdybym mial dla siebie kupowac rame a mam 187 cm bez wahania kupilbym Gianta STP rozmiar bodajze 15lub16 ktory przez spora ilosc rajderow zostala okrzyknieta jedna z najbardziej uniwersalnych ram a sam rower fabryczny jednym z najlepiej skomponowanych rowerow (mowa o stp1) Nie sluchaj innych, sluchaj siebie, pij Sprite'a
n0 ridE n0 fUN
a co ma 13" do dl. gornej rury ??? i co ma siodelko do walenia kolanami w kiere ???? to ja nie wiem osoby smigajace trial i majace ramy 8" wedlug ciebie musialy by miec rure gorna 40cm. bo jak twierdzisz jak jest rama 13" to gorna rura musi byc krotka bo niby cos z geo bedzie nie tak.Mozesz mi wytlumaczyc jak w jaki sposob ma to wplyw na nie taka geo. Chcesz mi wmowic ze nie moge miec ramy 13" i wzrostu 190cm przy tym!!??? To jak jezdza chlopaki na bmx jak oni sobie radza??? Co to za pierdolenie!!! A stp to akurat rama do streeto-trialu i dlatego ma dlugawa rure gorna ktora w mniejszym modelu ramy wynosi 559mm i mowisz ze by ci to zajebiscie przypasilo a ja w swojej 13" mialem 555mm i co powiesz fagasie ze co spierdolona geo to chyba NS i destroyer nie wie jak ramy robic!!! Kurwa czlowieku jak nie masz pojecia o czym mowisz to sie nie wypowiadaj bo to sa takie wlasnie roznice i z wielkoscia ramy ***** ma to wspulnego dla przykladu wedlug katalogu dartmmo czy jak to padlo sie nazywa przy 17" gorna rura ma ok 540mm.A agang am 14" ma 530mm i co ??? Jak to wyjasnisz ??? DO autora tematu: Jedyny problem jaki mozesz miec przy ramie 13" jezeli chcesz ja tylko i wylacznie do streetu a nie od czasu do czasu na niedzielno przejarzdzke do lasu za miasto jest taki ze zeby zlapac kolanami siodlo bedziesz musial miec dosc mocno wysunieta sztyce co za tym idzie bedzie gorzej wygladalo o ile to ma jakies znaczenie dla ciebie! Jezeli dopiero zaczynasz jak slusznie zauwzyl 3,143k4r2 i nie wiesz po co mialbys lapac kolanami siodlo (choc tak sie wlasnie w streetowce ustawia wysokosc siodelka) to pszukaj tematow o barspinach to sie dowiesz
Pozdro.
Pozdro.
spizu ja ciebie nie obrazam, ty nie musisz obrazac mnie, wcale mnie to nie rajcuje. A jedyne wycieczki osobite maja sens jesli staniesz przede mna i powiesz mi to w twarz a nie robisz z siebie internetowego bohatera zza monitora. A co do dlugosci gornej ramy a wielkosci roweru to tez popadles w skrajnosci wiadomo ze sa ramy i ramy. Przyklad : Dabomb cr8 13" ma dlugosc gornej ramy 646(BMX) lub 635(MTB) a XLR8 14" czyli wieksza ma tylko 495mm. Ja mam u siebie 560 i jezdzi sie spoko, a wiekszosc BMX ma ramy oscylujace w granicach 20-22,5" pomijajac flat. Tak samo nie masz co wyjezdzac z ramami do trialu, myslisz pojecia czlowieku i na sile chcesz zaplysnac wrzucajac na kogos, w tym przypadku mnie. Przeslaniem mojej wypowiedzi bylo to iz moim zdaniem nie ma co kupowac przy tym wzroscie jakis ram tylko 13", tym bardziej zaczynajac zabawe ze streetem bo jazda na takiej ramie raczej bardziej kogos zniecheci niz przyniesie radosc. I nie mowie tutaj o ramach dlugich a niskich tylko o ramach w ktorych wielkosc ramy zwieksza sie proporcjonalnie z dlugoscia gornej rury. Przyklad z uderzaniem w kiere ? Prosze bardzo. masz XLR8 14" z rura 495mm ja przy 187 cm mam noge (od pachwiny do kolana) 46cm co daje 35mm przeswitu. Przy jakims krotkim mostku i jezdziez z wpuszczonym nawet nie do konca siodlem przy skrecaniu kiera jest duza szansa ze zahaczysz o kiere kolanem, nie mowiac juz o tym jesli bedziesz robil wheelie. Kolejny ? Specialized p3 rozmiar S - ja zawadzalem i bylo mi MEGA niewygodnie.
A na koniec, chcialbym zauwazyc ze to forum publiczne i nie zablysniesz w oczach bikerow rzucajac miesem na innego bikera. Masz cos do mnie, jakies osobiste sprawy ? To spotkaj sie ze mna i sobie to wyjasnimy. Juz dawno wyroslem z batalii przez internet...
A na koniec, chcialbym zauwazyc ze to forum publiczne i nie zablysniesz w oczach bikerow rzucajac miesem na innego bikera. Masz cos do mnie, jakies osobiste sprawy ? To spotkaj sie ze mna i sobie to wyjasnimy. Juz dawno wyroslem z batalii przez internet...
n0 ridE n0 fUN
leader fox cocaine 16" http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=1028
co sądzice o tym dla mnie (na dobry początek)
thx, pozdro !!!!!
co sądzice o tym dla mnie (na dobry początek)
thx, pozdro !!!!!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120892974
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a ja powiem za to takie gadanie...kazdy rozmiar jest zawyzony..ja mam amstaffa 18" a to gówno prawda bo jego zeczywista rozmiarówka jest mniejsza i ma 16.8"a to co niby ma byc 18" to przedluzyli tylko rure podsiodlową od rury górnej(taki pic na wode)ruznica jest taka miedzy 16" amstaffem a mojim to 2 centy na dlugosci rury górnej...ziomek licz sie z tym ze jak kupisz ramke to zawsze bedziesz mial w zeczywistosci o jakis 1 rozmiar mniejsza niz piszą...pozdro
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969