Jakie obręcz do tyłu
ja to nierozumiem, pisze ktos ze excalibur jest dobry....a miales inna felge? excalibur to nie jest wcale dobra obrecz, jezeli szukasz pod v-ki to polecam mavic d521 niezniszczalna obrecz, obrecz tak mocna ze przy locie na bok kolo bylo tak mocne ze rozjebalo mi rame a fela wytrzymala, mam ja 3 lata, z przodu mam excalibura i juz jest jak kupa.Jezdze z ludzmi od lat i jezeli ktos poleca excalibura na tyl jako mocna obrecz to pffff oczywiscie wchodzi tu rola ceny, rozumiem ze d521 jest drogi, ale warto zaplacic
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
A ja wlasnie nie wiem o co tym wszystkim ludziom COME ON, mi osobiscie z Alex Rimsa nie podoba sie zadna obrecz nie dosc ze ani to nie wyglada to ani jakies super wytrzymale nie jest. Jesli ktos ma chociazby male pojecie o prawach fizyki to wie o co chodzi. Dlaczego jedziecie po Double Widach a nie po DX32 moim zdaniem dosyc "podoba" obrecz dla mnie i jedno to wielki shit. Zadna szeroka obrecz o niskim profilu nie jest wytrzymala to ze wam sie trzyma wynika tylko i wylacznie z tego ze albo nie jezdzicie AZ tak ostro albo umiecie ladowac albo istnieje jakas inna przyczyna. Wytrzymalosc samej obreczy nie ma raczej nic do tego. Spojzcie na profil takich obreczy jak Atomlab Trailpimp, Maviv 321, Double Track. Wysoka obrecz o charakterystycznym stozkowatym profilu jest znacznie lepsza niz jakies szerokie i plaskie. Ja podobnie jak foghorn smigalem kiedys na Mavicu 521 pod Vke i z czystym sumieniem moge ja polecic jako jedna z lepszych obreczy na 26" pod V. I nie wynika to z tego ze gdzies przeczytalem tylko ze na niej smigalem a ze troszke waze i obrecz byla w roznych rowerach sluzacych do roznego rodzaju jazdy wiec mam pelen obra jej uzytkowania. Zauwazylem ze wsrood bikerow pojawila sie moda na szerokie obrecze bo rower wyglada monstrualnie, szkoda ze tylko wyglada. Ja aktualnie teraz smigam na tylnim kole DMR 24" a przednim SR Double Track 26" i jezdzi sie normalnie nie uwazam zeby ani jedna ani druga obrecz byla super albo kiepska. Sa dobre i tyle. Wiadomo ze kolo pod 24" jest sztywniejsze i bardziej pancerne. Ja osobiscie gdybym mial skladac kola postawilbym na kilka modeli:
Kola 26: Atomlab Trailpimp, Double Track, Mavic 321,Mavic 521
Kola 24: Atomlab Trailpimp, Double Track,SR mamoth, Excalibur (po kosztach)
NIe urazajac nikogo w moim slowniku haslo ALEX RIMS nie wystepuje
Kola 26: Atomlab Trailpimp, Double Track, Mavic 321,Mavic 521
Kola 24: Atomlab Trailpimp, Double Track,SR mamoth, Excalibur (po kosztach)
NIe urazajac nikogo w moim slowniku haslo ALEX RIMS nie wystepuje
n0 ridE n0 fUN
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=236456 -BUahahahahahaaaaaa!!!!!! To mnie dosłownie rozj*bało, buahahhaaaaaaaaaa!!!!!!!!
3,143k4r2....bardzo dobrze mówisz.......ja też tylko na stożkowych polegam i ani razu mnie jeszcze nie zawiodły, nawet Remerx :p
3,143k4r2....bardzo dobrze mówisz.......ja też tylko na stożkowych polegam i ani razu mnie jeszcze nie zawiodły, nawet Remerx :p
http://dhcyc.pinkbike.com