kruchy isis
Kiedyś nam tołkowali jeszcze w gimnazjum o rozszerzalności temperaturowej ciał. I to mi sie przydało. jak podgrzałem to sie korba minimalnie poszerzyła na gnieździe i klej do gwintów sie rozpuścił i zeszła korba no problem. Jak teraz Hussek mi padnie to kupie korbe stalową pod isis. A co do suportu to nie śpieszy mi sie go wymieniać. To jest Giga Pipe Team DH, więc prędko go nie zarżne. Połamałem ostatnio 3 suporty. Isis Power Pro, 2 kwadraty Kinex i jak na razie to tylko GP jest konkretny. Jeszcze co do Huska...to go dociskam śrubą prawie do końca osi. A złazi przy użyciu rąk.
GG: 3435208 |||
http://www.pinkbike.com/photo/1003501/
http://www.pinkbike.com/photo/1003501/
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47279079
chocby fsa pounder jest stalowy
co do rozszezalnosci cieplnej to sie zgadza, ale jaki to mialo wplyw na struktore krystaliczna alu? zreszta korbe i tak juz pewnie spisales na straty wiec nie ma co sie przejmowac :D
i jeszcze tego nie czaje :"dociskam śrubą prawie do końca osi." znaczy nieopiera ci sie o ten pierscien ktory jest na osi suportu ? jesli tak to cos jest nie tak, ramie korby powinno zatrzymac sie wlasnie na tym pierscieniu ktory jest zaraz przed lozyskami
chocby fsa pounder jest stalowy
co do rozszezalnosci cieplnej to sie zgadza, ale jaki to mialo wplyw na struktore krystaliczna alu? zreszta korbe i tak juz pewnie spisales na straty wiec nie ma co sie przejmowac :D
i jeszcze tego nie czaje :"dociskam śrubą prawie do końca osi." znaczy nieopiera ci sie o ten pierscien ktory jest na osi suportu ? jesli tak to cos jest nie tak, ramie korby powinno zatrzymac sie wlasnie na tym pierscieniu ktory jest zaraz przed lozyskami
"Korby Truvativa na ISIS są beznadziejne."
pffffff jak sie chce to sie wyszstko rozjebie,. 10x bardziej wole za ta sama cene truvativa niz black boxa. 170 zeta na allegro swego czasu truvativ chodzil. ja za swoje dalem 300!! bo kupowalem w sklepie, i to rok temu. i dzialaja
pffffff jak sie chce to sie wyszstko rozjebie,. 10x bardziej wole za ta sama cene truvativa niz black boxa. 170 zeta na allegro swego czasu truvativ chodzil. ja za swoje dalem 300!! bo kupowalem w sklepie, i to rok temu. i dzialaja
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
no i stąło sie:D mój husselfelt wyzionał ducha:) po dorobieniu 3 tulejek poprostu sie wygiał:) no tak spadł rower bokiem że mam ramie prawie przy szprychach, opiera sie o trojkąt i to tak dosc znacznie oczywiscie wszystkiemu winne glupie fikolki ale i tak w sumie fajna korba mi nie wytrzymała:)
www.ROMED.pl lamusy!
Może to nie jest najlepsze rozwiązanie twojego problemu ale...
Otóż niedawno(jakieś 2 tygodnie temu) pokrzywiłem i to bardzo prawe ramie hussefelta 170mm. Ten wypadek zmusił mnie do zakupu nowej korby. (niestety cały zestaw musiałem nabyć)Więc w obecnej chwili mam lewą korbę wolna nowiutka nie używaną jak chcesz to mogę ci sprzedaćJ gg 4005942.
Drugi sposób na taka korbę to posadzenie jej na żywicy z tym że jedną cześć(raczej suport) musisz dobrze natłuścić bo inaczej nie ściągniesz w sposób tradycyjny.
Otóż niedawno(jakieś 2 tygodnie temu) pokrzywiłem i to bardzo prawe ramie hussefelta 170mm. Ten wypadek zmusił mnie do zakupu nowej korby. (niestety cały zestaw musiałem nabyć)Więc w obecnej chwili mam lewą korbę wolna nowiutka nie używaną jak chcesz to mogę ci sprzedaćJ gg 4005942.
Drugi sposób na taka korbę to posadzenie jej na żywicy z tym że jedną cześć(raczej suport) musisz dobrze natłuścić bo inaczej nie ściągniesz w sposób tradycyjny.
><)))'>
Raczej nie doszło – mam mirande ale nie mogę dojść z nią do porozumienia.
Pisz jak jestem dostępny:) ,a jak nie to masz rav4868@wp.pl
Pisz jak jestem dostępny:) ,a jak nie to masz rav4868@wp.pl
><)))'>