Filmik...lookajcie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jak dla mnie to jest tak:
pod koniec filmiku jest gość przy murze, taki skejt czarna koszulka żółte logo
zakładająć że ma 1,8cm jest nieco przerwy między nim a murem więc przypuśćmy że 2m
więc 2m = 3 ceglane bloki
12 tych cegieł + barierka i wykończenie pomiędzy cegłą a barierką to 1,5 cegły=13,5 cegły
2m x 13,5 / 3 = 9m !
moge sie oczywiście mylić ale i tak respekt dla gościa
pod koniec filmiku jest gość przy murze, taki skejt czarna koszulka żółte logo
zakładająć że ma 1,8cm jest nieco przerwy między nim a murem więc przypuśćmy że 2m
więc 2m = 3 ceglane bloki
12 tych cegieł + barierka i wykończenie pomiędzy cegłą a barierką to 1,5 cegły=13,5 cegły
2m x 13,5 / 3 = 9m !
moge sie oczywiście mylić ale i tak respekt dla gościa
http://forum.bikeaction.pl/index.php
dhcyc ty to jestes pe fuj ... 3 metry .. no chłpie respekt ... weż se stan na pedałach to masz ok 2 metrów razem z bikiem lolku ... 3 metry to ja skacze na spadajke a jestem cieńki jak dupa weąża ... 3 metry to jest wysokosc pokoju w moim bloku .. to jest NIC .. ten gośc poleciał ok 9 w dól .. do tego wybił sie wczenisej i leciał jescze do przodu .. i nie porónwuj swojego kumpla bo sorki.. ale nawet jak jeździ zajebiascie to to co oposuuesz to nic w porówaniau z tym dropem .
Sorki ze tak brutalnie ale trzeba cie sprowadzić na ziemie !! bo zaraz bedizesz pisał ze simmoms to **** w porówaniau z Twoja siostra ... takie polskie myslenie .. jak tylko udownodnic ze ten gosc to **** ... eh boże
Sorki ze tak brutalnie ale trzeba cie sprowadzić na ziemie !! bo zaraz bedizesz pisał ze simmoms to **** w porówaniau z Twoja siostra ... takie polskie myslenie .. jak tylko udownodnic ze ten gosc to **** ... eh boże
-
- Kontakt:
no tez tak kurwa sobie pomyslalem ze dhcyc cos kreci bo ogladajac to to ni **** nigdy nie powiem ze to 3 m jak juz to z 7 minimalnie ... a ten twoj gosc co skoczyl 5 m to co ? goscie skacza po wiecej na sztywniakach a spadanie na schody to jest zupelnie co innego ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
taaa kurwa 25 metrow od razu. zobaczcie sobie jak juz jest na dole i kolem jest rowno z koncem poreczy. Z tej perspektywy kolo jest rowne poreczy. Przesuniete jest w strone kamery wiec doliczylem 2-3 cale. Dalem 30". Teraz odmierzylem odleglosc od poreczy do ziemi i przylozylem ja do sciany. Wyszlo mi troszke ponad 6. W przylbizeniu 4,7 metra. a ci co ujebali powyzej 8 metrow to rzeczywiscie talenty. Zobaczcie sobie 5 minuta NWD 1, gdzie Bender wali mega dropa. Facet mowi 40-50-60 feet. Dajmy na to ze stopa to 30 cm (normalnie jest 30,48) i przyjmijmy 60 stop = 18metrow (choc wedlug mnie nie ma szans zeby to bylo 60 stop, max 45). A teraz porownajcie te dropy. Na potwierdzenie troszke obliczen:
Drop Bendera.
t=1.53s (w przyblizeniu)
a=g-9.81m/s^2
s=? - przebyta droga
s=1/2at^2
s=1/2 * 9.81 * 1.53^2=11.48m <przyblizenie
Drop tego gostka.
t=0.96s
a=g-9.81m/s^2
s=? - przebyta droga
s=1/2at^2
s=1/2 * 9.81 * 0.96^2=4.52m <przyblizenie
trzeba w to wliczyc blad pomiaru
Podskoczy kto ? ;P
Drop Bendera.
t=1.53s (w przyblizeniu)
a=g-9.81m/s^2
s=? - przebyta droga
s=1/2at^2
s=1/2 * 9.81 * 1.53^2=11.48m <przyblizenie
Drop tego gostka.
t=0.96s
a=g-9.81m/s^2
s=? - przebyta droga
s=1/2at^2
s=1/2 * 9.81 * 0.96^2=4.52m <przyblizenie
trzeba w to wliczyc blad pomiaru
Podskoczy kto ? ;P
qrna, rzeczywiście, pomyliłem się o kila metrów, ale co to jest kilka metrów ;p A jak ten filmik sie gdzieś pojawi, to zapodam linka, bo sam go narazie nie mam, ale z tego co wiem to zajmuje baaaaaaaardzo mało więc ciekawe czy się cos tam wogóle dojży ;p
A jak znasz Przemooo jakichś polaków co tak skaczą na sztywniakach i to prawie do xc z takich wysokości to zapodaj linki albo foty :>
A jak znasz Przemooo jakichś polaków co tak skaczą na sztywniakach i to prawie do xc z takich wysokości to zapodaj linki albo foty :>
http://dhcyc.pinkbike.com
ale wy jestescie pajace na filmie sa drzwi i one maja dokladnie wysokosc 5 blokow a drzwi normalnie maja 2m wiec 1 blok to 40cm z wysokosci z ktorej on lecial zmiescilo by sie 14,5 takich blokow co daje nam 6m do ziemii ale typ ladowal na schodach wiec trza odjac z 1 metr i wychodiz nam 5m na schody :]
Te drzwi mają wiecej jak 2.00 metry, swiadczy o tym chociazby chłopak który stoi przy nich.
siega tym drzwiom do połowy, co oznaczało by ze ma 120cm. wzrostu ?..albo i mniej..
Drzwi te mają ok.3 metrów (2,60).
Wiec :
Bajker jechał po murze na wysokosc 14 bloków betonu, ze skoczył, przejechał obok drzwi siegających na wysokość 5 bloków betonu. Przyjmijmy że drzwi mają wysokość 2,60m.
Z jakiej wysokosci skoczył bajker ?
DANE :
Skoczył z 14 bloków
Drzwi to 5 bloków
A przyjmijmy ze drzwi to 2,60m.
ROZWIĄZANIE :
14:5 = 2,8
2,8*2,6 = 7,28m.
Odp. Popierdolony bajker spadł z ok. 7,28m.
siega tym drzwiom do połowy, co oznaczało by ze ma 120cm. wzrostu ?..albo i mniej..
Drzwi te mają ok.3 metrów (2,60).
Wiec :
Bajker jechał po murze na wysokosc 14 bloków betonu, ze skoczył, przejechał obok drzwi siegających na wysokość 5 bloków betonu. Przyjmijmy że drzwi mają wysokość 2,60m.
Z jakiej wysokosci skoczył bajker ?
DANE :
Skoczył z 14 bloków
Drzwi to 5 bloków
A przyjmijmy ze drzwi to 2,60m.
ROZWIĄZANIE :
14:5 = 2,8
2,8*2,6 = 7,28m.
Odp. Popierdolony bajker spadł z ok. 7,28m.
http://www.pinkbike.com/photo/927858/