HardCore - zonk :p

karimat
Kontakt:

Post autor: karimat »

MaxDamageDA pisze:Hardcore techno to najlepsza muzyka swiata! ;p
O gustach sie nie dysktuje, nie zmienia to faktu ze techno nie jest prekursorem HARDCORE, najpierw byl hard core -> pozniej techno, i te dwa gatunki nie maja ze soba nic wspolnego (poza zapozyczonym okresleniem)
MaxDamageDA pisze:I nie jest to zadne pseudo tylko potezny gatunek z masa podgatunkow...
Mialem na mysli "pseudo hardcore" - co to oznacza, patrz wyzej. Rowniez istnieje sporo podgatunkow: hate core, emo core, metal core itd, co ciekawe te okreslenie czesto uzywane sa przy techno, plagiat?;P Scena hard core powiązana jest z wieloma innymi np. SxE czy vegan/vegetarian
MaxDamageDA pisze: miazdzy moca cokolwiek innego.
Mnie miazdzy cos zupelnie innego, cos co jest muzyka w scislym znaczeniu slowa hard core.

MaxDamageDA pisze:Nie wiesz, nie pisz.
Podejrzewam, ze moje pojecie o techno jest takie same jak twoje o hardcorze. Jesli nadal nie wiesz czym jest muzyka HARD-CORE to kliknij na www.hard-core.pl ->nawet po polsku :>

pzdr
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

hartkor jest trendi i jazzy..... pełno jest hartkorowców i oni tez są kul.. pamietaj grunt to dobry bajer powiesz ze jestes hartkorowy i kazda 12tka twoja...
www.ROMED.pl lamusy!
enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

QPA pisze:hartkor jest trendi i jazzy..... pełno jest hartkorowców i oni tez są kul.. pamietaj grunt to dobry bajer powiesz ze jestes hartkorowy i kazda 12tka twoja...
Taaa, poprawna pisownia...
mateusz_ch
Kontakt:

Post autor: mateusz_ch »

miala byc definicja?? prosze bardzo :
Maksymalnie wyostrzona odmiana brytyjskiego techno. Zapoczątkowany na przełomie lat 80-tych i 90-tych (za rok narodzin uważa się rok 1991, kiedy to powstał kawałek 4 HERO "Mr. Kirk's Nightmare", inni za rok narodzin uznają rok 1987/88). Pierwsze utwory hardcore'owe pochodzą od house'u - tempo 125 bpm zwiększono do 135-140 bpm. Charakterystyczne dla hardcore'u jest przyspieszanie i rozciąganie dźwięków, wsteczne odtwarzanie i miksowanie dźwięków z samplowanymi bitami, koncentracja na sekwencjach bitowych i basowych. Za przykład może posłużyć pierwszy album The Prodigy "Experience"(typowo hardcore'owy) HAPPY HARDCORE. Tempo zwiększone do 150-155 bpm. W porównaniu do hardcore'u wyciszone bity i basy oraz skupienie się na akompaniamencie i wokalu. "Happy hardcore to przewaga pianin, bity odłożone na bok, a do tego śpiewające babki zsamplowane z popowych kawałków". TERROR CORE Najcięższa odmiana hard core'u. Jeśli nie wiecie co to jest "muzyczny terror" to spróbujcie posłuchać na przykład składanki "Terror Done". Niektórzy twierdzą, że wszystko to co ma ponad 200bpm to sieczka i nic więcej - a jednak na świecie jest wielu zwolenników właśnie najostrzejszej odmiany hard core'u.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Każdy woli co innego i tyle :P Sciągnołem jeden kawałek ze strony Maxa (stronka ładna jak dla mnie, +)no i kurde jest to rzeczywiście hardcore :P Miażddzy napewno :P Ale moje uszy <lol> W sumie jak niegłośno tego słuchałęm to złe niebyło, ale text najlepszy był, kurde no, myślałem, że z krzesła spadne, jak tego odsłuchałem <lol> :P Większość ludzi preferuje raczej trochę spokojniejsze rzeczy, ale nie muza nas przecierz łączy, tylko pasja :D
http://dhcyc.pinkbike.com
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

poprostu napisz im ze to rodzaj muzyki i juz...
a jak chca posluchac to niech sobie sciagna najlepiej
sworn enemy
shattered realmu
to kill lub face the fact i juz?
a jak i m sie nie spodoba to juz ich sprawa:)
pozdro
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

One more time dam linka:

Elektroniczna/Hardcore - rozne odmiany, 1/100 moich ulubionych kawalkow ;)

http://users.mci.tychy.pl/~badmike/MaxD ... onofhc.mp3

Jest wszystko, od delikatnych mixow, poprzez melodyjki i nustyle, sieki az po kawalki ktore przerazaja...

----------------------------------------------------------------------------------------------

A to jest po prostu BOSKI link, owoc pracy ludzi z superowego radyjka, podzial calej muzyki elektronicznej z przykladami i opisami. To dla tych ktorzy chca lepiej identyfikowac to czego sluchaja , a nie wszystko co ma bass i hihata uznawac za techno...

http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

Rulez!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ODPOWIEDZ