rękawice FOX PAWTECTOR '04- przestroga!!

Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

miłem 661 MTX przez 3 miesiące, przetarły sie na palcach i wewnetrznej stronie dłoni. Wyglądały jak ser szwajcarski, przetarcia były jedynie od gripów, ZERO GLEB!!
STARANNIE DOBIERAJCIE ROZMIAR RĘKAWIC! za duże sie marszcza i przez to przecierają!
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
667
Kontakt:

Post autor: 667 »

Odzyskałem pieniądze ze sklepu ;))))

Wujek Dobra Rada szkoli, krok po kroku:
1. Konsultacja z rzecznikiem praw konsumenta.
2. Na adres sklepu wysłałem, listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, żądanie uznania reklamacji z wymianą towaru na nowy, czyli zażądałem nowych rękawic. Do pisma załączyłem zdjęcie rękawic i kopię kwitu z kasy fiskalnej oraz mój numer fona do kontaktu.
3. W piśmie tym powołałem się na Ustawę z dnia 27 lipca 2002 r. „O szczególnych warunkach sprzedaży oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego”, a w szczególności na treść art. 4, 8 oraz 10. Polecam lekturę tej ustawy: http://www.sejm.gov.pl/
4. Po 3 dniach od wysłania pisma, model ze sklepu zadzwonił do mnie i z wyraźną qrwicą w głosie powiedział że mam przyjechać i że zwróci mi kasę.
5. I teraz talary dzwonią w moich rękach ;))))))))))
Tyle, może się to komuś na coś przyda, dodam tylko że 12 miesięcy gwarancji to nie jest tylko zapis na papierku...........
Pozdr4all
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

Ja miałem 661 MTX i pojawiła się dziura pomiędzu kciukiem a palcem wskazującum po 2,5 miesiąca, 0 gleb. Oddałem do secesji (tam kupiłem)
i powiedzieli że mam przyjść za 2 tygodnie , no i przychodze a tam mówią
jezdziłem na złych gripach i nie uznają gwarancjii . No to mój stary zadzwonił do dystrybutora troche nakrzyczał na niego że rękawiczki za 129 zł rozwalają sie po 2,5 miesiąca. Dystrubutor po długiej rozmowie zgodził się wymienić na nowe . Nowe mam od 3 miesięcy i znowu jest dziura! ale chyba dam do zeszycia
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Rękawiczki 661 są dosyć słabe. A jest ktoś kto może sprowadzać rękawice ze stanów?? Jak coś to walić na gg 3259443
ODPOWIEDZ