a co myslicie o tym nowym Duro E na stronce suntoura jest napisane w zastosowaniach ze sie nadaje do freeridu tez w przeciwienstwie do Duro D (tam jest napisane tylko Dirt Jumping)
yyy wlasnie sie dziwilem bo napisane mialem Duro D na pudle , a czym sie rozni duro do dirt jumpingu od duro do freerideu??
I w instrukcji mialem napisane, ze jest tez do freeridu, juz nic nie wiem!
vbart Duro E nie jest nowe (było już na na 2004) różni się tym, że ma regulację tłumienia (tam zamiast śrubki pod spodem lewych dolnych goleni) i ma aluminiową rurę sterową i w sklepie kosztował 750zł, czy cóś takiego. Ale nie widziałem jak to działa i jak ta regulacja zmienia pracę.
Martines Co do tego to wydaje mi się to super śmieszne, ponieważ kumplowi bez problemów uwzględnili gwarancję na Duro Z piwotami <lol> Było to mniej więcej tydzień temu i dzisiaj dostał nowe dolne golenie :) A po za tym xc-pro ma chyba golenie o mniejszej średnicy i nie wiem jak by to miało wyglądać. <lol>
A w katalogu i na instrukcju duro 2004 też pisało, że jest wersja D i E !!
A suntour to szmaciana firma jest jak takie pierdoły wypisuje, a raczej szmaciany jest ten dystrybutor. I niestety mam amora tej szmacianej firmy :D Ale działa fajnie i nie wymieniałem oleju :)
"29-03-2005 - KOMUNIKAT
Informujemy, że na polskim rynku pojawiły się widelce Sunotur model DURO z piwotami. Jest to wersja powstała z połączenia DURO z dolnymi goleniami z modelu XC-PRO. Z tego powodu widelce te nie nadają się do jazdy freeridowej. Poza tym odległość między piwotami nie jest zbyt duża i mogą pojawić się problemy z używaniem opon szerszych niż 2,1. Suntour zdecydowanie zaleca używanie do freeridu oryginalnych wersji Duro bez piwotów. Jednocześnie firma R&P Pawlak informuje, że nie będzie rozpatrywała reklamacji na widelce Duro z piwotami."
To jest tu: http://www.rp-pawlak.pl/ ponizej.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
a ty UTROS najpierw przeczytaj posty bo juz byl wymieniny ten link przez kogos innego!!! :/ a tak nawiasem mowiac to dolne lagi Duro z piwotami sa takie same i tez wchodzi opona 2,7 !!!!!!!!!!! boshh co za ludzie ...
Ciekawe niby dlaczego tak jest przeciez to jest nie uczciwe i niby dlaczego nie powinno sie uzywac wersji z piwotami przeciez to jest poj***ne. ciekawe kto wymyślil ta glupote(no ale coz glupota nie boli.... podobno).
POZDRO 4 ALL