Kona czy Santa

MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Obie ramki cholernie zmulone. Sancia 2005 strasznie mi sie podoba z wygladu :) Ale prace ma do bani.

Kona tez mi sie podoba z wygladu, ale tez prace ma zmulona.

Calkiem fajnie chodzi Sancia v10 2004, ale tez troche zamula - i to wina tego smierdzacego 5th! Ten damper to syf...

Wrzucilem go do siebie, co prawda mniejszy skok ( 8.75x2.75 - realnie okolo 65mm na damperze mial ten w tej mojej v10 ) i chodzilo to mega syfnie.

Niestety moj avy 9,5 nie wchodzil do santy, a szkoda bo pewno pracowaloby to duzo lepiej :)

Wiec jesli juz koniecznie cos tego typu, to wzialbym sancie v10, TRANS RED ( piekna ;p ) z nowym avym z tytanowa prezynka.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
GiZzMoO
Kontakt:

Post autor: GiZzMoO »

poczekaj na kony 2006 wyjebcze sa :D tzw pod wzgledem wygladu nie wiadomo jak z praca...
gg 2109933
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

GiZzMoO pisze:poczekaj na kony 2006 wyjebcze sa :D tzw pod wzgledem wygladu nie wiadomo jak z praca...
Pewnie podobna...niewiele konstrukcja zawieszenie sie zmienila.
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
olekdh
Kontakt:

Post autor: olekdh »

no jak mówicie że 5th element to syf to to przecież nie problem za niewielką dopłata mozna tam wsadzic manitou swingera 6 way, albo foxa dhx 5.0, no więc powiedzcie mi jeszcze czy ewentualnie sie to opłaca??
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

max ty jestes syf.juz cie nie moge sluchac ********** 3 opo 3 kurwa juz sama cena za dampera mowi za siebie jak by byl ****** to by pol swiata na nim niejezdzilo juz mam dosc twoich wypowiedzi nie moge tego sluchac #
olekdh
j abym wzilo sobie banshee screem z monsterem albo shiverem lub dorado a osprzet taki sam jak w sancie np albo w konie
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Santa Cruz ale 04'
LoneWolf
Kontakt:

5'th Element jest OK, ale wolalbym FOX DHX 5.0, Swingera 6Way lub nowego Marzocchi ROCO.
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

wolałbyś, a wiesz jak to działa ??
NIE!
no ale nic, przestałem już oddawna pisać na tym forum bo sie tu robi straszny syf, jest 500 bikerów którzy opisują sprzet którzy widzieli na fotkach.
jak dla mnie z tych dwóch rowerów wybrał bym sante
po pierwsze nowy design santy który jest baardzo fajny no i jej praca która nie jest szczytem możliwosci działu inzynieryjnego santy :] ale nieporównywalnie lepiej działa niż kona, zawieszenie kony jest strasznie zmulone, przełozenie jest bardzo smieszne (nie pamiętem jakie ) i rower wogóle chodzi dziwnie, jak dla mnie nie klei się do ziemi
santa jest przywiązana z ziemia cały czas, praca jest taka sobie, jestt vpp który naprawde działa i w parze z jakims dobrym amorkiem
5th, dhx, 6 way rama działa całkiem ok, lecz nadal wydaje sie ze zawieszenie nie działa tak jak powinno, przy odpowiedniej sprezynie i przy dobrym ustawieniu amorka pod ridera, rama staje sie znośna w porównaniu z koną
moim typem byłby intense m1 lub m3 albo iron horse sunday
patrząc na ramy czysto zawodnicze przeznaczone do dh

jesli jestes uparty na sante polecałbym do niej amorka o skoku około 180 mm wtedy geometria jest fajna i sie łatwo rower prowadzi przy czym jest agresywny i mozna na nim powalczyc o sekundy na trasach

a co do maxa to sie zgadzam z Zychem, troche jest to denerwujące
skupianie sie na jednym i takie zamkniece sie w sobie z tym jakby niebyło nic innego takie zachowanie typowego egocentryka który zamyka w sobie siebie i próbuje skupic wokół siebie to co ma i wmówic innym ze to jest najlepsze i kazdy ma to kupować
nieukrywajmy avalanche to sprzet dla maniaków pływania po lasach i wielkich dropów. Nieukrywajmy ale ta firma jak dla mnie to przeszłosc
nieodnosi juz takich wyników jak kiedys a sprzet ich niejest juz na tyle popularny no i jest strasznie ciezki i w miare drogi,

zreszta mam na sprzedaz troche profesjonalnego sprzetu do dh
gg 8722182
ramki intense m1 i m3, amorki
A tam
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

swinger 6 jest ******* !! qmpel w 2 dni zdupil tluminie!!
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio ale qrwa, moja wina ze 90% tlumikow jest do dupy? :(

Sam sie kiedys slinilem na widok 5th , swingerow i innych... Ale jak zobaczylem jak moze pracowac zawiecha, po czym wrzucilem wen 5th , to sie zalamalem.

To dzialalo beznadziejnie, i kazdy z was by tak powiedzial majac mozliwosc porownania. A to ze duzo kosztuje to marketing, rynek itd, bo dla mnie cena nie swiadczy o jakosci.

Chlopak ma kupe kasy skoro chec kupic taka rame, wiec zakladam ze na avy go stac. Bo stara 2004 + avy wyjdzei taniej niz nowa 2005.

Nie chce tutaj nikomu niczego wmawiac, mowie co mysle i wiem ze mam w tej kwesti racje. Jesli ktos nie wierzy zapraszam do Jeleniej na przejazdzke.

Pozdro
LoneWolf
Kontakt:

ed3ride pisze:swinger 6 jest ******* !! qmpel w 2 dni zdupil tluminie!!
To fajnych masz kumpli.....jaka rama?

Nie rozumiem zachwytu ludzi ktore wywoluje 5'th Element...
"pol swiata na tym jezdzi" Masz na mysli zawodnikow ktorzy maja je zadarmo i ekipe serwisantow ktora naprawia wszystko czy naiwniakow ktorzy kupili ten damper "bo Peat na tym jezdzi, wiec to musi byc dobre"?

Ten damper poprostu jest przereklamowany, nie jest zly ale zata cene to bierzcie FOX DHX 5.0/Marzocchi ROCO/Swinger 6Way.
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

da bomb moab bomb tylko qmpel ja wczoraj polamal po 3 tyg jazdy ;] ale on wszystko rozpierdala hehe
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Jak nie chcesz jakiegoś drastycznego rozpierdalatora DH, to proponujęNorco VPS Team DH. Mam ramkę z 2002 roku, pracuje to bardzo przyjemnie, sama ramka jest dość progresywna. wszystkie norkacze mają tak samo rozwiązane zawieszenie, więc myślę, że w tych nowych też będzie fajnie, a masz jeszcze 2,5 cm skoku i (podobno) poprawione geo. Jak masz kaskę, to bierz z czech, a jak nie, to ściągnięcie z kanady wcale nie powinno być aż takim problemem (uderz na priva, to napiszę ci co i jak). Jeszcze jedna sprawa a mianowicie gwara. Na ramkę jest 5 lat i żeby nie było, że gwara to kicha, wiedz, że jakiś tydzień temu zauważyłem na swoim cudeńku pęknięcie i już koles z norco pisał, że gwara to pokrywa, muszę tylko fotki wysłać.

Aha, jest późno, więc nie chce mi sie sprawdzać, czy piszę logicznie. mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

jeszcze coś - nie wiem jak z tym foxem dhx. mój jeszcze nie ma komplikacji w stylu pro-pedal.
Iron_Man
Kontakt:

Post autor: Iron_Man »

Kup intensa m1 , orange 223/222 albo norco jak chcesz miec super pracujaca ramke.Jezdziłem na V10 2005 i potwierdze ze zamula,M3 to prawie to samo co V10 tylko ma troszke inny ksztaut wiec bedzie pewnie chodzic podobnie.A kona to rower raczej do fr wiec za czuły tez nie bedzie.Pozdro
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

MAX błagam Cie !! nie mów ze Ci sie nowa V10 podoba, bo to juz ..... ech brak mi słów. V10 z tłumikiem AVY , tutaj zgodze sie z Tobą w 100% alwe nigdy v10 z 2005 tozto jak gówno wyglada. A vp-free ile kosztuje?? nie przypadkiem porównywalnie do v10 na 2005? bo jesli tak to wolałbym vp-free.
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio kiedys mi sie strasznie nei podobala, a jak ja zobaczylem na zywo to taka calkiem :)

A najbardziej z nowych ram mi sie podoba geo intense'a m3 :)
Łukasz1990
Kontakt:

Post autor: Łukasz1990 »

:) Max ja jutro wyruszam do jeleniej twoja maszyne dosiasc :)
My Bike My Life
czajnik dh
Kontakt:

Post autor: czajnik dh »

Kurwa ludzie wam sie nic nie podoba!! To ma chodzic a nie wygladać !Chyba ze ktos chce jechac tym na rynek i siadać na ławce!! To niech se pierdolnie chromowane koła kierownice itp ... no coment! Pierw praca potem wyglad!
ODPOWIEDZ