Tektro naprawdę dobrze hamują. Mają bardzo dobrą modulacji i praktycznie nie potrzeba siły aby zahamować. Kumpel ma M475 z klamką Deore i hamulec chodzi cholernie ciężko, ja mam Aquile z klamkomanetką Acera i chodzi nie porównywalnie lepiej. Jeździłem na rowerze z win zipem ale szybko oddałem ten rower właścicielowi :P Na tył na prawdę nie opłaca się lupować "drogiej" tarczówki, a szczególnie BlackBoxa, ponieważ sprawia trudności z wyregulowaniem.
Badyl Chyba śnisz, że 1 klocki starczą Ci na sezon. Wszystko zależy od tego jak długo jeździsz. Ale jak jeździsz dużo Dh to co 1 miesiąc, jak na hopkach, gdzie mniej używasz hamulców to 2-3 mies. Na sezon na pewno nie wystarczą, no chyba, że będziesz się tylko lansował po mieście i przed panienkami :P
black bocx ma barodz duza siłe ale zato chujowa modulacje i na przod nie plecam tego hampla .... ;/ wiem bo miałem:) kup sobie lepiej tektro 180 mm pa przod ;;p i jak mialem black boxa to tarcza czaasami jak ostro chamowalem to dotykala amorka(dj) :P:P
Xxsin- ja mam back boxa na przod i jezdze juz ponad rok i jakos sa jeszcze :| Nie wiem czemu ale dosyc duzo jezdze- ok 4-5h dziennie i to 4x i po miescie
Jjjjjjjjeeeeezzzzuuuu... Nie wiem jak jest w innych miastach ale u nas BB tylko spowalniaja a nie chamuja... Wyglądają chujofo, ponoc sie dupiły ale mniejsza z tym... Ja bym wziął shimano bo akurat na tych mechanikach miałem nieraz okazje śmigać i były naprawde spoko z tarcza 160mm.
tektro aqulia mam i sobie chwale mało regulacji jest wiec nie ma czego zjebac:D bardzo dobre hample polecam black box zreshta tesh ale sa drozshe qup tektro tanshe a tesh zajebiste;]