Tajemnice.... Nose manuala!

Satyr
Kontakt:

Post autor: Satyr »

dosc ale pokurwy
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

bender intuicja ci nie podpowiedziala o co mu chodzilo? w miare to oczywiste sie zdaje...

a co do tego nose manuala (nazywaj to sobie jak chcesz panie "bender") lepiej sie go robi z tarcza bo sila hamowania jest taka sama przez caly obrot kola, natomiast na obreczy moga byc wgnioty zwezenia w ktorych hamulec bedzie slabiej lapal. lepiej jak bedziesz sie go uczyl jadac z gorki, przechyl sie mocno do przodu i moduluj hamulcem, jesli bedziesz lecial do przodu to przechyl sie do tylu. natomiast jak bedziesz jechal na nose manualu przechylony do tylu, to w razie otb ciezko ci go bedzie uniknac.
www.trialshop.pl
TylerDurden
Kontakt:

Post autor: TylerDurden »

hehe no tak bender jeździ w streecie to wie:D:D
mnie sie wydajeże sie robi na hamulcu.. doprowadzajać rower jaknajbardziej do pionu..
http://www.pinkbike.com/photo/1009540/
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

Z hamplem jak najbardziej i mozna to nazywac nose manualem albo endo a nie stopie bo stopie to zatrzymanie sie na przednim kole przed przeszkoda jest to slowo pochodzace od slowa stop jak by kto nie wiedzial:)))
pozdro
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
Fnx
Kontakt:

Post autor: Fnx »

Ja juz nie wiem o co wam chodzi ale wiem tyle, ze jak lecisz na przod (tak ze przelecisz)to zrob no-footera i sproboj "skoczyc" przez kiere ewentualnie jeszcze zacisnij hamulec i no-footer to spadniesz na nogi. Mi czasem wychodzilo...
Patrzcie dzieci, Bakus leci...
BandiT
Kontakt:

Post autor: BandiT »

hmm...nose manual jest dla poczatkujacych trudnym trickiem nie wiem jak tam twoje skille ale po 1 najlepiej jest na hydrauliku bo masz wieksze czucie moim zdaniem oczywiscie po 2 przygotowujac sie do nosa musisz znac punk rownowagi to samo tyczy sie manuala jezeli go umiesz wiesz o co mi chodzi
jezeli bedziesz go znal wystarczy hamulcem doprowadzic rower do odp pozycji nastepnie trzymac go wcisnietego (delikatnie oczywiscie ;) ) w miare uplywu czasu bedziesz uzywal go coraz mniej a noosy bede dluuuuzsze :D pozdro
vandall
Kontakt:

Post autor: vandall »

na bmx przez 1.5m schodek pod sklepem to daje rade ale na mtb jest troche zjebana geometria do tego i ciezko nawet na plaskim zrobic a co dopiero na kraweznik(mam na mysli mtb z amorem 80 skoku bo na sztywnym nie probowalem) a jak zrobic z heblem to juz chyba wiesz.
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

tylko nie przesaedzaj z hampelkiem bo zabki bedziesxz zbieral ja raz juz przelecialem ale na nogi skoczylem i bika jeszcze zlapalem:)
ODPOWIEDZ