Wino

Juri
Posty: 29
Rejestracja: 16.07.2005 14:32:43
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Post autor: Juri »

woda w rurce to po to chyba zeby powietrze sie nie dostawalo a nie wody po rurke pozdro ;]
kapkama
Posty: 554
Rejestracja: 13.07.2004 16:19:42
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Ludzie,wy macie jakies pojecie o winach :D DO rurki wlewa sie troszke wody zeby tylko zatrzymala sie na tym wygieciu.I jest ona po to zeby ocenic czy wino jeszcze pracuje,czy fermentuje czy nie.Rozumiecie to ?
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
PaTyK
Posty: 240
Rejestracja: 17.06.2004 01:36:45
Kontakt:

Post autor: PaTyK »

Pershing nie wiem ile masz tych winogron i jak duzy baniak!!
jak masz baniak to nalej mnie wiecej 4/5 jego pojemnosci, co do cukru to na 20l ok 1,5-2 kg, drozdzy dajesz jedno opakowanko na te 20l (przeczytaj jeszcze na opakowaniu tam pisze ile powinieneś tago wsypac )

wino musi stać tak dlugo az przestanie pracowac ( wydzielac gaz, jak przestanei juz calkiem pracowac to znowu dodajesz cukru i drozdzy (teraz mozesz syać wiecej cukru najwyrzej winko bedzie mocno słodkie)

a co do rurki to kapkama juz c napisal o co chodzi
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości