Wino
Pershing nie wiem ile masz tych winogron i jak duzy baniak!!
jak masz baniak to nalej mnie wiecej 4/5 jego pojemnosci, co do cukru to na 20l ok 1,5-2 kg, drozdzy dajesz jedno opakowanko na te 20l (przeczytaj jeszcze na opakowaniu tam pisze ile powinieneś tago wsypac )
wino musi stać tak dlugo az przestanie pracowac ( wydzielac gaz, jak przestanei juz calkiem pracowac to znowu dodajesz cukru i drozdzy (teraz mozesz syać wiecej cukru najwyrzej winko bedzie mocno słodkie)
a co do rurki to kapkama juz c napisal o co chodzi
jak masz baniak to nalej mnie wiecej 4/5 jego pojemnosci, co do cukru to na 20l ok 1,5-2 kg, drozdzy dajesz jedno opakowanko na te 20l (przeczytaj jeszcze na opakowaniu tam pisze ile powinieneś tago wsypac )
wino musi stać tak dlugo az przestanie pracowac ( wydzielac gaz, jak przestanei juz calkiem pracowac to znowu dodajesz cukru i drozdzy (teraz mozesz syać wiecej cukru najwyrzej winko bedzie mocno słodkie)
a co do rurki to kapkama juz c napisal o co chodzi
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości