Kraków nie dla rowerów?? MASÓWKA
u mnie w miescinie (bialystok) w ogole burza sie jak ktos chce sie wpierdzielic do busu z rowerem.od razu kierowca drze morde ze nie wolno. nie pozostaje nic innego jak z buta napierniczac. raz juz mialem dosc i jechalem na flaku z tylu, qrwa ile to mozna prowadzic ten rower.
cos jednak obilo mi sie o uszy, ze maja nam pozwolic wozic rowerki, to bylby wypas. chrzanic tam ze bilet pewnie normalny bedzie trzeba kupic, ale po jakiejs kraksie na dircie nie bede musial zachrzaniac 10km do domu z buta (albo na stojaco - tak jak to bylo po ostatnimy wypadku = urwanie siodla)
zobaczymy co z tego bedzie, ale jak na razie to ni widu ni slychu.
a co do krakowa - to rzeczywiscie gluip pomysl i wam wspolczuje tego zakazu pakowania sie do busu. ja tam na nizinach mieszkam, wiec jedynie odleglosc u mnie gra role, u was trzeba sie wpierniczac na gore i to za pewne ostra.
mam nadzieje ze jakos to sie wyjasni i bedziecie mogli w spokoju jezdzic "swoim" busem. poronione wladze, zamiast pomagac to przeszkadzaja. a starsza pani ze porwala sobie rajstopki to nie musiala sie pakowac tam gdzie nie trzeba (juz znamy takie - wyscigowy z parasolkami grrr;])
co do glupoty wladz: u nas przesuneli przystanek o 200m bo mieszkancom bylo za glosno. ciekawe teraz co powiedza ci ktorym teraz stoi pod oknem? znowu przesuna? a moze w ogole zlikwiduja wszystkie przystanki bo sie ludzie skarza? taaa bedziemy promami kosmicznymi latac :D
trzymam kciuki i lece na zakonczenie roku :D pozdro bojs
cos jednak obilo mi sie o uszy, ze maja nam pozwolic wozic rowerki, to bylby wypas. chrzanic tam ze bilet pewnie normalny bedzie trzeba kupic, ale po jakiejs kraksie na dircie nie bede musial zachrzaniac 10km do domu z buta (albo na stojaco - tak jak to bylo po ostatnimy wypadku = urwanie siodla)
zobaczymy co z tego bedzie, ale jak na razie to ni widu ni slychu.
a co do krakowa - to rzeczywiscie gluip pomysl i wam wspolczuje tego zakazu pakowania sie do busu. ja tam na nizinach mieszkam, wiec jedynie odleglosc u mnie gra role, u was trzeba sie wpierniczac na gore i to za pewne ostra.
mam nadzieje ze jakos to sie wyjasni i bedziecie mogli w spokoju jezdzic "swoim" busem. poronione wladze, zamiast pomagac to przeszkadzaja. a starsza pani ze porwala sobie rajstopki to nie musiala sie pakowac tam gdzie nie trzeba (juz znamy takie - wyscigowy z parasolkami grrr;])
co do glupoty wladz: u nas przesuneli przystanek o 200m bo mieszkancom bylo za glosno. ciekawe teraz co powiedza ci ktorym teraz stoi pod oknem? znowu przesuna? a moze w ogole zlikwiduja wszystkie przystanki bo sie ludzie skarza? taaa bedziemy promami kosmicznymi latac :D
trzymam kciuki i lece na zakonczenie roku :D pozdro bojs
sikun jestes...
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
Ooo Grucha dobrze prawi...:] Koniecznie trzeba powtórzyć zeszłoroczną listopadową masówkę... Coprawda ja po Krakowie z rowerkiem nie jeżdżę (w ogóle z rowerkiem sporadycznie w krakowie bywam:P) ale pomysł MPK jest istotnie PORONIONY!! Grupka dewotek z kółka różańcowego sobie ubzdurała, że im sie rajtki targają i nie mogą słuchać wulgaryzmów dzisiejszej "zepsutej" młodzieży jeżdżącej na rowerze... Nie pozostaje nic innego jak z tym walczyć.. jakieś masówki, petycje itp... powinno pomóc:-)
yyyy... to kiedy ta masówa??:]
yyyy... to kiedy ta masówa??:]
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
-
- Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
- Kontakt:
Pomysły to nasz kraj ma...No cóz moge wam tylko współczuć...U mnie w kielcach nie ma taiego zakazu (z tego co sie orientuje) ale wystarczy ze wejdziesz do autobusu nawet prawie pustego to juz baby dra morde ze co ja jestem i wogóle a jak zobaczy to kierowca to wogole przejebane...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
U nas w Łodzi to samo, jak się wejdzie z rowerem do autobusu to zaraz się babcie drą itd., a jak kierowaca zobaczy to wypier**** cię z pojazdu... Natomiast jak ktoś wejdzie z wózkiem to zaraz się awanturuje, że nie ma gdzie stanąć... A niech spieprza, wózkiem to się jeździ po ulicy a nie wozi w autobusie, jak chciałaś z dzieckiem jeździć środkami miejskiej komunikacji to trzeba było wziąć/kupić siedzonko czy inne gówno... Taka sama zasada powinna być, a jest inaczej. Jak ktoś nie ustąpi to babuszki znów wrzucają na ciebie, że nie wychowany i nie odstępujesz miejsca dla biednej mamusi z dzidziusiem... Ojeju...
PS: Znacie kapelkę Ustęp Babciu Miejsca i ich utwór pt. "Autobusowe baby"?
"[i]Stare autobusowe baby!; Piękne i powabne jak zielone żaby![/i]" :)
PS: Znacie kapelkę Ustęp Babciu Miejsca i ich utwór pt. "Autobusowe baby"?
"[i]Stare autobusowe baby!; Piękne i powabne jak zielone żaby![/i]" :)
-
- Kontakt:
Ha ha ha... Korres dobre, Carl Lewis,... hmm to prawda. Ostatnio jechałem sobie 134 z rowerem w tylnym przejściu. Jakaś babcia o dziwo wyspindrała się tylnym dzwiam( schody tam są strasznie wysokie w tych Jelczach co do zoo jeżdżą ) wsiadła i akurat widzi że z przodu miejsce wolne no to od razu z mordą na mnie że nie wychowany, miejsca nie ustąpi i wogóle(bo sie jej spieszyło żeby jej nikt miejsca nie zajoł he).
Jednym słowem jak w tym 134 nie będzie można wozić rowerów to będzie LIPA bo tam pod góre jest tyle zapierdzielania co pod giewont :(
Jednym słowem jak w tym 134 nie będzie można wozić rowerów to będzie LIPA bo tam pod góre jest tyle zapierdzielania co pod giewont :(
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
-
- Kontakt:
Dobrze prawisz Korres, na sztywniaczkach to jeszcze da sie radę (ale i tak średnia przyjemność nie zamierzam pół godziny roweru wyprowadzać) a ci co fule mają to już kaplica.
Korres czy ty przypadkiem czasami takiego podpisu nie miałeś :Stone cold crazy ?
Korres czy ty przypadkiem czasami takiego podpisu nie miałeś :Stone cold crazy ?
MOnster Garage
-
- Kontakt:
mpk
Ej wienc tak.. ostatnio w lasku buliłem kur** 70 zł za to że jechałem 2 przystanki bez biletu.. grrr (podnieśli na 2004 stawki za kary) i teraz słyszem że kcom zabronić jazdy z rowerkami w autobusach... osobiście uwarzam że ich pogięło.. co to wogule kur** jego mać ma być.. moim zdaniem powinien wejść jakiś tani przewoźnik (konkurencja for MPK) i ich poporostu zniszczyć.. bo to co oni robiom to nie porozumienie.. jak tpsa.. do pewnego momentu (może nawet dalej) myślom że som monopolistami to im wszystko wolno?? - NIE TAK NIE BĘDZIE .. niech tylko urosne to otworze własne linie =P.. z tanimi dziennymi biletami.. i z zakazem wstępu dla starych zgredów.. którym nie paszom rowery.. bo co im przeszkadza jak człowiek sobioe porządnie stoii a oni siedzom.. (bo zazwyczaj bikerzy nie siedzom) I WYKOŃCZE TO CAŁE CHORE MPK.. NO... I ONI ZGINOM A DOWNHILL BENDZIE WIECZNIE ŻYWY!!!
MORAŁ: HWDMPK
MORAŁ: HWDMPK
-
- Kontakt: