Wibrator:) HAYES
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dareko mam mx1 hd i mi tesh wibruje ale tylko nieraz jak leko cisne siedziąd na siodle z górki.. a inaczej nie.. a nieraz i tu jest zonk wydaje dzwięk jak pociąg jak hamuje:D to jest wiksa w tłumie ludzie sie roztępują:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
-
- Kontakt:
ech panowie, tarcze musza sie ulozyc jak zakladasz, zwlaszcza nowe.
Nie wiem jak u was ale w moich jest git (obecnie Magi z 2004 z tarczami 8') przez pierwszy tydzien skrzypialy mozno, teraz skrzypia ale cichutko i prawie ich nie slychac.
moze to byc wina ramki, bo jezeli lakier na mocowaniach do zacisku jest zbyt gruby to tarcza moze ocierac leciutko o prawy klocek, mozna spilowac pilnikiem lakier (TYLKO!!! lakier) z mocowania albo lekko spilowac sam adapter od strony na ktorej styka sie z rama. Pilowania adaptera nie polecam, kumpel tak zrobil i jest git ale pozniej przelozyl adapter do ramki za spilowanym lakierem i juz byla lipa.
Nie wiem jak u was ale w moich jest git (obecnie Magi z 2004 z tarczami 8') przez pierwszy tydzien skrzypialy mozno, teraz skrzypia ale cichutko i prawie ich nie slychac.
moze to byc wina ramki, bo jezeli lakier na mocowaniach do zacisku jest zbyt gruby to tarcza moze ocierac leciutko o prawy klocek, mozna spilowac pilnikiem lakier (TYLKO!!! lakier) z mocowania albo lekko spilowac sam adapter od strony na ktorej styka sie z rama. Pilowania adaptera nie polecam, kumpel tak zrobil i jest git ale pozniej przelozyl adapter do ramki za spilowanym lakierem i juz byla lipa.
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
ToPic Ja jak miałem z przodu HFX-9 z 8" tarczaV6 to tez tak pierdział(wźźźźźźźź) a teraz z przodu mam Maga z V8 i nic takiego nie słychac a przy mocnym chamowaniu nic nie wibruje ani nie brzeczy. Sam nie wiem co moze byc przyczyna. Kiedys przy chamowaniu mi wibrowało całym rowerem ale miałem promax-a z krzywa tarcza.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
Wiem cos o tym. Wibracje sa spowodowane zanieczyszczonymi klockami jakimis substancjami oleistymi a zatem trzeba je "oczyścić" tzn. wygrzać opalarką do drewna aż zaczna sie lekko dymić (oby nie za bardzo) albo w gorszym przypadku nad gazem lub w piekarniku. Ja tak miałem z tylnim hayesem 8" i pomogło choc nie od razu.
Co do "pierdzenia" to dzieje sie tak gdy klocki trą o tarcze a powietrze z tych otworków sie rozpreża na skutek ogrzania i wydaje charakterystyczny dzwiek turkotania czyli "pierdzenia".
Co do "pierdzenia" to dzieje sie tak gdy klocki trą o tarcze a powietrze z tych otworków sie rozpreża na skutek ogrzania i wydaje charakterystyczny dzwiek turkotania czyli "pierdzenia".
-
- Kontakt:
Ja mam hayesa hd 2005 z tarcza 8'' z przodu super.Tyl strasznie halasuje gorzej niz pociag.I w sklepie powiedzieli mi ze to jest wina tego ze z tylu jest duzy adapter i duza tarcza a zacisk jest zalazony od gory do tarczy i ida drgania przez tarcze na rame.Jak nacisne lekko hamulec to cała rama mi wibruje i slychac okropny dzwiek:/ z przodu nie ma tego zjawista:] poniewaz zacisk mamy ułozony nie od gory tylko od boku i nie ida wibracje..jak ktos nie zrozumial to zapraszam na priv:P To normalne i nie mozna sie tym przejmowac <wiem ze to strasznie wkurwia> mnie tez:P Moze ktos wie co mozna zrobic zeby nie bylo drgan i okropnego dzwieku??