co za amor do gianta ac??
-
- Kontakt:
Yo!
ja mam w AC juniora 05 i polecam. Amor daje rade, zawieszenie jest fajnie zgrane bo z tylu tez jest 170 mm skoku. Mi sie jezdzi zajebiscie, polecam.
A jesli chodzi o gwarancje to stracisz ja nawet jak zamontujesz 1polke ale z innym skokiem niz 130 (bo taki jest seryjnie w AC). jak chcesz to mozesz miec 2 polke i nie stracic gwarancji ale musi miec 130 mm czyli mija sie to z celem:)
Wiem to bo gadalem z tymi miszczami z gianta.
Ale w starszych AC byly jakies 2poly montowane takze ja sie raczej o ramke nie boje - odpukać:)
Ok pozdro
ja mam w AC juniora 05 i polecam. Amor daje rade, zawieszenie jest fajnie zgrane bo z tylu tez jest 170 mm skoku. Mi sie jezdzi zajebiscie, polecam.
A jesli chodzi o gwarancje to stracisz ja nawet jak zamontujesz 1polke ale z innym skokiem niz 130 (bo taki jest seryjnie w AC). jak chcesz to mozesz miec 2 polke i nie stracic gwarancji ale musi miec 130 mm czyli mija sie to z celem:)
Wiem to bo gadalem z tymi miszczami z gianta.
Ale w starszych AC byly jakies 2poly montowane takze ja sie raczej o ramke nie boje - odpukać:)
Ok pozdro
Hmm no np na traskach DH w Belchatowie, czy tam na Gubałowce albo Szymoszkowej jezdzilem i rower spoko daje rade, nie jest to szczyt jego mozliwosci. Nie katuje go jakos nie wiadomo jak, 2 albo 2,5 metrowe dropy, wiekszych nie skakelm jeszcze...
nie katuje go szczegolnie ale nie powiem zebym go oszczedzal:)
nie katuje go szczegolnie ale nie powiem zebym go oszczedzal:)
Rozważam ten sam problem, biorę pod uwagę takie opcje jak super t, boxxer ride, junior t, ewentualnie z 1 fr I lub shermana. Jak zastosowanie 2 pułkowego widelca wpłynie na charakterystykę jazdy oprócz ograniczenia skrętności i unimeżliwienia zrobienia x- up? Czy w ogóle jest sens zakładać 2 pułkę skoro wartości skoków i ceny jedno i 2 półek są porównywalne?
-
- Kontakt:
Witam ja sie wypowiem w ten sposób pracuje w sklepie jakis miesiąc temu wkładałem kolesiowi do AC Bomberka 66RC i musze powiedzieć że to była totalna porażka ! ja bym sie niesmolił tylko pakowal 2 pułe bez zastanawiania ! że gwarancje strace ! oni i tak napiszą że ROWER ZOSTAŁ URZYWANY NIEZGODNIE Z KARTĄ GWAR. i nic niezrobisz a jeżeli sie dobrze dogadasz z kolesiami w sklepie kupisz cały rower z tym czymś co jest z przodu AC a na nastepny dziń przyjdziesz po nową 2 pułeczne nową piaste i wsadziesz to do roweru a wrazie czego niedaj boże założysz stary amor i sie niebędą mieli czego dojebać i tyle ! chociaż tak jak większość ludzi pisze kiedyś montowali do AC 2 pułki :> ( to były czasy ) i niesłyszałem żeby ktos złamal AC a ty ?... aaa i jeszcze jedna żecz dość ważna jeżeli założysz jakąś 1 pułke do przodu powyżej 150 rower jest dość mało sztywny a przy 2 pułce jest cholerna sztywność !! ( wiem bo sam testowałem w górach) Pozdr. a wybór pozostawie tobie...
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics