PIASTA SINGLE DISC - kto chce?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dla mnie Dzikus robi na oś 14mm. Dałem mu oś od Quando 195mm długości, co spokojnie starcza do ram mtb (wile piast 14mm ma krótsze oski- bo rama bmx wezsza i mogło by nie starczyc). Oska taka kosztuje około 30dych. Dzikus dorobi tulejki chyba redukcyjne, nakręcane na gwint na ośki (oś 14mm pod kulki tylko dostepna). Z tulejką będzie już os pod maszyny - 15mm. Pod łoysko jak w piastach bmx o wew. średnicy 15mm.
Ale o szczególy pytajcie samego Wielkiego Nad-Konstruktora...
Ale o szczególy pytajcie samego Wielkiego Nad-Konstruktora...
dzikus a czy dało by sie coś taikiego że zrobisz piaste na oś 10 mm ale z dużymi łożyskami żebym puźniej mugł zmienić łożyska i wsadzić oś 14 mm bo zamieżam zmieniać rame na streetlegala jak tylko zarobie coś więcej kasy a piasta już mi się sypie więc by mi się przydała na te wakacje jak chcesz to odpisz na meila sluks3@wp.pl albo na gadu 2602245 ale jak ci wygodniej to pisz tu
no wiec przepraszam za dluzsza nieobecnosc ale mialem problemy z komputerem
a wiec jeszcze raz:
standartowo wykonuje piasty na os 10mm z rozstawem do hakow mtb, czyli 135mm. piasty maja mocowanie pod tarcze (standard) oraz standartowy gwint na wolnobieg. taka piasta kosztuje 140zl
to samo co wyzej, ale na os 14mm kosztuje 150zl. erenes zeby zaoszczedzic mi roboty dal mi swoja oske od piasty quando, dla reszty bede je rowniez wykonywal.
ilosc otworow pod szprychy dowolna.
zamowienie realizuje tylko pod dostaniu maila od zainteresowanej osoby, oraz wplaceniu calosci sumy lub przynajmniej zaliczk w wysokosci 50zl na moje konto
obecnie nie robie piast z wlasnym wolnobiegiem na sprzedaz gdyz wiazalo by sie to z duzymi kosztami, choc mohe sie pochwalic, ze w pierwszym miesiacu wakacji powinienem skonczy piaste ss typu FRECOASTER. nie bedzie ona na sprzedaz dopokoi nie zostanie porzadnie przetestowana
wybaczcie, ze ze chwilowo nie odpisuje, ale jutro i w srode mam megawazne egzaminy.
a wiec jeszcze raz:
standartowo wykonuje piasty na os 10mm z rozstawem do hakow mtb, czyli 135mm. piasty maja mocowanie pod tarcze (standard) oraz standartowy gwint na wolnobieg. taka piasta kosztuje 140zl
to samo co wyzej, ale na os 14mm kosztuje 150zl. erenes zeby zaoszczedzic mi roboty dal mi swoja oske od piasty quando, dla reszty bede je rowniez wykonywal.
ilosc otworow pod szprychy dowolna.
zamowienie realizuje tylko pod dostaniu maila od zainteresowanej osoby, oraz wplaceniu calosci sumy lub przynajmniej zaliczk w wysokosci 50zl na moje konto
obecnie nie robie piast z wlasnym wolnobiegiem na sprzedaz gdyz wiazalo by sie to z duzymi kosztami, choc mohe sie pochwalic, ze w pierwszym miesiacu wakacji powinienem skonczy piaste ss typu FRECOASTER. nie bedzie ona na sprzedaz dopokoi nie zostanie porzadnie przetestowana
wybaczcie, ze ze chwilowo nie odpisuje, ale jutro i w srode mam megawazne egzaminy.
poniewaz nie mam za bardzo czasu aby to wam narysowac w 3d (kolejna sesja w zyciu wiecznego studenta), rzucam link do podobnej piasty. moja sie rozni troche wymiarami, ma mocowanie do tarczy i ogolnie jest lepsza bo POLSKA ;)
http://www.last-bikes.de/JavaBilder/Pro ... 05_478.jpg
tak w ogole spojrzcie ile to kosztuje u konkurencji...
http://www.last-bikes.de/Hauptseiten/Shop_E.html
http://www.last-bikes.de/JavaBilder/Pro ... 05_478.jpg
tak w ogole spojrzcie ile to kosztuje u konkurencji...
http://www.last-bikes.de/Hauptseiten/Shop_E.html
heh, z frecoasterem to wlasnie wcale nie taka prosta sprawa. zwykle piasty tylne, lub tylne z gwintem projektowalem i zawsze dzialaly bardzo dobrze. ale tu naprawde nie chce zadnego przypalu, dlatego trzeba ja wczesniej przetestowac. oczywiscie nie sadze aby sie ona rozsypala, raczej chce sie upenic, ze sprzegielko zawsze bedzie zaskakiwac. byc moze na sierpien da rade juz to zrobic. cena oczywiscie wyzsza niz za te co robie teraz, bo to o wiele bardziej skomplikowana rzecz.
zobaczymy, jak bedzie
zobaczymy, jak bedzie
jedz do markusa albo do matuszewskiego , maja na os 10mm+ zebatki za 160zl chyba m na 36 szprych taska czy jakis *** niemiecki inny, ale biorac freecoaster stajesz sie takim pierzem, tylko sie jebie, u dupe rozbic, lepiej sie pedaluje do tylu. chicken
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
no dobra, wyglada na to, ze w piatek bede mial oski i korpusy do piast. zrobie fotki i jesli jeszcze ktos sie zdecyduje, prosze o kontakt
nemesis@cad.pl
nemesis@cad.pl