Olej duro...
http://www.bikeonline.pl/product_info.p ... b5c641debc
Co powiecie nt. tego oleju... a i doradźcie ile W wziąć... 5w czy 2,5 W... Ej czy ktoś kurde wie jaką to ma pojemność ?! A i jezeli ktos wie czy taka butelka starczyła by na 2 duracze, bo bym sie z kumplem zzrzucił jak coś... Pozdro
Co powiecie nt. tego oleju... a i doradźcie ile W wziąć... 5w czy 2,5 W... Ej czy ktoś kurde wie jaką to ma pojemność ?! A i jezeli ktos wie czy taka butelka starczyła by na 2 duracze, bo bym sie z kumplem zzrzucił jak coś... Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
-
- Kontakt:
gRegor wziales 5w? z regoly zprzedaja litr albo pol litra, na duro wchodzi ze 120 (ja tak mam, moze 140)
mi tez sie wycieraja... tzn. byly czarne, az pewnego dnia robily sie biale :P
ale sa troche wytarte i dalej sie juz nie chca wycierac :D
a i tam jest napisane ze 235 ml :)
dla scislosci:
podzielisz go na pol, to bedziesz mial na dwa
ale to tylko swiadczy o tym, ze nei warto kupowac tego oleju
za 36zl masz 235ml
a castrola w MX masz pol litra za 27 zl
do monstera musisz wlewac po 450 na lage (czy golen, nie wiem :P) czyli 900 ml muszisz kupic....
wiec by sie nie oplacalo tego brac :)
ale to tylko taka sugestia
mi tez sie wycieraja... tzn. byly czarne, az pewnego dnia robily sie biale :P
ale sa troche wytarte i dalej sie juz nie chca wycierac :D
a i tam jest napisane ze 235 ml :)
dla scislosci:
podzielisz go na pol, to bedziesz mial na dwa
ale to tylko swiadczy o tym, ze nei warto kupowac tego oleju
za 36zl masz 235ml
a castrola w MX masz pol litra za 27 zl
do monstera musisz wlewac po 450 na lage (czy golen, nie wiem :P) czyli 900 ml muszisz kupic....
wiec by sie nie oplacalo tego brac :)
ale to tylko taka sugestia
Hope - ale z ciebie jajcarz, ja *****, jak ***j
Ja u siebie wyciągnąłem opaskę z tłumika i tłumienie spadło prawie do zera. Na tymczasem wlałem olej silnikowy Castrol GTX 15W/40 i amor chodzi o wiele lepiej(czyli nie muli, ale jeszcze tłumi)
Czyli:
-opaska i olej 2,5W
-bez opaski i olej 15-20W
Lepszy wariant drugi ze względu na lepsze właściwości smarne bardziej lepkiego oleju.
Ja u siebie wyciągnąłem opaskę z tłumika i tłumienie spadło prawie do zera. Na tymczasem wlałem olej silnikowy Castrol GTX 15W/40 i amor chodzi o wiele lepiej(czyli nie muli, ale jeszcze tłumi)
Czyli:
-opaska i olej 2,5W
-bez opaski i olej 15-20W
Lepszy wariant drugi ze względu na lepsze właściwości smarne bardziej lepkiego oleju.