Czy to "coś" jest lepsze niż szyszka?
Ech, nastepnemu sie wydaje, ze takie patenty maja jakikolwiek wplyw na wytrzymalosc itp. w czasie jazdy. To jest tylko bajer dla wygody w czasie montazu widelca! I jako taki - jest strasznie kosztowny (choc lubie gadzety, to wole sobie wbic gwiazdke za 5zl zamiast zakladac ustrojstwo za 40-50zl i to z nadwaga).gringo pisze:rst5ja mam takie cos bo w rowerowym nie mieli szyszki i sprawuje sie dobrze, stery nie lapia mi luzow...
Zreszta sami sprobujcie - wyjmijcie ten patent z rury sterowej i pojezdzijcie troche. Mozecie katowac rower, trzaskac dropy i krecic backflipy na dircie - jesli tylko mostek jest dobrze dokrecony, moge Wam zagwarantowac, ze sprzetowi nic sie nie stanie...
Wooyek pisze:Ech, nastepnemu sie wydaje, ze takie patenty maja jakikolwiek wplyw na wytrzymalosc itp. w czasie jazdy. To jest tylko bajer dla wygody w czasie montazu widelca! I jako taki - jest strasznie kosztowny (choc lubie gadzety, to wole sobie wbic gwiazdke za 5zl zamiast zakladac ustrojstwo za 40-50zl i to z nadwaga).gringo pisze:rst5ja mam takie cos bo w rowerowym nie mieli szyszki i sprawuje sie dobrze, stery nie lapia mi luzow...
Zreszta sami sprobujcie - wyjmijcie ten patent z rury sterowej i pojezdzijcie troche. Mozecie katowac rower, trzaskac dropy i krecic backflipy na dircie - jesli tylko mostek jest dobrze dokrecony, moge Wam zagwarantowac, ze sprzetowi nic sie nie stanie...
I facet dobrze gada, w końcu Toplock, gwiazdka i inne patenty sa tylko po to aby docisnąć bierznie i zredukować luzy. Potem centrujesz mostek, skrecasz go i można wyjebać TL i gwiache. Nic nie będzie.