POLSKA KADRA BMX-RACING!!!

budka
Kontakt:

Post autor: budka »

no i racja, tak jak wszystkie zwiazki np. piłkarski,narciarski i podobne daja dupy. Powinno sie pomyslec aby cos z tym zrobic. Korupcja, aha nie wiem czy wiecie ale dla normalnych kibicow na ms 2006 w niemczech bedzie 30% biletow tylko do kupna!! a czemu? bo reszte dostaja dzialaczei sponsorzy...zajebiscie no nie:D A co do BMX racingu to od czegos trzeba zaczac, z pewnoscia sklad bedzie sie zmienial. narq
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Chrabał napisales:

"więc skąd niby pzkol miałby wiedzieć o Kowalu. "

Kowal jest vice mistrzem polski w 4x... wiec chyba powinnien wiedziec...

---------------------------------------------

budka jezeli ta rada dotyczaca pisania jest do mnie to zauwaz ze sklad to tylko czesc tematu... nikt o tym jeszcze nic nie napisal wiec zrobilem to ja... ogulnie chodzilo mi o jak zwykle syf w kraju...
BARDZO przepraszam jezeli czytanie tego tematu CIE BULWERSUJE.

raczej Ci wybrani nie byli bardziej zaangarzowani... i nie interesowali sie tym... tak wyszlo bo to uklady i znajomosci... czyli nie sprawiedliwie... no ale mniejsza o to nie chce sie klucic tu o takie bzdury (slyszalem jak wygladal sposob wybierania ludzi od tych z czolowki sceny 4x ale nie bede tu nikogo mieszal...) pozdro

WIECEJ LUZU LUDZIE!!! POKOJ WSZYSTKIM POSIADACZA KORB!!!
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
piernik
Kontakt:

Post autor: piernik »

chlopaki, tak zeby bylo jasne nie skura a siara to raz, co do reszty waszych wypowiedzi tez sie zgadzam ale pamietajmy nie od razu krakow zbudowano, w przypadku polski moze to zajac lata, jesli wiecie jak dziala nasz zwiazek to musicie przyznac ze to i tak spory sukces ze cos w tej sprawie sie ruszylo, jesli chcecie krytykowac zwiazek, gadac ze nie ma torow i narzekac na wszystko to nie miejsce, jaki kon jest kazdy widzi nikt nie jest slepy, chcecie sobie nawzajem tlumaczyc oczywistosci?

a co do kowala to jeszcze nic straconego i ja to mowie! wiec cicho byc ;) i cierpliwie czekac i jezdzic
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]
-SKURA-
Kontakt:

Post autor: -SKURA- »

"Dxx" żadko pisze na dh-zonie chociażby dlatego że tacy geniusze sieją ferment nieznając faktów. Jabyś byl tak dobrze poinformowany jak twierdzisz to byś wiedzial że przedstawicielem PZKolu na Polske ds zjazd i BMX jest Szymek "Siara" Sirzystie wybrany w Warszawie na spotkaniu trenerów w 2005 przez szefa PZKOL-u Wojciecha Walkiewicza i to "SIARA" wybiera między innymi kadre DH, 4 cross i BMX, a ja z tym nie mam nic wspólnego bo działam na terenie Małopolski, dla wyjaśnienia Ci Polska to kraj Małopolska to jego województwo. A tym bardziej jak możesz wiedzieć jak wyglądał sposób wybierania kadry skoro Twoje informacje sprowadzają się do tego ze to "JA" ja wybierałem. Więc następnym razem zanim coś naskrobierz to dowiedz się najpierw "prawdziwych " informacji kto jest kim i kto kogo wybiera a nie nabijaj rekordów postów i nie siej fermentu.
"Ride to live, Live to ride"
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Dobrze że cokolwiek się ruszyło, aczkolwiek i w mojej ocenie, i w ocenie kilku osób z którymi ostatnio na ten temat rozmawiałem, jest to niestety zaczynanie od dupy strony.
Dla kadry będzie to na pewno niezłe przeżycie i niezapomniana przygoda, czygo oczywiście im wszystkim życzę, dla PZKolu będzie to argument do zamknięcia ust wszystkim którzy mówią że związek nic nie robi na rzecz bmxów, natomiast polskiemu kolarstwu i poziomowi naszego racingu nie pomoże to w najmniejszym stopniu. :((
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
dr_jeckyl
Kontakt:

Post autor: dr_jeckyl »

Kazdy sie wypowiedzial... ale to nie zmienia faktu ze nie bylo zadnych kwalifikacji aby sie dostac do kadry... wiadomo ze zostali wybrani najlepsi ale w DH czy 4x.. a moze jednak gdzies sa lepsi od nich.. do pekinu jeszcze sa 2 lata.. jak by sie teraz cos ruszylo to mozna by w przyszlym roku zorganizowac jakies zawody BMX racing i dopiero wybrac najleprzych... dzis moze sa najlepsi w kadrze ale za 2 lata moze znajdzie sie ktos kto bedzie leprzy...

Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Ostatnio Rudy mówił mi, że Siara zostałe jakimś tam, kimś tam do spraw grawitacyjnych w PZKol. I ja od razu powiedziałem, że nie ma się z czego cieszyć bo Siara może i zajebiście jeździ w DH ale o jego zdolnościach organizacyjnych niewiele wiemy. Teraz wiemy nieco więcej - powołał kolesi! O ile dobrze pamiętam, a k.urwa pamiętam dobrze, to kadrę Polski na mistrzostwa świata stanowili Diabeł i Kucyk. A tych, których nazwiska widzę na górze to toru do BMX-ów nie widzieli na oczy a kiedy jeździli na iksie to sami nie pamiętają! Dziś z całą pewnością mogę powiedzieć - pie.rdolę PZKol!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

fakt, faktem zaje.bista decyzja.....torów nie ma, ale kadra musi być! ;-)....wydaje mi się czy powinno byc na odwrót....
ale cóż...jak to napisał

bodzio2k pisze:pie.rdolę PZKol!
Pete
Kontakt:

Post autor: Pete »

Dwa lata temu napisałem do Johana Lindstroma z UCI w sprawie promowanie BMX racing w Polsce. Odpisał że każdy kraj w którym
jeszcze nie ma torów otrzymał "starter package" czyli pakiet startowy.
Wszystko co potrzebne żeby promować Bmx racing w Polsce.
Oprócz toru oczywiście.
Podobno ktoś z Pzkol'u brał udział w szkoleniu w siedzibie UCI.
Kto to był i co wyniósl z tego szkolenia to nie wiem.
Czy Pzkol otrzymał środki na budowę toru do BMX ??
Wydaje mi śię że promowanie BMX nie jest priorytetm dla Pzkolu.
MTB, Szosa i Tor są promowane.
Na stronie Pzkolu nie ma nic o BMX. W zeszłym roku 2 osobowa kadra wyjechała na Mistrzostwa Świata i na stronie nie było żadnej informacji o tym. Gdyby nie forum to nikt by nie wiedział że wogólę ktoś pojechał.
W Pruszkowie budowa trwa i nie wiadomo kiedy będzie dokończona.
Największy centrum szkoleniowa w Europie dla kogo ???
Czy Pzkolu zbudował jakiś tor do 4 X lub DH ???
Ciekawe czy mają zamiar przeznaczyć jakieś środki na budowę toru BMX.
Można pisać i pisać aż palce odpadną. Do nich pisałem kilka razy i do tej pory nikt nie odpisał. Takie czasy więcej pracy niż czasu.

Poniżej kalendarz na Mistrzostwa Europy 2006
Mam nadzieję że chociaż część kadry pojedzie żeby zdobyć
doświadczenie przed Brazylią.

Event Dates:
22-23 April Round 1 & 2 La Chapelle, St Mesmin, France
14-15 May Round 3 & 4 Betzingen, Germany
3-4 June Round 5 & 6 Haaksbergen, Netherland
24-25 June Round 7 & 8 Sopron, Hungary
7-9 July Round 9 & 10 Cheddar, England
Website www.cheddarbmx2005.co.uk
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

Oj no musi być jakiś początek ;D
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

Pete jak chcesz wiedziec czy PZKol bral jakas kase na BMX i co sie z nia stalo to idz z tym do Uwagi :P oni lubia takie tematy i powesza torszke przy okazji narobia im kolo dupy

te zwiazki sa po to zeby prezesi sie kasy nachapali - taka jest prawda :(
20 inches isn't a crime
Pete
Kontakt:

Post autor: Pete »

KFP_Wwa pisze:Pete jak chcesz wiedziec czy PZKol bral jakas kase na BMX i co sie z nia stalo to idz z tym do Uwagi :P oni lubia takie tematy i powesza torszke przy okazji narobia im kolo dupy

te zwiazki sa po to zeby prezesi sie kasy nachapali - taka jest prawda :(

Szczerze mówiąc lubię oglądać program Uwaga.

Na co Pzkol przeznacza środki to nie mój problem. Są ludzie od tego.
np : Przezes Walkiewicz który jest wiceprezydentem
Europejskiej Unii Kolarskiej. Bardzo miło gość.

Według mnie wystarczy że na swojej stronie napiszą
jakie są plany z BMX racing w Polsce tak jak inne kraje robią.
Zastanawiam się czy ściagnąć ten mały Bmx dla mojego
synka czy nie.

na dzisiaj polecam film: Reservoir Dogs
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
leszczu
Kontakt:

Post autor: leszczu »

niektórzy twierdza że dobrze że coś sie wogóle ruszyło ale to jest gówno prawda bo jaki udział w tym ruchu miał PZKol według mnie bardzo mały
całkowity rozwój kolarstwa tzw "alternatywnego" jak to pewnie w PZKolu mówią jest zasługą pasjonatów którzy próbuja i wkładają dżo sił w to żeby choć troche posunać te sporty do przodu . Gdyby PZKol tak naprawde sie zinteresował to by odkryl że maluchy nie mażą o super szosówkach tylko o zjazdówkach ,że owiele wiecej osób interesuje sie fr niż torem .koszt zbudowania profesjonalnego toru do bmx raceingu to sa grosze nawet w jakimś hangarze albo albo namiocie tak jak sa korty żeby można było jeździć na zime w porównaniu do kosztów budowy zamknietego toru w pruszkowie na którym bedzie jeździło pewnie kilkunastu zawodników. jaka z tego konkluzja : PZKOL nic nie robi ma wszystko w dupie i dba tylko o sporty o których przecietni kowalscy którzy piją wóde pod monopolem wiedza żeby sie ludzie nie czepiali.

moim zdaniem program UWAGA to jest przeznaczenie PZKolu i było by mi bardzo miło gdybym mógł zobaczyć tych tłumaczacych sie nierobów w telewizji.A potem sie tylko dziwia że nie ma u nas w Polsce dobrych sportowców otóż sa tylko nikt nie umie o nich zadbać.
leszczu
Kontakt:

Post autor: leszczu »

noi jeszcze jedno a to błąd nie tylko mój ale także i wielu zwas nie można generalizować nie znam sie dokładnie na struktórach zwiazkówz sportowych ale uważam że na pewno kilku osobom z tej instytucji zależy na rozwoju kolarstwa i coś wogóle robą tam ale jestem niemal pwien że w PZKolu jest zdecydowana wiekszość osób które kieruja sie słynna zasada jak zarobić żeby sie nie narobić
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Dobra,dobra... co PZKol,to swoja drogą! Ale mam pytanie które może sie wydac głupie ,ale szybko przychodzi na myśl na temat wyboru zawodników reprezentujących nasz kraj. Rozumiem żę JODA,KOLLBI,RUBIN i PIERNIK dobrze zasuwają na zawodach na MTB w polsce i za granicą, ale oprucz tego żę Piernik zaangazował sięw bmx raciungu , nic nie słyszałem o osiągnięciach pozostałej trójki w tej odmianie kolarstwa.Moje pytanie ma drugie dno, czyli dlaczego wybierający zapomniał,o można by powiedzieć "WETERANIE" Polskiego BMX RACINGU Wojtku Koniuszewskim aka "DIABLE"??????????/
Przecież koleś od kilku lat,w każdym sezonie inwestuje kaske na wyjazdy za naszą południowa granicę by pościgac się z najlepszymi na bmx!!!
Czy można o tym zapomnieć , a także o tym żę razem z Kucborą i Piernikiem byli w zeszlym sezonie we Francji na zawodach, i jak jeden z nielicznych liznoł klimatu i wie z czym sie to wiąże.Czy wybierający mógłby mi to wyjaśnić ,czemu zasłużonych się wyklucza??? Chyba że jest celem jest wybieranie co rok nowej osoby do kadry????
pozdro
piernik
Kontakt:

Post autor: piernik »

nie chce sie za duzo tutaj wypowiadac ale czuje ze musze, nikt nie powiedzial tak naprawde jak zostala wybrana kadra ani nic nie pisal o kulisach bo nikt poza zainteresowanymi nic o tym nie wiem (i moze kilkoma osobami spoza tego kregu), reszta cos slyszala ale nie do konca i wypowiada sie tworzac nieprawdziwe opinie, sami sie nakrecacie, nie dziwie sie ze sa pytania bo to wazny temat ale wszystko w swoim czasie, jezeli siara zdecyduje ze sie tutaj wypowie to jego decyzja a jesli nie to uszanujcie to, wyjasnienia beda ale w swoim czasie, narazie trudno mowic o zupelnych konkretach, pozatym sklad kadry nie jest sztywny jak pal azji i moze zmieniac sie dowoli, jesli ktos jest dobry ma motywacje i checi zajawke itd to ma duze szanse znalezc sie w kadrze, naszczescie (lub tez i nie)nasze grono (racingowe) jest tak w polsce nieliczne ze prawie wszyscy sie znamy i mozna jako tako powiedziec kto sie nadaje, dotychczas bmx u nas nie istnial (wiadomo) dlatego musimy byc wyrozumiali dla nowego dziecka ktore rodzi sie w bolach i tak czas pokaze kto gdzie pasuje, niestety w polsce jest jak jest i chodzi mi tu o sytuacje rodem z tego forum gdzie wszyscy jada po wszystkich, nie wiem czy to jest jakas polska tradycja czy co? zniecheca mnie to m.in do wypowiadania sie tutaj, a co do diabla to zapytaj o to diabla to ci powie wszystko pozdro
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

Cała ta sytuacja to istny "Bareja" :-)
www.cykloza.pl
redakta RUDY
Kontakt:

Post autor: redakta RUDY »

Tak jest, "świecka tradycja" to obsmarować sie nawzajem w internecie!

Wszyscy przeciwko wszystkim!
...
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Ja nikogo nie obsmarowywuję - ciekaw jestem tylko kiedy i gdzie Joda jeździł ostatnio na iksie? Kolbi miał kiedyś iksa od Authora. Myślę, że z perspektywy Małopolski Siara mało wie o tym kto i jak jeździ na małych kółkach. Sądzę, że lepiej by było ubrać w szpanerskie ciuszki rasingowe np. Jaśka i Sokoła i wysłać ich na igrzyska! :-D
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
ODPOWIEDZ