To juz lepiej 888 :P A i pewnie w Juniorze jest więcej regulacji niz w 888 ;) I moze regulacje w RC'ku sie nie dupiły? Faktycznie nie mozna zaufac czemuś bez zbędnych regulacji.konex pisze:tech Trochę niższa półka, ale może nowego Juniora można dorwać za 1500zł około. Sądze że dłużej przerzyje od Boxxera WC 04.
Do 888 nie jestem do końca przekonany ze wzgledu na brak regulacji, natomisat ja osobiście lubie wysokie amory, to jest plusem for me.
Poleciłbym Ci Boxxerka Race 2005 albo 2006, mają przedłużone znacznie ślizgi i przy zachowaniu niskiej wagi są wytrzymalsze.
boxxer wc 04 czy 888 vf
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Co Wy tak wszyscy z tymi regulacjami, co ? Jeszcze rozumiem (choc sie z tym nie do konca zgadzam) argument "bo tlumik hscv dziala lepiej niz ssvf", ale regulacje ? Zalewasz odpowiedni olej, dajesz odpowiedni poziom i wystarczy, chyba ze faktycznie bedziesz sie scigac w Pucharze Swiata i setne sekundy sa na wage zlota.Pedro 47 pisze:[ciach]To juz lepiej 888 :P A i pewnie w Juniorze jest więcej regulacji niz w 888 ;) I moze regulacje w RC'ku sie nie dupiły? Faktycznie nie mozna zaufac czemuś bez zbędnych regulacji.
Czasem mam takie wrazenie, ze frajda z kupowania sprzetu zastepuje czesci ludzi frajde z jezdzenia. Ze VF nie da sie ustawic ? Bzdura ! Wiecej z tym pracy - fakt. Gorzej dziala - fakt, ale to akurat dotyczy wszystkich widelcow od przynajmniej 2-3 lat. Porownanie pracy Marzocchi z np. '99 i dzisiejszych nie ma sensu. Podobnie Boxxer 2002 a 2005 to jakosciowa przepasc. Nawet Fox zadolowal od czasu, kiedy skladaja go male meksykanskie raczki.
A w temacie - boxxer jest do scigania a nie skakania. 888 nada sie lepiej, choc w zasadzie to tez amor DH a nie FR. Chcesz skakac - kup Shivera albo Monstera i nie piszcz ze wazy. Ma byc naprawde mocne, to musi wazyc. Chyba, ze chcesz skakac z 50cm, wtedy kup cokolwiek, byle ladne i kolorowe.
Pozdrowienia,
serhij
napisalem ze oprucz skakania lubie jesze pozjezdzac podojezdzac dropy max 3 wale wiec poco mi monster jezu widze ze bede musial sobei sam odpowiedziec na zadanie przezemne pytanie, ze mam max 1700 zl i chem amora bardziej universalnego, monstera moze jeszcze super monstera ? albo dorado mi polecicie chcialbym cos jak 66 tylko 2 polke, z tym boxxerem jak pislaem mam okazje dlatego sie zastanawiam miedzy nim a jakims innym amorem jezeli piszecie ze ma sie rozleciec no to go niebede bral proste
-
- Kontakt:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=82825045
jesli juz to brac to
90kg to troche wazysz jednak , wc moze i dobra cena ale ja bym nie wzial tego doropow...
jesli juz to brac to
90kg to troche wazysz jednak , wc moze i dobra cena ale ja bym nie wzial tego doropow...
www.mm-foto.pl
serhij Jeden co mnie rozumie. Ktos kupuje amorek z tłumieniem kompresji, powrotu. Po godzinie ma go ustawionego i nie zmienia ustawień. Wyjątek: Ktoś kto sie ściga albo przed solidnym dropem podkreca kompresje.
888VF jak pod Twoje 90kg :)
Sensowne regulacje ma według mnie BoXxer Ride. Powrót i skok ale to juz trzeba na poważnie jezdzić w zróżnicowany sposób żeby zmiana skoku była przydatna.
888VF jak pod Twoje 90kg :)
Sensowne regulacje ma według mnie BoXxer Ride. Powrót i skok ale to juz trzeba na poważnie jezdzić w zróżnicowany sposób żeby zmiana skoku była przydatna.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Jak chcesz uniwersalnosci kup sobie Foxa 36 - bedziesz mial dropy, podjezdzanie i DH w jednym, tyle ze bedziesz musial jeszcze poodkladac pieniazki, bo za 1700, to foxa nie kupisz. A co do boxxera - zapytaj sam siebie, ale tak szczerze: "w jakim stanie musi byc boxxer WC 2004 ktorego ktos sprzedaje za 1500 ?" Moim zdaniem jesli amor jest cokolwiek wart, to 2000 byloby dobra cena, ale 1500 zaczyna smierdziec.tech pisze:chcialbym cos jak 66 tylko 2 polke, z tym boxxerem jak pislaem mam okazje dlatego sie zastanawiam miedzy nim a jakims innym amorem jezeli piszecie ze ma sie rozleciec no to go niebede bral proste
Pozdrowienia,
serhij
Jesli ten amorek jest z Trojmiasta to chyba wiem o ktorym sprzecie mowisz. I przez grzecznosc nie napisze co mysle. A tak wogole - WC ze sprezynami wymienionymi na czerowone to juz Team. Na allegro Nowy Team byl za 1700. Ja bym uzywane WC omijal szerokim lukiem.tech pisze:serhij to jest amor od mojego kumpla wiem jak byl uzywany pozatym on jest renomowanym serwisantem rock shoxa wiec amor jest praktycznie nowy, a ja mowilem dropy wale max 3 m wiec to chyab nieduzo :) w tym wc sprezyny sa juz wymienianoe na twardsze wiec pod moja wage jest ok :)
Pozdrowienia,
serhij