Akita Slope Style

birol
Kontakt:

Post autor: birol »

www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

szczęki już śmiga na tosie nowej...w wakacje Bartus śmigał już na canie corsie, a może po wakacjach...hmmm
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

uspokójcie sie troche...

co do konkretów, mam info z pierwszej ręki że:

Akita Slopstyle będzie odpicowana na maxa, dizajn zminiony, skok regulowany 160/180mm nadal jednozawias. Pojawi się w II poł. 2006.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

No właśnie -dajcie sobie na luz ;) a wszelkie prywatne "ale" załatwiajcie via priv :)

Generalnie termin kupna ramy wyznaczam na przełom czerwca i lipca... budżet tak jak już wspomniałem -nie więcej niż 2800zł, ale raczej i nie mniej niż 2400-2500zł... Do generalnej stawki jeszcze dokładam używanego Santa Cruza Bullita- z tego co wiem to w takiej kasie idzie wyrwać w fajnym stanie :)-generalnie myślę, że rama będzie się lepiej sprawować niż akita (chyba, że jestem w błędzie- moją wiedzę o ramach do fr/dh Traktujcie jako bliską zeru :))... wiec w sumie tutaj jedynym nieudogodnieniem jest fakt, że santa byłaby używana, a akita nówka... Generalnie jak widzę Bullit cieszy się dużą renomą i wygląda na solidną ramkę-wiem, że w archiwum jest pełno info, ale owe sie zmieniają jak w kalejdoskopie- Moze ktoś ma jakąś styczność z tym Santa Cruzem i powiem mi co nieco o niej -jak sie sprawuje, czy faktycznie nie ma problemów z wyrwaniem młodszego rocznika z 5th elementem w takiej kasie jaką dysponuje ... itp itd...

Pozdrawiam

sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Gość

Post autor: Gość »

a moim zdaniem akita z wiekszym skokiem to bezsens ;]

to jest rama ktora powstala z mysla o dircie 4x ew jakas hc rekraacja po gorach i w tym sie spisuje super bo lekka zwrotna i fikusna a nie zeby miala 4m skoku na tyle i mozna bylo na niej walic 348965436m dropy
jak chcesz wiekszego skoku to pomysl moze nad fr3.0 albo jakims stnky
a jak do racingu to np polecam canondale tego na ktorym popyla cedrik...

jak by v10 produkowal dc to by bylo 10 wersji do dropow dh i 4x zapewne :/
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

toteż dlatego dostawiam jeszcze używane bullity... A Stinky- nie, dzięki- postoję...nie, że mam coś do nich, ale na około widze tylko stinkacze i już na ich widok dostaje bardzo ciekawych reakcji -zarówno fizjologicznych i psychiatrycznych... -za dużo tego jeździ, tak samo jak dragstarów :D choć są to i dobre ramy, ale już oklepane :) np. amstaffów ponoć w krk jest sporo, ale puki co spotkałem tylko jednego (pech chciał, że też białego ;) ), a tak to co chwile, drag, coca, dartmoor, pointy i bop-y :) ... A fr 3.0 - podobno tył daje sie we znaki ? wiotki coś ten wahacz i szybko luzy łapie -tak slyszałem... choć o nim też myślałem kiedyś. A v10 jakby produkował Dc to dam Ci gwarancję M I C H A Ł, że było by fajnie :) bo może cena nie byłaby tak zaporowa :) (naturalnie jeżeli rama była by tą samą, o tych samych własnościach robiona- tylko inna naklejka, i żadne bonusy od marki :) )

Pozdrawiam!

sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Gość

nie oto mi chodzilo z ta v10 ;]
skoro niechcesz oklepanej ramki to wez sobie cmp jakies np moto ;]
bo zobaczysz ze za rok bedzie tyle akit co stinkaczy na drodze ;]
moim zdaniem powinna byc jedna akita o skoku gora 150, za chwile to bedzie tyle rodzajow akity co 888 na 2007 ;]
i zgadzam sie ze lepiej miec cos mniej znanego ale kupujac akite nie bedziesz oryginalny ;p
sciagnij sobie cos z usa ;]
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Eee, jesli nie obetna drastycznie cen, to raczej nie bedzie tak duzo tych ram. Jedyne ryzyko w kompletnych rowerach - oferta DunCona jest nawet fajna.

A co do Akita vs. Bullit, to jednak troche sie te ramy roznia - Akita jest zwarta, krotka, taki hardtail ze skokiem 140mm. Bullit to maszyna do FR - jest bardziej stabilny, nie powywijasz na nim np. w streecie, jak na Akicie (ale rymuje...). Jednak mimo to bylby to chyba jednak lepszy wybor - choc to FR na calego, to rama jest bardzo uniwersalna i jak nie przesadzisz z osprzetem, to mozesz miec bardzo fajny i efektywny rower do FR/DH/enduro, co w przypadku ram innych marek zdaje sie byc niewykonalne. No i jakosc tez na pewno jest nieporownywalnie lepsza...

Zainteresuj sie tez SC Hecklerem - wyglada niepozornie, ale to wlasnie cos na poziomie Akity - bardziej zwawa od Bullita, podobny do DC skok. Do tego jest lekka i rownie uniwersalna jak Bullit - mozna z niej robic rower do XC, a mozna zaliczac dropy w lesie. Poczytaj testy, na pewno sie przekonasz - to swietna rama na polskie warunki.
Gość

z tego co wiem to bullit jest produkowany w 3 wersjach 4x fr i jeszcze jedna chyba hc xc ;]
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

WIADOMO juz cos o ramach DM 2006? ? ?
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A mi się bardzo podobają nowe ramy dc. O ile ten nowy vpp nie będzie łapać luzów jak za dawnych czasów to może być bardzo ciekawa propozycja.
Normalna Akita jest robiona do 4x, enduro. A ta nowa ma być do slopestylu, więc nie wiem co ci się Michale nie podoba. Wersja ze skokiem 150 zyskała bardzo dobrą opinię, więc dlaczego DC nie miałby zwiększyć skoku, ponieważ niektóre osoby mają większe wymagania i potrzebują więcej ugięcia pod tyłkiem.
sudi
Jak szukasz jakiś ram to gadaj z Maxem i zaglądaj na www.workshopda.prv.pl
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

http://bike.ovh.org/czesci/w/gemini/1.htm zajebista rama, masz nawet glowke pod 1.5" co w przyszlosci stanie sie tak standardowe jak 1 1/8.
jeden zawias, sprawdzona konstrukcja, na bak lepsza od akity.
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

jak akita ma 145 mm skoku to ja mam wąsy na piętach...
mosh
Kontakt:

Post autor: mosh »

no to masz, nawet w dupie bo ma 150
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

moshmylisz sie-
Skok zawieszenia: regulowany, 4,2" - 5,3" (100, 120, 140 mm)
a wg mnie ma troche mniej niz 140 :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

140mm????buahahhahahaha smieszni jestescie,jak ma 120 to jest dobrze kumple sprawdzali i tyle im wyszlo.A poruwnanie akita vs bulit????jest jeszcze smieszniejsze....posluchajcie sie czasem,jak za 2500 to jest chlam.Za takie pienidze mozna miec duzo lepsza rame mimo ze troche uzywana....jak chcecie prostszego wytlumaczenia to tak jak w autach albo nowa panda albo uzywana A4 mniejwiecej tak....
ODPOWIEDZ