Hayes hfx 9 z tarczą 180mm
aż się zalogowałem aby obwieścić swoją teorie.
YaneK tarcze 203 hamulec łapie dalej od środka koła niż 160.
postaw rower do góry kołami, rozpędź jedno koło i zatrzymaj je łapiąc za opone.
potem powtórz eksperyment, tylko złap za szprychy zaraz przy piaście, lub za samą piaste . Powinieneś poczuć różnice
mój chory umysł to wymyślił, więc nie jestem pewien czy to o to chodzi : P
YaneK tarcze 203 hamulec łapie dalej od środka koła niż 160.
postaw rower do góry kołami, rozpędź jedno koło i zatrzymaj je łapiąc za opone.
potem powtórz eksperyment, tylko złap za szprychy zaraz przy piaście, lub za samą piaste . Powinieneś poczuć różnice
mój chory umysł to wymyślił, więc nie jestem pewien czy to o to chodzi : P
a waszym zdaniem oplaca sie kupowac nie oryginalna tarcze do hayesow (203mm)? bo widzac ceny 180zł i 80zł to dochodze do wniosku ze napis hayes na tarczy jest drozszy o 100zł niz jakis ekstrim :P a w kawalku okraglego metalu raczej niema jakosci, chyba zeby material z ktorego jest wykonany... tak samo jest z adapterami do tarcz - z hayesa sa drogia a na allegro widze jakies nieoryginalne po 40-50zł
Kona Stuff 05'
Double Wide + NS Coaster/Roller
no wlasnie o te winzipy mi chodzi bo sam szukalem na alegro oryginalnych tarcz i rzadko kiedy znajde a jak znajde to schodza powyzej tych 150zł - ostatnio pare dni temu byla aukcja obserwowalem i... aukcja zakonczona wczesniej bo tarcza zostala sprzedana :/ (uzywana) i sie tak zastanawiam czy sila hamowania przy tych winzipach bedzie taka sama bo to jednak inny ksztalt tarczy (raz waski raz szeroki odcinek metalu)wookie85 pisze:tarcza hayes na allegro nowa jakies 130-150 zl , ta starsza i sa raczej dobrej jakosci i wiekszosc uzytkownikow zadowolona , ja bym wolal tarcze dobra zakupic
pewnie masz na mysli winzipa , coz na pewno tez nie bedzie zly
Kona Stuff 05'
sory, pomylka; chodzilo mi o tarcze XTX http://allegro.pl/item90973223_tarcza_2 ... _shop.html
Kona Stuff 05'