Damper-METEL,DNM,FOX???
Jak bardzo chcesz to się wypowiem ;)Amator DH pisze: PS: myślałem,że "Konex" się wypowie.
Jako posiadacz Metela R (a właściwie były posiadacz ;/)...
Manitou ma powiększoną średnicę, zarówno sprężyny, a co za tym idzie równiez pozostałych elementów konstrukcji.
To znacznie ograniczyło zakres regulacji w mojej ramie, miałem do wyboru 2 ustawienia (góra - góra) albo (góra - sam dół) [odpowiednio rama/wahacz]
W tym pierwszym miałem za mało skoku jak pod Monstera ale przynajmniej pracował progresywnie i ciężko było go dobić.
W ustawieniu skrajnym zyskałem więcej skoku, ale...uszkodziłem damper przy dobiciu, gdyż stał się bardzo miękki.
Wygiąłem dość znacznie trzpień, który pękł trochę. Nastąpił wyciek i poszła spieniona kałuża oleju przez dziurę na pokrętło tłumienia powrotu, które odpadło.
Zostałem z damperem z tłumieniem sprężyna/elastomer...;p
Teraz reklamuje damper, jestem ciekaw czy zostanie pozytywnie rozpatrzona regulacja.
Jeśli chodzi o tuleje, ja je dostałem gratis ale z warunkiem że musze je sobie spiłować u tokarza. To mnie kosztowało 10zł i miałem dopasowane oryginalne tuleje. Ale pewnie to był taki bonus.
Chciałem kupować Metela RP ale po pierwsze nie było odpowiedniej długości, druga sprawa nie byłem pewien czy mi nie będzie wadzić zbiorniczek.
To tyle z mojej strony, jakbyś miał jakieś dodatkowe pytania to wal :)
Pozdrawiam.
Okey,dzięki.Nieciekawa sprawa...no ale pewnie nieżle dobiłeś.
Do mojej ramki podobno RP wejdzie,kumpel mi to ma sprawdzić.
Słyszałem,że Metel jest generalnie miękki,więc trzeba zwracać uwagę na twardość sprężyny.
Ja się dowiem czy istnieje u nas (w Polsce) możliwość wyboru twardej sprężyny-jak tak to pewnie się zdecyduje.Przy mojej wadze 70-73kg. może nie będzie takiego problemu.
Powodzenia w reklamowaniu.
Do mojej ramki podobno RP wejdzie,kumpel mi to ma sprawdzić.
Słyszałem,że Metel jest generalnie miękki,więc trzeba zwracać uwagę na twardość sprężyny.
Ja się dowiem czy istnieje u nas (w Polsce) możliwość wyboru twardej sprężyny-jak tak to pewnie się zdecyduje.Przy mojej wadze 70-73kg. może nie będzie takiego problemu.
Powodzenia w reklamowaniu.
-
- Kontakt:
No to jest tak: Moge mieć Manitou Metel RP za 730zł. (nowy,gwarancja,możliwość przymiarki) bez tulejek ze sprężyną 600.
Szukałem w sklepach internetowych i ceny są kosmiczne(tz.katalogowe).
CZY ZA TĄ CENĘ ZAMAWIAĆ,CZY MOŻE POCZEKAĆ NA OKAZJĘ?
CHCĘ KUPIĆ DO KOŃCA TEGO MIESIĄCA-MOŻE JAKIEŚ OFERTY?
Pozdrawiam
Szukałem w sklepach internetowych i ceny są kosmiczne(tz.katalogowe).
CZY ZA TĄ CENĘ ZAMAWIAĆ,CZY MOŻE POCZEKAĆ NA OKAZJĘ?
CHCĘ KUPIĆ DO KOŃCA TEGO MIESIĄCA-MOŻE JAKIEŚ OFERTY?
Pozdrawiam
http://www.mtbgallery.personal.pl/infom ... t-ac-2.jpg
Tu masz foto jakby co.
A czy można zniszczyć ją jeszcze bardziej ;P hehe...
:) Pozdrawiam
Tu masz foto jakby co.
A czy można zniszczyć ją jeszcze bardziej ;P hehe...
:) Pozdrawiam