Reaktywacja problemu z CRAZY CRANK

Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Też nie rozumiem o co chodzi panu freeride123. Ma ramę z mufą 73 mm, co jest nawet podane na stronie SC-PL ... i ma suport na którym jak wół jest napisane że przy mufach 73 mm napinacza się nie założy. No więc wystarczy wymienić suport i tyle. Nie wiem czy ty go kupiłeś razem z ramą czy jak, bo wygląda jakby miał za sobą 5 lat użytkowania w ciężkich zimowych warunkach.

Tak samo nie wiem co chcesz zyskać tym tematem na forum. Grono potencjalnych klientów na Santy jest tu znikome, a nawet jeśli, to każdy i tak raczej kupi w CrazyCrank bo jest to po prostu opłacalne.

Jak już chcesz z nimi dyskutwać to dzwoń tam i wyjaśniaj sprawę telefonicznie, a nie mejlami, z których nic nie można zrozumieć.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

nie jestem szpecem od wkladow suportu..ale ja tesh mam wrazenie ze jesli tak przykrecisz go z napinaczem to nic ramie nie bedzie sie dzialo, tylko nie zrozumialem..czu ten wklad zostal ci "wepchniety" jako pasujacy do napinacza czy nie...Pozdro
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
freeride123
Kontakt:

Post autor: freeride123 »

yoda ta bylo by okej gdyby przyznal sie do tego on on robi ze mnie debila i mówi ze nie umiem zamotnowac

Chrabał taa tyle ze te supoort on mi sprzedal mówiac ze pasuje do napinacz i bedzie si a placile za niego nie malo bo 180

quilong tylko szczegół ze korby beda nie symetrycnie ale da sie przyzwyczaji co ta piotr sprzedal mi go wmówiac ze wszystko ok bedzie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

to mu powiedz ze ze jak Ci przysle na pismie,z podpisem,pieczatka firmy i data,ze mozesz zalozyc ten suport ktory Ci sprzedal i bierze odpowiedzialnosc za wszystkie uszkodzenia ramy wynikajace z tego to bedzie po sprawie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
freeride123
Kontakt:

Post autor: freeride123 »

caig dalszy bradzo ciekawej konwersacji z z panem piotrem ch.

czytajcie od dolu post bo e-mail sa tak kopiowane z szkrzynki

Witam!

a jak ty bys sie cul zbierajac prawie 2 lata na rower i kiedy czlowiek ma juz wszystko to nie moze jezdzic bo mu dealer sprzedal zły support ?? odpowiedz sobie sam jak ja sie teraz czuje

Pozdrawiam
Michał
Michał
----- Original Message -----

Sent: Thursday, April 06, 2006 4:55 PM
Subject: Re: ********* .....

Witam

Naszą konwersację uważam za zakończoną - albo też proszę zmienić ton.

Z poważaniem

Piotr Chilecki
Crazy Crank

Sent: Thursday, April 06, 2006 4:56 PM

Witam!

taa napewno a moze jeszcze podjechac do ciebie limuzyna co?? to ty ze mnie debila robisz fsa napinacz niepasuje tez pod ten suport

taaaa suport byl nie uzywany tylko dopiero zauwazylem to jak go w ramie zamontowalem co chyba logiczne kot by mierzy suport który dostal do ramy od dystrybutroa który powinien byc wykwalifikowany i powinen dobry szpedac czy ty merzysz detke prze wlozenie w opone czy dobra ci sprzedali ufasz seprzedawcy ze ci dobra dal albo czy na stacji benzynowej wlewaja ci dobre paliwo alb czy dentysata ci zrobil korone na rdzeniu ze zlota czy porcelanowym co nie??

Pozdrawiam
Michał
Michał

Sent: Thursday, April 06, 2006 8:37 AM

Witam

Zapomniałem dodać - jeżeli ktoś nie potrafi zmontować napinacza nic na to nie poradzę, w prosty sposób udowodnię że napinacz (np. E-13)
działa wraz z dostarczonym suportem, proszę dostarczyć ramę i suport zmontuję i pokażę (bezpłatnie).

Pozdrawiam
Piotr Chilecki
Crazy Crank

Sent: Wednesday, April 05, 2006 9:55 PM

Witam!

gadalem z toba powiedziales ze kazdy npinacz montowany pod mufe powinien wejsc ( rozumien ze mam niestandardowy napinacz ale to nie zmnia faktu ze zaden nie wejdze)

oprzeglondfalem wszystki strony popytalem ludzi i wyszlo na to ze sprzedales mi gówniany oem support który nie mam mozliwosci monatazu przezutki ani napinacza pod mufe . suport powinen miec taka mozliwosc i powinien nazywac sie symbol BB-03-GPDH-128/73E zeby dalo sie zalozyc napinacz a ty mi sprzedales oem o nazwie symbol BB-03-GPDH-128/73

te E na koncu to duza róznica odsyalm
http://www.sram.com/_media/pdf/en/truva ... gaPipe.pdf

i mnie nie wkrecaj sprzedales mi zly suport

Pozdrawiam
Michał
Michał
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie dziw sie temu co Ci koles odpisal,bo faktycznie jestes bezczelny w tych mailach.
masz racje,ale nie umiesz wytlumaczyc tego rozmowcy w cywilizowany sposob.ja na jego miejscu juz dawno wyslal bym Cie do wszystkich diablow.teraz masz duuzy problem,bo musisz go przeprosic i zaczac sprawe zalatwiac w inny sposob,bedac na straconej pozycji.Ja bym na Twoim miejscu zaproponowal mu ze udasz sie do serwisu,gdzie wykwalifikowany serwisant sprawdzi czy da sie bezpiecznie zalozyc napinacz pod suport czy nie,a potem napisze Ci opinie na pismie,ktora Ty zeskanujesz i mu wyslesz.

ja robilem z nimi jeden biznesik i moje odczucie bylo bardzo pozytywne,ale kwota ktora wchodzila w gre byla,w stosunku do ceny Twojej ramy,niewielka bo chodzilo o 200zl....
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

biedna odyseja pt. przyslali im zla czesc i nie moge im odeslac zeby wymienili...

juz mnie troche drazni ten temat, piszesz te maile jak totalny analfabeta, obrazasz goscia mimo, ze w gruncie rzeczy robi ci laske, ze w ogole odpisuje. powinienes mu to odeslac a on ci powinien przyslac support E-Type 73mm (KAZDA firma robiaca dobre supporty ma w swojej ofercie E-type'y i zwykle supportu na 73mm mufe NIE dzialaja z napinaczami pod wklad). czlowieku no zachowujesz sie teraz jak 12 latek ktory nie jest w stanie zalatwic sprawy inaczej niz pisac maile i opierdalac jakiegos goscia niemal za nic. mi nieraz z zagranicy przysylali zle czesci, ramy, i co? nie pisalem do nich 2000 maili nie obrazalem ich tylko odeslalem i czekalem az przysla to co nalezy...

przestan chlopie...
www.trialshop.pl
Chrabał
Kontakt:

freeride123, dosałeś dokładnie taką odpowiedź na mejla jaką dostać powinieneś. Współczuję tej firmie że muszą współpracować z takimi prostakami jak Ty :(((
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

freeride123kumam zes zly ale zrozum ze plujac sie z morda nic nie zalatwisz !! i jeszcze spoecjalnie Ci utrudnia ;/ jakbys byl mily i uprzejmy bylo by zuuupelnie inaczej.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

yoda Dobra dobra ale to dlaczego jest dystybutorem jeżeli niema u siebie ram, może i jest to bezsensu ale patrząc na dystrybutora kony, speca wszystko ma na miejscu a na przykład rama Specialized Demo 9 kosztuje 9999zł. Cena ramy na słowaci w czechach jest podobna lub troszke mniejsza, przeciez niekupiłbym ten ramy za 9000zł w niemczech !

Moim zdaniem jeżeli płace ciężkie pieniądze które sam zarobiłem lub moi rodzice to wymagam od "DYSTRYBUTORA" spełnienia wszystkich obietnic które deklarował oraz wszytkich innych pozostałych rzeczy! Ja popieram freeride123 i dziwie sie mu że niezażądał zwrotu gotówki za rame może nie ze względu na kolor ale zasade ! pozdrawiam Tomek
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

całkiem niedawno kupiłem w Crazy Crank ramę V10 i jestem bardzo zadowolony z obsługi. Kontakt bardzo dobry, wręcz troskliwy,termin dotrzymany w 100% i wszystko pasuje (suport,napinacz) tak jak przewidział producent. Fakt że brak mocowania napinacza w standardzie ISCG to nie dobry pomysł ale widziały gały co brały.A jeśli chodzi o suporty Truvativa to niezależnie od długości występują wersję podnapinacz i bez napinacza, więc trzeba stosować odpowiedni.A na koniec przysłowie obrazujące że nie da się wszystkich zadowolić "jeszcze się taki nie urodził który by wszystkim dogodził". Więcej optymizmu Panowie
niemłody zapaleniec
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

ciagle slychac narzekania ze mamy dystrybutorow ktorzy maja tylko kilka ram w magazynie. biker spodziewa sie ze taki czlowiek powinien miec wszystkie rozmiary ram, wszystkie kolory i wszystkie modele. ludzie pomyslcie chwile - jesli nie ma w ogole popytu na te ramy bo sa po prostu za drogie to nic dziwnego ze dystrybutor nic nie ma. zamiast na to narzekac, docencie ze w ogole jest mozliwosc kupna takich ram w polsce.
www.trialshop.pl
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

Inur to dlaczego np specialized ma? ja niewymagam każdego koloru,tylklo 3 ramy s,m i l i to wszystko :p
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
Chrabał
Kontakt:

Widzisz KIEŁ16, firmy takie jak Kona czy Spec mają jakąś tam gamę rowerów, kilkanaście modeli, każdy w jednym konkretnej wersji (osprzętowej, kolorystycznej itp) i w kilku rozmiarach. Dystrybutor może sobie w miarę przewidzieć które modele jak sie sprzedają i w jakich rozmiarach.... i zamawia odpowiednie ilośći na jakiś tam okres. Z SantaCruzem jest trochę inaczej - ramy są w wielu różnych kolorach, z różnymi damperami, a do tego swoje kosztują, dlatego przy takiej sprzedaży rocznej jaką ma Santa, nierealne jest ściągnięcie do kraju wszystkich modeli we wszystkich kolorach i rozmiarach, bo jest więcej niż pewnym że w ciągu roku sprzeda się z tego tylko niewielka część.
Piszesz że nie wymagasz każdego koloru, tylko 3 rozmiary - no to w takim razie który kolor miałby niby mieć dystrybutor, przecież jednemu klientowi podoba się taki kolor, innemu inny - wszystkim na raz nie dogodzisz, dlatego jedyne rozsądne rozwiązanie jest takie jakie właśnie stosuje CrazyCrank.
Druga sprawa to to jaką firmą jest CC a jaką SkiTeam. Ta druga jest obecnie, i już od wielu lat, bez dwóch zdań największym dystrybutorem w polsce, mają gigantyczne obroty (pewnie kilkadziesiąt lub kilkaset razy większe niż CrazyCrank) i olbrzymią zdolność kretytową dlatego mogą sobie pozwolić na większe ryzyko i ściąganie wszystkich modeli od A do Z w dużej ilości.
ODPOWIEDZ