xcr? opinie tego amortyzatora

grzegorz88
Kontakt:

Post autor: grzegorz88 »

Mietek wydaje mi sie ze nie widziales tego amora skoro twierdzisz ze chodzi jak "kupa". Amor naprawde chodzi ladnie troszke miekko nie dobija. Jest po prostu idealem amora do 200 zl. No ale skoro uwazasz inaczej ... to kup sobie GILE. A tak swoja droga to jestem ciekaw z jakim amorem ty jezdzisz.
Lisek-Tm Duro bez tuningu chodzi duzo duzo gorzej niz XCR. Jesli juz go poddasz tuningowi to ich praca jest podobna ale mimo gdybym jeszcze raz mial wybierac to i tak wzialbym XCR-a bo jest prawie polowe tanszy i nie trzeba w nim grzebac zeby dzialal.
PS. Nie pisze tak bo ja akurat mam XCR-a po prostu tak go oceniam. Jak juz napisalem polecam go na poczatek ze wzgledu na jakosc w polaczeniu z cena
E.F.R. Elbląg
Street
Mietek
Kontakt:

Post autor: Mietek »

grzegorz88 Jeździłem na XCR i na XCP. Oba w wersji 120 czyli praktycznie bez tłumienia. Zwykły bujak. Ja jeżdże teraz na tuningowanym duro i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że ma o niebo lepszą prace niż XCR. Jednemu memu koledze w XCP rura sterowa się poluzowała, drugiemu w XCR pogieła. Gila łapie luzy. Wole mieć luzy i tłumienie niż pogiętą rure i marnego bujaka.
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
grzegorz88
Kontakt:

Post autor: grzegorz88 »

Mietek no w porzadku. Z tym Duro po tuningu to masz racje - rzeczywiscie chodzi dobrze moze i lepiej niz XCR - ale za to przy XCR nie musisz nic robic. A poza tym Duro jest prawie 2x drozszy. To na pewno o czyms swiadczy. Ale kurcze musisz przyznac ze za 200 zl (na Allegro chyba jeszcze taniej) nie ma lepszego amorka :D.
PS. Ja juz wiecej sie nie odzywam na ten temat. Takie mam o tym uginaczu zdanie i tyle.
E.F.R. Elbląg
Street
reoddai
Kontakt:

Post autor: reoddai »

Co macie do Gili :P ja tam jezdze na GILI DA tej z 2006 roku, skacze nieraz zaliczylem dziobaka ze amor prawie doszedl do konca, mam tarcze z przodu i jak narazie zero luzu chodzby jakiej kolwiek zmiany w pracy aora... no moze w pierwszych 2cm troche luzniej chodzi ale to sprawa "uciekajacego oleju" a jezdze i skacze na nim juz ok 1,5 miesiaca
Kross Sign DS
http://www.pinkbike.com/photo/880154/ <= nowa wersja Signa DS
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

grzegorz88 no w tej cenie jest najlepszy. napewno lepszy od duro. tak swoją drogą to duro pracuje góra-dół, przód-tył, lewo-prawo. heheh przynajmniej moje jak hayesa zamontowałem. nawet jak z xcr tak samo jest to za 179 na allegro się opłaca.
ODPOWIEDZ