filmik - 180 - nie moje !
"to nie ja, lecz robie ten sam blad. co jest nie tak?"
BIG LOL. skoro robisz ten sam blad to chyba wiesz jaki....
A tak na serio to musisz zakrecic glowa i ramionami tak jakbys chcial zobaczyc tylnie kolo. im mocniej to zrobisz tym szybsza bedziesz mial rotacje. sprobuj stojac na nogach zrobic 180, albo 360... taki sam schemat
BIG LOL. skoro robisz ten sam blad to chyba wiesz jaki....
A tak na serio to musisz zakrecic glowa i ramionami tak jakbys chcial zobaczyc tylnie kolo. im mocniej to zrobisz tym szybsza bedziesz mial rotacje. sprobuj stojac na nogach zrobic 180, albo 360... taki sam schemat
luk4szm
FunboxWiesz nic do ciebie niemam ale zadajesz tak nieziemsko tępe tematy ,ze normalnie SZOK !!moze spytasz sie jeszcze jak łądowac z hop albo jak uzywac dobrze hamulca:/ Jakby kazdy sie pytal o takie cos to by sie syf z dh-zona zrobil:/ jedziesz wyskakujesz ciagnieszk kiera dajmy w lewa strone to nogami dokrecasz w prawa przy czym podciagasz rower no i to cala tajemnica 180;/
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
-
- Kontakt:
Kolega robi taki sam bład mówimy mu jak to się dobrze robi a ten dalej swoje. Jezdze gorzej od niego a wykrecam całe 180" :]. Poprostu powiedz sobie ze zrobisz i krec całym ciałem mocno, lekko zakrec przed wybiciem, poprostu cwicz, tego nie da sie wytłumaczyc.
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
-
- Kontakt:
Dirt Biker widac ze za legią bo na filmie nic angielskiego nie ma :D
ever (Funbox) wg mnie to jest twój film. naucz się najpierw robic front pivota przynajmniej 90*. jedziesz, przerzucasz ciężar całego ciała na przód, naciskasz hamulec i zarzucasz dupą w twoim przypadku w prawo. jak to ci wyjdzie to jedź na quatera, wjedź pod kątem 45*, skocz i zarzuć dupą, i zjedź pod kątem 45*. jak to ci będzie wychodzić to rób to próbuj najeżdżać pod coraz większym kątem. potem przy najeździe na quatera pod dość duzym kątem najpierw skręć kierę, potem wyskocz zarzuć dupą i pociągnij rower rękami, rób w locie małego x-upa powinieneś obracać się w locie o 150-180*. potem przenieś się na half-pipe'a. jak tam ci to będzie siadać idź na hopę - najlepiej na coś w rodzaju naturalnego wzniesienia z którego się skacze, bo tam nie masz ograniczonego negatywu i nie masz możliwosci niedolecenia, a za każdym razem trafisz w lądowanie. jedź z małą prędkością. ja tak robiłem i potrafię. ale na płaskim ni ***** ;]
ever (Funbox) wg mnie to jest twój film. naucz się najpierw robic front pivota przynajmniej 90*. jedziesz, przerzucasz ciężar całego ciała na przód, naciskasz hamulec i zarzucasz dupą w twoim przypadku w prawo. jak to ci wyjdzie to jedź na quatera, wjedź pod kątem 45*, skocz i zarzuć dupą, i zjedź pod kątem 45*. jak to ci będzie wychodzić to rób to próbuj najeżdżać pod coraz większym kątem. potem przy najeździe na quatera pod dość duzym kątem najpierw skręć kierę, potem wyskocz zarzuć dupą i pociągnij rower rękami, rób w locie małego x-upa powinieneś obracać się w locie o 150-180*. potem przenieś się na half-pipe'a. jak tam ci to będzie siadać idź na hopę - najlepiej na coś w rodzaju naturalnego wzniesienia z którego się skacze, bo tam nie masz ograniczonego negatywu i nie masz możliwosci niedolecenia, a za każdym razem trafisz w lądowanie. jedź z małą prędkością. ja tak robiłem i potrafię. ale na płaskim ni ***** ;]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Po pierwsze ten koles to jakas lama, przeciesz on wogule rotacjji rowerowi nienadaje, po drugie naucz sie normalnie podczas jazdy na płaskim terenie na parkingu czy gdzies :>. Ja nauczylem sie 180-ki na płaskim terenie w pare dni i wydaje mi sie ze powinienes sie uczyc gdzies na płaskim a nie na hopce, potem na hopki : ) . A jak masz robić 180-ke to ci niepowiem bo mi tez nikt niemowił i sam obczaiłem.