Co lepsze ?? Co wybrać ??
Mi konkretnie chodzi o ta ostatnią wersje Pointa. Nie ktorzy gadaja ze ma kiepawe tylnie widełki. I jeszcze jedno chyba głupie pytanie (wybaczcie poczatkujacy) czy geometria sie nie zmienila w ostatniej wersji Pointa?? Skoro jest bardzo skoczna to pewnie geometria została taka sama.
A najbardziej mnie wkórwia jak jade pod wiatr!!
Ja jeżdze na poincie i mi odpowiada. Fajnie sie na nim skacze i wogole jest git. Teraz bede zmienial amorka na duro chyba i wtedy zobaczymy bo moj obecny amor tez z reszta suntour jest na stery nakrecane i one po prostu juz praktycznie nie dzialaja. Ale podsumowując ramka jest jak dla mnie git i nie zamierzam jej zmieniac na inna.
jesli balistica to tylko stary model - nowki sa strasznie odchudzone i czesto pekaja (starego nikt nie udupil)maxymalna opona w ballisticu to 2,3 na 26" na 24" mozna chulac z gazzalodem 2,6 bez problemu :] geometria zajebista no i ta wytrzymalosc :]
jesli pointa to tylko pierwsza wersje !! te nowe maja taki kont glowki ze z roweru robi sie chopper (serio) poza tym point 1 ma poziome haki dzieki czemu ss jest realny
jesli destroyer to musisz sie liczyc z waga i z kilkoma tygodniami czekania . najlepiej zamowic DS2 bo to najbardziej udana konstrukcja , dodatkowo mozna zamontowac v'ki na 24" co jest powazna zaleta wszelkie gussety sa na wlasciwym miejscu i wcale ich nie brakoje . natomiast niektorym przeszkadzaja "cienkie" rurki tylnego widelca ale tak mowia tylko ci co maja nasrane w bani i za duzo by chcieli bo ciezko jest zalatwic prostowniki (prostokatne rury) cr-mo nie jest latwo o ile w ogole mozna takie cos w naszym kraju dostac (pewno da )
a teraz moja propozycja :] Fun works'a Dirt master cena 570 zeta i ramka jak za ta cene miodna (aczkolwiek nie jezdzilem)
z tych ramek kupil bym starego ballistica albo destroyer'a DS2 :]
jesli pointa to tylko pierwsza wersje !! te nowe maja taki kont glowki ze z roweru robi sie chopper (serio) poza tym point 1 ma poziome haki dzieki czemu ss jest realny
jesli destroyer to musisz sie liczyc z waga i z kilkoma tygodniami czekania . najlepiej zamowic DS2 bo to najbardziej udana konstrukcja , dodatkowo mozna zamontowac v'ki na 24" co jest powazna zaleta wszelkie gussety sa na wlasciwym miejscu i wcale ich nie brakoje . natomiast niektorym przeszkadzaja "cienkie" rurki tylnego widelca ale tak mowia tylko ci co maja nasrane w bani i za duzo by chcieli bo ciezko jest zalatwic prostowniki (prostokatne rury) cr-mo nie jest latwo o ile w ogole mozna takie cos w naszym kraju dostac (pewno da )
a teraz moja propozycja :] Fun works'a Dirt master cena 570 zeta i ramka jak za ta cene miodna (aczkolwiek nie jezdzilem)
z tych ramek kupil bym starego ballistica albo destroyer'a DS2 :]
Ballistic kopia ramy kanadyjskiej firmy Snipes (na Pink Bike jest test i gościu daje zajebidte loty na niej, który stał/stoi 500 USD), geometria coś pomiędzy Dragiem, Pointem, "stare" modele były robione przez Da Bomba, połamane były z 2003, 04, tyle wiem bo właśnie sępie na jekiegoś nowego, starego rocznika Ballistica, jak nie to kupie 04 :(.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ja bede inny tzn. oryginalny :D:D:D
bierz Radon'a DJ :) spoko rama :) www.radon.of.pl
albo FUN WORKS Dirt Master kosztują około 500zł
bierz Radon'a DJ :) spoko rama :) www.radon.of.pl
albo FUN WORKS Dirt Master kosztują około 500zł