Co lepsze ?? Co wybrać ??

Goldi
Kontakt:

Post autor: Goldi »

Mi konkretnie chodzi o ta ostatnią wersje Pointa. Nie ktorzy gadaja ze ma kiepawe tylnie widełki. I jeszcze jedno chyba głupie pytanie (wybaczcie poczatkujacy) czy geometria sie nie zmienila w ostatniej wersji Pointa?? Skoro jest bardzo skoczna to pewnie geometria została taka sama.
A najbardziej mnie wkórwia jak jade pod wiatr!!
Goldi
Kontakt:

Post autor: Goldi »

Boże ale mnie zjadą za to!
A najbardziej mnie wkórwia jak jade pod wiatr!!
endrju71
Kontakt:

Post autor: endrju71 »

Ja jeżdze na poincie i mi odpowiada. Fajnie sie na nim skacze i wogole jest git. Teraz bede zmienial amorka na duro chyba i wtedy zobaczymy bo moj obecny amor tez z reszta suntour jest na stery nakrecane i one po prostu juz praktycznie nie dzialaja. Ale podsumowując ramka jest jak dla mnie git i nie zamierzam jej zmieniac na inna.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

jesli balistica to tylko stary model - nowki sa strasznie odchudzone i czesto pekaja (starego nikt nie udupil)maxymalna opona w ballisticu to 2,3 na 26" na 24" mozna chulac z gazzalodem 2,6 bez problemu :] geometria zajebista no i ta wytrzymalosc :]

jesli pointa to tylko pierwsza wersje !! te nowe maja taki kont glowki ze z roweru robi sie chopper (serio) poza tym point 1 ma poziome haki dzieki czemu ss jest realny

jesli destroyer to musisz sie liczyc z waga i z kilkoma tygodniami czekania . najlepiej zamowic DS2 bo to najbardziej udana konstrukcja , dodatkowo mozna zamontowac v'ki na 24" co jest powazna zaleta wszelkie gussety sa na wlasciwym miejscu i wcale ich nie brakoje . natomiast niektorym przeszkadzaja "cienkie" rurki tylnego widelca ale tak mowia tylko ci co maja nasrane w bani i za duzo by chcieli bo ciezko jest zalatwic prostowniki (prostokatne rury) cr-mo nie jest latwo o ile w ogole mozna takie cos w naszym kraju dostac (pewno da )

a teraz moja propozycja :] Fun works'a Dirt master cena 570 zeta i ramka jak za ta cene miodna (aczkolwiek nie jezdzilem)

z tych ramek kupil bym starego ballistica albo destroyer'a DS2 :]
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

oczywiscie na wszystkich tych ramamch oprocz Fun Works'a jezdzilem :]
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

popieram wypowiedź troyo'a

btw: Wujek kiedy będzie prototyp tej twojej ramki ?
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Ballistic kopia ramy kanadyjskiej firmy Snipes (na Pink Bike jest test i gościu daje zajebidte loty na niej, który stał/stoi 500 USD), geometria coś pomiędzy Dragiem, Pointem, "stare" modele były robione przez Da Bomba, połamane były z 2003, 04, tyle wiem bo właśnie sępie na jekiegoś nowego, starego rocznika Ballistica, jak nie to kupie 04 :(.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
wujek
Kontakt:

Post autor: wujek »

kfp czy ja ciebie znam ???
co do prototypu moich ramek to kontaktuj sie na gg to dowiesz się czegoś więcej ale póki co największym problemem sa pieniadze bo skąd je brać na prototypy narazie musze sprzedać więcej funbików i wtedy będą moje prototypy
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
wujek
Kontakt:

Post autor: wujek »

kfp jeszcze jedno moje projektu jusz są i nie każdy miał okazje je widzieć ale już troche osób je widziło postram się coś zamiesicić na stronie tylko skanera potrzebuje
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
qbek
Kontakt:

Post autor: qbek »

ballistic!!
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
michal.89
Kontakt:

Post autor: michal.89 »

point zajebisty i nie drogi
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

ja np nic nie napisze bo nieznam sie na ramach typu point czy balistic :)))))))))))))))))))))))))))))
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

ja bede inny tzn. oryginalny :D:D:D
bierz Radon'a DJ :) spoko rama :) www.radon.of.pl
albo FUN WORKS Dirt Master kosztują około 500zł
ODPOWIEDZ